ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητρώο online ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο"

Η οποιαδήποτε μορφής Χούντα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την δημοκρατία, και όπως γνωρίζετε ο υποφαινόμενος επί δεκαετίες τονίζει τόσο το έλλειμμα πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μας, όσο και την ακαταλληλότητα όσων αξιώνουν θεσμικές καρέκλες και ρόλους.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ( ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με τον πρωθυπουργό,  και σειρά άλλων κομματικών στελεχών, φρόντισαν την διαβίωση χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου, και του ιδιωτικού τομέα ) ειπώθηκε όσων αφορά το Μητρώο online, ότι αφορά επαγγελματικού τύπου ιστοσελίδες, και σαφώς όχι τα  blogs, δεδομένου ότι ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο"...

Είναι σαφής η δήλωση Παππά, ώστε να έχει τη δυνατότητα κάθε συμπολίτης μας να κρίνει επαρκώς τα χαρακτηριστικά της αριστερής κυβερνήσεως, η οποία ''διατείνετο'' προεκλογικά για τα φιλολαϊκά της χαρακτηριστικά, και πως συνθέτει την πλήρη εικόνα αντιαριστερής κυβερνήσεως, η οποία λειτουργεί με βασικό γνώμονα σε όλα τα επίπεδα υπέρ του άκρατου καπιταλισμού, των κυκλωμάτων, της διαπλοκής των media, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, χωρίς ουσιαστικά να γυρίζει σελίδα στο τόπο μας υπέρ του λαού.

Σαφέστατα είναι κάτι διαφορετικό πραγματικά αριστερή κυβέρνηση, και κατ' επίφαση αριστερή, όπως και ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο" όσων αφορά πραγματικά αριστερούς πολιτικούς και πολιτικές, και τους φαινομενικά αριστερούς.

Η κυβέρνηση των ημίμετρων του παρόντος, και του Μητρώου online, για πολλοστή φορά δεν καλύπτει τις προσδοκίες των αριστερών, δεδομένου ότι το εν λόγω μέτρο είναι ελλειπέστατο, και επί της ουσίας δεν διαφοροποιεί το ελάχιστο όσων αφορά το κοινωνικό σύνολο. 

Κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα περίμενε από μια κυβέρνηση η οποία επικαλέστηκε ότι θα γυρίσει σελίδα ο τόπος μας, και ειδικότερα από πολιτικούς οι οποίοι έκλεισαν τα γραφεία τους, δεδομένης της οικονομικής ύφεσης και των πολιτικών που εφάρμοζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην αποκλίνουν των βασικών τους δεσμεύσεων όπως της υποστηρίξεως των πληττόμενων πολιτών.

Έχοντας το δεδομένο σειράς ευεργετημένων από το λαό σε κυβερνητικές και λοιπές θέσεις, και τις πολιτικές τόνωσης όσων δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα επί κυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, και ειδικότερα των πληττόμενων πολιτών, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποκλίνει απόλυτα των βασικών της υποσχέσεων και δεσμεύσεων στον Ελληνικό λαό, και η νομιμότητά της είναι επίπλαστη.

Ο αρμόδιος υπουργός, Ν.Παππάς, καλείται να μας παρέχει τις πολιτικές της κυβέρνησης του, επί δυο χρόνια, οι οποίες να αποδεικνύουν ότι διαμορφώθηκαν όροι δημιουργίας νέων βιώσιμων επιχειρήσεων, καθώς και κάλυψη θέσεων εργασίας.

Τονίζουμε στον επιεικώς ανεύθυνο υπουργό, Ν.Παππά, ότι για ένα άρθρο ημερησίως, χιλιάδες διορισμένοι του ζουν με καλές αποδοχές, και στον αντίποδα εργαστήκαμε ανιδιοτελώς επί πέντε ολόκληρα χρόνια, καθημερινά, ώστε να δρομολογήσουμε την ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την πολλά υποσχόμενη αλληλεγγύη στους πληττόμενους πολίτες, την οποία δεν την διαπιστώσαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο τόσο από την περιφέρεια Αττικής, όσο και από την κυβέρνηση.   

