ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ανισότητες και ο οικονομολόγος Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές μακροοικονομίας στη Σκωτία, (τον οποίο κάλεσε ο ''κολλητός'' του Αλέξης Τσίπρας, το 2008, και του έστρωσε το χαλί τόσο για την υπουργική καρέκλα, όσο και για την αρμοδιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως και του θεσμικού πλαισίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ,) άρα προφανώς έχει διδαχτεί την μελέτη των ανισοτήτων, όπως και το Ανθρώπινο Κεφάλαιο.

Όσων αφορά το ''ανθρώπινο κεφάλαιο'' όπως γνωρίζετε το άτομο ορίζεται ως το σύνολο των γνώσεων, των δεξιοτήτων, και των εμπειριών που διαθέτει, ενώ στα κόμματα, και κυρίως στις ΟΜ των μελών υπερισχύουν οι συμμαχίες αχαρακτήριστων, οι οποίοι/ες σημειωτέων είτε είναι μισθοσυντήρητοι του δημοσίου, είτε συνταξιούχοι του δημοσίου, είτε με σειρά παρένθετων προσώπων στο δημόσιο, οι οποίοι/ες επιθυμούν περισσότερα, καταργώντας ακόμα και την κοινωνική δικαιοσύνη, τους νόμους της φύσεως, της κοινωνίας, τις αξίες και αρχές των Ελλήνων, πλην των θεσπισμένων, όπως και του καταστατικού κάθε κόμματος. Άλλωστε συνολικά γνωρίζετε τα πεπραγμένα τους !!!

Όσων αφορά την μελέτη των ανισοτήτων, στη χώρα μας έχουμε βασικό έλλειμμα ευκαιριών ανάπτυξης, και συγκεκριμένα και στο Ν.Αττικής, μολονότι υπάρχουν χιλιάδες ''βολεμένοι/ες'' τόσο στα κυβερνητικά έδρανα, όσο και στην Περιφέρεια Αττικής.

Το γεγονός ύπαρξης ανισοτήτων στο τόπο μας, όπως και πολιτικών ανάπτυξης, μας ώθησε ( ήταν ο κύριος μοχλός ) να εκθρονίσουμε την περιφερειακή διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, όπως και την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, όμως όπως φαίνεται στα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κολλητός του Ν.Παππάς, και κυρίως η περιφερειακή διοίκηση Δούρου, Καπάταη, δεν έχουν εκτιμήσει ότι αποδυναμώνοντας τους πολίτες, και κυρίως όσους συνέδραμαν στην εκλογή τους, ο χρονικός ορίζοντας που τους ενώνει με την εξουσία καθημερινά μικραίνει.

Δεν πρόκειται να τους σώσουν ούτε η απλή αναλογική, ούτε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, ούτε τα κυβερνητικά και καθεστωτικά ΜΜΕ.  

Η περιφερειακή πολιτική που ασκείται τα τελευταία 25 χρόνια, από την περιφέρεια Αττικής, δε φαίνεται να έχει σημαντικές επιδράσεις στη μείωση των ανισοτήτων, ενώ έχουμε αρκετούς νεόπλουτους πολιτευομενους, οι οποίοι ζουν στη χλιδή χωρίς να προσφέρουν έργο στην κοινωνία.

Η αποτελεσματικότητα των περιφερειακών προγράμματα της Π.Αττικής χωλαίνει, ενώ στον αντίποδα η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει πολιτικές ανάπτυξης, ο αρμόδιος υπουργός της δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως, και επί θεμάτων ραδιοτηλεοράσεως, Ν.Παππάς, βολεύτηκε στον θρόνο του υπουργού στο Μαξίμου, και δεν έχει νομοθετήσει παρέχοντας δυνατότητες υγιούς ανάπτυξης, και όπως όλα δείχνουν ο υπουργός αγνοεί την ατομική οικονομική συμπεριφορά των υποκειμένων (πολιτών), άλλωστε... αυτό διδάχτηκε, αν και στη δική του περίπτωση δεν ίσχυσε το ανάλογο. ( Ο Τσίπρας δεν ακολούθησε τα δεδομένα της ατομικής οικονομικής συμπεριφοράς των υποκειμένων ( κολλητών )

Η αποτελεσματικότητά της ασκούμενης πολιτικής, τόσο από την περιφέρεια Αττικής, όσο και από τη πλευρά της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι δεν φέρνει αποτελέσματα υπέρ των πολιτών, και το πείραμα ''αριστερά'' στην διακυβέρνηση και την περιφέρεια, αποτελεί συνέχεια των καπιταλιστικών αστικών κομμάτων της κεντροδεξιάς τα οποία ουδέποτε υπηρέτησαν όπως απαιτείται το λαό, και κυρίως το πολίτευμα.

