ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O λαός θα βρει την φόρμουλα

''Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.

Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά'', είχε αναφέρει ο Αριστοτέλης, και εμείς με τα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας, από τους μηχανισμούς - πολιτικούς υπηρέτησης της πλουτοκρατίας, αναφέρουμε... 

Η ταξική πάλη στο πολιτικό επίπεδο έχει την κρισιμότερη σημασία, δεδομένου ότι η εξουσία ασκείται από το κράτος πρωτίστως στα σώματα των ανθρώπων. Το κράτος σήμερα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  υπηρετεί τα συμφέροντα της διαπλοκής και της οικονομικής ελίτ, η αν προτιμάτε της ''κυρίαρχης τάξης''.

Το κυρίαρχη τάξη σηκώνει πολύ επεξεργασία, δεδομένου ότι κυρίαρχη τάξη κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες και ενέργειες μπορούν να γίνουν άπαντες, όμως τονίζουμε ότι στην σύγχρονη εποχή, στην κυρίαρχη τάξη, μπορεί να βρεθούν κάλλιστα και προβληθέντες των τηλεοράσεων και του διαδικτύου, απλά διότι είχαν το προνόμιο να απευθύνονται μαζικά στη μάζα ( λαό ), η ακόμα και ιδεολόγοι αριστεροί, οι οποίοι κάποια στιγμή επέλεξαν να εξαργυρώσουν την ιδεολογία της αριστεράς με προνόμια, χρήμα, και σημαντικά υλικά οφέλη. 

Σαφώς οι σχέσεις εξουσίας δεν απορρέουν αποκλειστικά από την καπιταλιστική φύση των κοινωνιών, δεδομένου ότι οι κοινωνίες υπήρχαν και πριν από τον καπιταλισμό, όμως οι αριστεροί του παρόντος θεωρητικά χρησιμοποιούν την ιδεολογία της αριστεράς, και πρακτικά είναι οπαδοί του καπιταλισμού.

Η αστική εξουσία όταν ασκείται αποκλειστικά από την κυρίαρχη οικονομικά αστική τάξη, και η πλειονότητα των πολιτών περιορίζεται στο να ασκείται εις βάρος τους, υφίσταται δικτατορικός χαρακτήρας. Σαφέστατα κοινοβουλευτική και κυβερνητική χούντα.

Χωρίς την κυριαρχία της πλουτοκρατίας - ( αστικής τάξης ), σε πολιτικό επίπεδο, δεν είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η επιβολή της χούντας τους στο λαό, όπως και η διατήρηση των οικονομικών σχέσεων με γνώμονα τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, και των ιδίων, οι οποίοι ανήκουν στους κυρίαρχους αστούς, η αν προτιμάτε πολιτικούς της πλουτοκρατίας.

Την εξουσία πρέπει να την βλέπουμε πάντα από τα κάτω προς τα πάνω, δεδομένου ότι η εξουσία δεν απορρέει από το κράτος, η εξουσία απορρέει από μια σειρά σχέσεων εξουσίας - επιβολής σε κοινωνικό επίπεδο, οι οποίες συντηρούνται στο διηνεκές ανάμεσα στα μέλη των κοινωνιών τις διοικήσεις και τους κεντρικούς μηχανισμούς εξουσίας.

Αν επιθυμεί μια κοινωνία, ένα κοινωνικό σύνολο, να διαφοροποιήσει όσα αποτελούν τα βασικά του γνωρίσματα σε επίπεδο εξουσίας - εξουσιών, είναι πολύ εύκολο να αλλάξει πλήρως όσα ισχύουν.

Χρειάζεται απεμπλοκή από τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, τα οποία καθημερινά κατευθύνουν το κοινωνικό σύνολο, και έχοντας πλήρη επίγνωση ότι δεν γίνετε καλή χρήση της εξουσίας, την οποία παρείχε σε συγκεκριμένες ομάδες, να διαμορφώσει ο ίδιος την σχέση εξουσίας η οποία του αρμόζει. 

Η επιχειρηματολογία των νεοφιλελεύθερων δεξιών η οποία κινείτε στο δίπολο νόμιμο - παράνομο, η αν προτιμάτε άσπρο - μαύρο, όσων αφορά την άσκηση εξουσίας, είναι απόλυτα λάθος, δεδομένου ότι έχουμε τις αποδείξεις δεκαετιών.

Σαφέστατα οι ελάχιστοι αριστεροί της σημερινής κυβέρνησης, μαζί με αρκετούς συνεργάτες του παλαιοκομματισμού, και τους συνεταίρους από την δεξιά, οι οποίοι αντί ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας, και αλλαγή πλεύσης στο τόπο μας, επέλεξαν την κατάργηση του θεμελιώδους δικαίου, λειτουργώντας αναπαράγοντας τις πολιτικές του αστικού παλαιοκομματισμού, είναι ζήτημα χρόνου να πληρώσουν το μάρμαρο. 

Η εξαγορά των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και τα ψίχουλα σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς άμεσες πολιτικές τόνωσης των πληττόμενων πολιτών, με ενίσχυση για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και κάλυψη θέσεων εργασίας, όπως και δράσεων της πολιτείας - κράτους για μείωση της ανεργίας, θα εκμηδενίσουν την συμμαχία των κυρίαρχων αστών πολιτικών, όπως και μερίδας της οικονομικής ελίτ, η οποία τους υποστηρίζει, και είναι βέβαιο ότι ο λαός θα βρει την φόρμουλα να γίνει η ''κυρίαρχη αστική τάξη''.

Σταματήστε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σταματήστε το ξεπούλημα της χώρας, διότι αυτό είναι το σημαντικότερο όπλο στα χέρια του λαού, και θα σας εκμηδενίσει...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Τους σύγχρονους τυράννους εμείς τους γνωρίζουμε καλύτερα από αρκετούς από εσάς, δεδομένου ότι όσες ενέργειες ασκήθηκαν εις βάρος μας, επί δεκαετίες, από την κυρίαρχη αστική τάξη, και την φρουρά αυτών των καθεστώτων, εξυπηρετούσε απόλυτα το σχέδιο των αστικών κομμάτων και όσων αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη σε μια ελλειμματική δημοκρατία, στην οποία τον αποκλειστικό λόγο τον έχει η κυρίαρχη αστική τάξη.

Ο ρόλος της παιδείας, της εκκλησίας, των ΜΜΕ, κ.α, είναι να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της  κυρίαρχης αστικής τάξης, χειραφετώντας και χειραγωγώντας τους επιρρεπείς να ασπάζονται ένα μοντέλο το οποίο καταργεί την πραγματική δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, και την εξισορρόπηση. Στη χώρα μας υφίσταται ένας επιρρεπής λαός και πολίτες οι οποίοι αν και γνωρίζουν αδυνατούν να απεμπλακούν από τα στερεότυπα διότι υπερισχύουν οι αδυναμίες τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O λαός θα βρει την φόρμουλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">