Ο υπουργός, με το Μητρώο online, θα δημιουργήσει τους νέους προνομιούχους έπειτα των εκβιαστών και των ημέτερων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι γνωρίζουμε αρκετούς επιτήδειους, οι οποίοι βολεύτηκαν με αρκετά καλές αποδοχές στους δήμους, στην περιφέρεια Αττικής, στα γραφεία υπουργών και βουλευτών, και παράλληλα με τις υψηλές αποδοχές για τις ''υπηρεσίες'' τους, έχτισαν και μια ιστοσελίδα, την οποία λειτουργούν είτε με παρένθετα οικογενειακά πρόσωπα, είτε με φιλικά, και δεδομένων των σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ πολιτικών, αιρετών, και διορισμένων, θα λάβουν και κρατική διαφήμιση.

Εύγε για την υποστήριξη στους πληττόμενους πολίτες !!!  

Καθώς εκτός από τη νομική φύση, τη μετοχική σύνθεση και τους υπεύθυνους κατά το νόμο οι ιστοσελίδες που θα εγγραφούν καλούνται να δηλώσουν και αριθμό εργαζομένων και τη φύση της εργασιακής σχέσης, ο κ.Παππας σχολίασε ότι το Μητρώο δίνει τη δυνατότητα να ανοίξει ή συζήτηση για τους εργαζόμενους στις ιστοσελίδες, όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό μαύρης εργασίας και απασχόλησης με μπλοκάκι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, δεν μπορεί να οριστεί ελάχιστος αριθμός εργαζομένων στις ιστοσελίδες, ούτε να εμποδιστούν οι μικρές επιχειρήσεις, άρα όσοι εξυπηρετήθηκαν τα τελευταία χρόνια από αιρετούς - δημάρχους, πολιτικούς, κ.α., κερδίζοντας αρκετά χρήματα, όσο διάστημα υπονόμευαν τους υπολοίπους, θα έχουν πολλαπλά οφέλη, δεδομένου ότι γι΄αυτούς ''άνοιξαν οι πόρτες'', και στους υπολοίπους παρέμειναν, και θα παραμένουν κλειστές.

Εύγε για την υποστήριξη στους πληττόμενους πολίτες !!!  

Αν γνωρίζαμε απόλυτα τα χαρακτηριστικά που διέπουν όσους βρίσκονται σήμερα στις θεσμικές καρέκλες, όπως και τις πολιτικές τους, σαφέστατα ήταν προτιμότερο να γίνουμε ''νεροκουβαλητές'' του παλαιοκομματισμού, των νεοδημοκρατών, και των Πασόκων, οι οποίοι αν τους ενισχύαμε όπως εσάς, θα μας είχαν ανταμείψει όπως έκαναν με όσους τους ενίσχυσαν.

Η ουσία της δημοκρατίας, όπως και η αλληλεγγύη, με αυτή τη κυβέρνηση είναι ανύπαρκτα στη χώρα μας.

Η ανεργία συνεχίζετε και αυξάνεται στη χώρα μας, ενώ φροντίσαμε να έχουν πλήρη εργασία και εργασιακά δικαιώματα όσοι καταργούν στη πράξη από τις θεσμικές καρέκλες τα δικά μας. 

Οι κύριοι μας υποσχέθηκαν εργασία για τις θεσμικές καρέκλες, όπως και υποστήριξη χρηματοδοτήσεων για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και κάλυψη θέσεων εργασίας, και όσες φορές τους ζητήσαμε εμπράκτως τις απαιτούμενες πολιτικές - ενέργειες, αρκέστηκαν στην υπηρέτηση όσων υφίσταντο, όπως υφίσταντο, ενώ εμείς προφανώς πρέπει να εργαζόμαστε αμισθί, όσο οι ίδιοι αποκτούν περιουσίες. 