Τα δυο τελευταία χρόνια, οι ανισότητες σταδιακά όλο και αυξάνονται σε αντιδιαστολή με τα προηγούμενα χρόνια, και το μοναδικό μας δεδομένο είναι οι διαπιστώσεις προδοσίας από τη πλευρά τόσο της περιφερειακής αρχής, όσο και από τη πλευρά της κυβέρνησης, και κυρίως όσων υποστηρίξαμε ώστε να υπάρξει ανατροπή. ( Άραγε γιατί παρείχαμε υποστήριξη επί σειρά ετών;;; Αν δεν υπήρχαν κυρίως οι πληττόμενοι πολίτες να στηρίξουν την ανατροπή, όπως και οι αηδιασμένοι με τις απαράδεκτες πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ότι θα υπήρχε σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;;; )

Οι παράγοντες που έχουν επηρεάσει τις ανισότητες στη χώρα μας είναι πολιτικοί και οικονομικοί, και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το φέρουν όσοι και όσες διατέλεσαν και διατελούν κυβερνώντες, όπως και όσοι/ες βρέθηκαν και βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής. 

Παρά την πρόοδο που επικαλούνται τόσο από την περιφέρεια Αττικής, όσο και από τη πλευρά της κυβέρνησης, οι ανισότητες εξακολουθούν να αποτελούν ένα θεωρητικό και πρακτικό ζήτημα. 

Αυτό το πρόβλημα αναφέρεται κυρίως σε τρεις περιπτώσεις. 

Πρώτον, στους Ο.Τ.Α οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα κομματικών ημετέρων αδιαφορώντας πλήρως για το σύνολο των υπολοίπων. ( Άλλωστε δεν βρίσκομαι τυχαία δημόσια εκτεθειμένος επί δεκαετίες τονίζοντας ότι στο δήμο Γλυφάδας έχουμε κακοδιοικούντες και εγκληματικά στοιχεία, τα οποία δεν υπηρετούν το δημόσιο όφελος και το σύνολο των δημοτών )

Δεύτερον, στην άνιση κατανομή που γίνετε από την περιφέρεια Αττικής, η οποία επί δεκαετίες δεν έχει διαμορφώσει κατάλληλα προγράμματα για τους πολίτες, και διαρκώς βρίσκονται οι ίδιοι και οι ίδιοι σε προνομιακή θέση απολαμβάνοντας τόσο έσοδα εκατομμυρίων, όπως και ευρωπαϊκά κονδύλια, επιδοτήσεις κ.τ.λ. 

Τρίτον, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, δεδομένου ότι περιορίζουν τις πολιτικές τους σύμφωνα με όσα βρήκαν, όπως τα βρήκαν, και ειδικά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Επίσης, στα καθήκοντά του είναι να συνδράμει τον Πρωθυπουργό στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Σσσσ

Ο κ. Παππάς, του οποίου τα καθήκοντά του είναι να συνδράμει τον Πρωθυπουργό στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, προεκλογικά είχε δηλώσει με έπαρση ''Το μνημόνιο και οι σχετικοί νόμοι θα καταργηθούν'' ενώ όπως γνωρίζετε όλα αυτά αποτελούν παρελθόν με το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δίνει τη χαριστική βολή στην πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και στους πληττόμενους πολίτες, για την ευημερία των δημοσίων υπαλλήλων και της διευρυμένης κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, η οποία σημειωτέων δεν άλλαξε στα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Το κόμμα που έκανε σημαία τον ριζοσπαστισμό, και τα μέλη του τα οποία θέλουν να χαρακτηρίζονται αριστεροί, δεν έδωσαν ούτε μια (1) ευκαιρία στους πληττόμενους πολίτες, και επί δυο χρόνια υπηρετούν όσα διαμόρφωσαν επί 40 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε είναι ο βασικός λόγος που γράφω το κείμενο, τονίζοντας ότι έχοντας μια κυβέρνηση που δηλώνει αριστερά, η οποία δεν προσφέρει κανένα ουσιαστικό έργο στους πολίτες, καλύτερα να επιστρέψει ο παλαιοκομματισμός. ( Τουλάχιστον γνωρίζαμε ποιοι είναι, τι υπηρετούν, και τι εξυπηρετούν. Εσείς ποιοι είστε ;;; Τι υπηρετείτε ;;; Τι σκοπούς εξυπηρετείτε ;;; )

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, αποτελούσαν τα βασικά συνθήματα όσων βρέθηκαν στις καρέκλες εξουσίας, όπως και των διορισμένων τους, ενώ στην πραγματικότητα οι παροχές τους είναι το απόλυτο μηδέν, τόσο από την περιφέρεια Αττικής, όσο και από την κυβέρνηση, όσο για το δήμο κανένα σχόλιο...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ανισότητες και ο οικονομολόγος Νίκος Παππάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">