ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απλή εξαπάτηση και αναλογική από τον Τσίπρα !!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθημερινά ολισθαίνει, και κυρίως ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, ο οποίος μάλλον θεωρεί ότι το κοινωνικό σύνολο δεν διαθέτει νοημοσύνη.

Το παραμύθι της δημοκρατίας ακούγετε ευχάριστα σε μικρά παιδιά, όμως οι μεγαλύτερες ηλικίες σε καμία περίπτωση δεν πείθονται από τις δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα, οι οποίες δεν έχουν πραγματική διάσταση.

Η απλή αναλογική θα εξυπηρετήσει τα οφέλη της δημοκρατίας η ακόμα περισσοτέρων επαγγελματιών της πολιτικής ;;;

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ''Ήρθε η ώρα, με κυβέρνηση για Πρώτη φορά Αριστεράς, να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά δίκαιο εκλογικό σύστημα. Ήρθε η ώρα της απλής Αναλογικής. Πρώτη φορά Αριστερά,Πρώτη φορά Απλή Αναλογική και ισοτιμία της ψήφου''.

Μετά από σειρά συναντήσεων που είχα χτες και προχτές με τους πολιτικούς αρχηγούς, φαίνεται ότι προκύπτει μια καταρχήν  συμφωνία όλων, εκτός της Ν.Δ., για την αναγκαιότητα να καταργηθεί αυτό το Μπόνους των πενήντα εδρών αλλά και για μια μεγάλη τομή, που είναι η παροχή δικαιώματος ψήφου σε όσους έχουν κλείσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα κοινωνικών κινημάτων, δημοκρατικών κινημάτων, ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς. 
Έχει έρθει η ώρα να δικαιωθούν όλοι όσοι για πολλά χρόνια στον τόπο  αγωνίστηκαν για ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα. 

Έχει έρθει η ώρα της απλής αναλογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μείνει σε κανένα βαθμό πιστός στις δεσμεύσεις του, και το κατάμαρτυρά το αδιάψευστο γεγονός των στελεχών του, τα οποία αποφεύγουν διακαώς όλους εμάς, και επί μήνες έχουν κλειστή τη δημοκρατία.

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαπιστώσαμε ούτε την κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη, και κυρίως τις κοινωνικές και δημοκρατικές πολιτικές από τη πλευρά του.

Η λαϊκή συμμετοχή και ο έλεγχος που επικαλείται ο κ. Τσίπρας αποτελούν σχήμα λόγου εντυπώσεων, δεδομένου ότι τα ωφελημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη πραγματικότητα δεν επιθυμούν ούτε την λαϊκή συμμετοχή, ούτε την συνδιαμόρφωση, και κυρίως δεν επιθυμούν κανένα έλεγχο.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μπει ένα τέλος στις παθογένειες δεκαετιών, όμως, στη πράξη δεν παρέχουν καμία ενέργεια ώστε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις μάχες και τις συγκρούσεις !!!

Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και τη μάχη για την επαναθεμελίωση του κράτους.
Ενός κράτους που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτιαξαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση τους. Και αυτή η προσπάθειά μας είναι ύψιστης σημασίας για να μπει ένα τέλος σε παθογένειες δεκαετιών που πλήττουν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον. Και αναφέρομαι:


•    Στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής. 
•    Στη μάχη που δίνουμε ενάντια στη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. 
•    Στη μάχη για να τελειώνουμε μια και καλή με τη διαπλοκή και τους φορείς της. 
•    Στη σύγκρουση με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα που αποτελεί ένα διπλό τραύμα. 

Ο πρωθυπουργός αρκετά πυκνά συχνά χρησιμοποιεί μεγάλα λόγια για τις μάχες και τις συγκρούσεις, όμως τον διαψεύδουν τόσο τα πεπραγμένα του, όπως και αρκετών στελεχών τα οποία φρόντισαν, τα οποία από τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

1) Όσων αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής δηλώνω ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εγκληματεί επί του παρόντος, έχοντας στο στόχαστρο μικρές επιχειρήσεις, στις οποίες δίνει τη χαριστική βολή ώστε να βάλουν λουκέτο, και στον αντίποδα υπηρετώντας τις ανομίες της οικονομικής ελίτ.

Χαρακτηριστικά: Τους τελευταίους μήνες έχουμε γίνει μάρτυρες επιθέσεων σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έδωσαν απόδειξη για ένα καφέ αξίας ενός ευρώ, και δέχτηκαν πρόστιμο 10.000 χιλ. ευρώ !!! Ανάλογα περιστατικά σε σουβλατζίδικο το οποίο δεν έδωσε απόδειξη για δυο ευρώ και δέχτηκε πρόστιμο 10.000 χιλ., όπως και σε ψιλικατζίδικο για αγορά τσιχλόφουσκας χωρίς απόδειξη !!! Ξέρετε τι σημαίνει το συγκεκριμένο σε ένα πληττόμενο μικρό επιχειρηματία;;; Σημαίνει ότι του τσαλακώνετε απόλυτα τη ζωή, και διαμορφώνεται συνθήκες περισσότερων λουκέτων. ( Αριστερή κυβέρνηση δεν θα ακολουθούσε αυτές τις ακραίες πολιτικές κατά μικρών επιχειρηματιών )

2) Όσων αφορά την διαφθορά και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, είναι ενδεικτικά όσα ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, όπου τα μέλη του παλαιοκομματισμού υπηρετούν κομματικούς ημέτερους με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ )

3) Όσων αφορά την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, και όσων συνεπάγονται αυτής, έχουμε σειρά από χαρακτηριστικές περιπτώσεις επί ημερών σας, δεδομένου ότι εσείς οι ίδιοι φροντίσατε επιλεκτικά να υπάρχουν τα οφέλη συγκεκριμένων, και κινείτε νήματα κατά των υπολοίπων.

Αναφερόμενος στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό το Συνέδριο θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα Συνέδρια αριστερού κόμματος στην Ελλάδα.

Διότι, τα ερωτήματα που τίθενται τόσο από την ανάγνωση του Σχεδίου των Θέσεων όσο όμως και από την ευρύτερη κατάσταση των πραγμάτων, έχουν χαρακτήρα ξεκάθαρα στρατηγικό. Επίσης  ζήτησε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε ο προσυνεδριακός διάλογος να είναι πλούσιος και οι διαδικασίες πραγματικά ανοιχτές προς την κοινωνία και τις ιδέες της.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τέλος, από τη δική μας πλευρά οφείλω να ξεκαθαρίσω προς τους συμπολίτες μας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει ένα συνέδριο με διαδικασίες ανοιχτές προς την κοινωνία και τις ιδέες της, και καθίσταται αυταπόδεικτο δεδομένων των προτάσεων και αιτήσεων μας στην κυβέρνηση και την αδράνεια εφαρμογής όσων αποτελούν ιδέες του κοινωνικού συνόλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Κυρίες και κύριοι συμπολίτες, μην έχετε αυταπάτες, και μην εμπιστεύεστε κανένα από τα συστημικά - καθεστωτικά ΜΜΕ, διότι η πραγματική δημοκρατία παραμένει κλειστή στη χώρα μας, και είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ.

Ο πολίτης, ο οποίος είχε και έχει σειρά προτάσεων για την ποιότητα του πολιτεύματος, και κυρίως της κοινωνίας μας, βρίσκετε επί χρόνια εκτός, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ώστε οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι διορισμένοι των κυβερνώντων, να έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, ενώ δεν μας παρέχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απλή εξαπάτηση και αναλογική από τον Τσίπρα !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">