Αντί για μείωση φόρων, και διαμόρφωση όρων για ενίσχυση της παραγωγής, της δημιουργίας, και της επιχειρηματικότητας, σε μια χώρα που το 50% των νέων βρίσκεται σε καθεστώς μακροχρόνιας ανεργίας, οι κύριοι του κοινοβουλίου ασχολούνται με τους συσχετισμούς δυνάμεων, τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις και κόντρες, όμως αγνοούν ότι χάνουν την επαφή με την κοινωνία, και θα το πληρώσουν αν δεν αλλάξουν άμεσα ρότα, και ειδικά όταν υπάρχουν πολίτες όπως ο υποφαινόμενος, ο οποίος είχε και έχει τις πολιτικές, όπως και την διάθεση για ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Κύριε υπουργέ θα συνεχίζετε να γεμίζετε τα πορτοφόλια των ήδη εκατομμυριούχων; Να έχετε υπόψιν σας ότι η πλειονότητα θα σας πει ακριβός το ίδια  λόγια με τα δικά σας λόγια και έργα στις επόμενες εκλογές ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο"...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υποσημείωση: To 30% με 40% των ενημερωτικών ιστοσελίδων στη χώρα μας είναι blog, και έτσι είναι εγγεγραμμένα. Επίσης, ανάλογος αριθμός είτε αυτοαπασχολούμενων, είτε με ατομική επιχείρηση, είτε με μπλοκάκι, είτε ακόμα με παρένθετα οικογενειακά πρόσωπα, είτε με συνεργασία φίλων, έχουν ανεβάσει μια ιστοσελίδα υποδεέστερης μορφής - δυνατοτήτων ακόμα και των blog ( μάτια έχετε και βλέπετε )  άρα τι σημαίνει  ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο" ;

* Η δική μας υποχρέωση, δεδομένου ότι είναι ένα από το θέματα τα οποία είχαμε ανακινήσει ραδιοφωνικά ως ''ραδιοπειρατές'' προ δεκαετιών, είναι η ισχύς της πραγματικής δημοκρατίας. ( Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τεθεί επανειλημμένα πριν από δεκαετίες από τον τοπικό σταθμό ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όσων αφορά την κρατική διαφήμιση.) 

Συγκεκριμένα στο παρελθόν έχοντας ένα κοινό ραδιοφωνικά ανάλογο των υπολοίπων, ποιοι είχαν το δικαίωμα, ενώ έχουν ψηφιστεί συνολικά από τον Ελληνικό λαό, ως εξουσία να δημιουργούν προνομιούχες κατηγορίες, και στον αντίποδα να μην υπάρχουν οι πολιτικές που απαιτούνται για το σύνολο; 

Επιχειρήσεις είμαστε, με αγορά εξοπλισμών, με απόδοση ΦΠΑ, με λειτουργικά έξοδα, κ.α., και κρατική διαφήμιση ποτέ δεν διαπιστώσαμε. Τα ίδια κάνετε και εσείς σήμερα ενώ είχατε υποσχεθεί αλληλεγγύη στο λαό. Εκτός αν για εσάς λογίζεται αλληλεγγύη το παντελές έλλειμμα πολιτικών για δημιουργία νέων επιχειρήσεων και κάλυψη θέσεων εργασίας. 

Περιμένετε χωρίς πολιτικές οι πληττόμενοι πολίτες να συστήσουν επιχειρήσεις, να προσλάβουν προσωπικό, να πληρώνουν μισθούς, ΙΚΑ, και ΤΕΒΕ, κ.α., χωρίς υποστήριξη της πολιτείας ; 

 ''Άλλο το ένα και άλλο το άλλο" διότι έχετε εκλεγεί να υπηρετήσετε το λαό, και υπηρετείται όσα εδραιώθηκαν και υφίσταντο επί παλαιοκομματισμού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητρώο online ''άλλο το ένα και άλλο το άλλο" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">