ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προς Μαξίμου: Συγκαλέστε άμεσα υπουργικό συμβούλιο

Σαφέστατα σε μια χώρα την οποία διέλυσαν μέσα σε λίγες δεκαετίες, η νέα τάξη πραγμάτων, και η κλεπτοκρατία των κομμάτων παλαιοκομματισμού, στην οποία αντί να διαμορφώνονται όροι πραγματικής κοινωνικής συνοχής, υφίστανται εκατομμύρια πραγματικότητες, το δίκαιο χάνει την σημασία του, και εντάσσεται στα ιδιοτελή συμφέροντα επιτήδειων.

Ας περιοριστούμε όμως στην πραγματικότητα των πολιτικών, οι οποίοι ''είχαν το δίκιο με το μέρος τους'', και με την αρωγή της κοινωνίας, και όλων ημών, βρέθηκαν στην διακυβέρνηση της χώρας, άρα δικαιώθηκαν, και προφανώς μέσα στη κάλυψη της δικής τους πραγματικότητας, ( δεδομένου ότι είχαν το δίκιο με το μέρος τους ) ξέχασαν την κοινή - συνολική πραγματικότητα, όπως και την δικαίωση όλων ημών.

Να εξετάσουμε ''ποιοι είχαν το δίκιο με το μέρος τους'' ;;;

Σαφέστατα θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται, και δεδομένου ότι επί δυο χρόνια ισχύει μια ιδιότυπη κατάσταση, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έστω και να μην αποτελούσε πάγια τακτική - πολιτική όσων βρέθηκαν στις κυβερνητικές καρέκλες, αποτελεί υποχρέωσή μας να τονίζουμε δημόσια τι ισχύει μέχρι να υπάρξει πλαίσιο διαφοροποιήσεων από κυβερνητικής πλευράς.

Έχοντας το δεδομένο της προσωπικής καλύψεως, ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και σε καμία περίπτωση του συνόλου, και πολύ περισσότερο τις προτάσεις μας, οι οποίες μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν υιοθετηθεί από την πλευρά του Μαξίμου, τονίζουμε ότι η κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών οδηγιών, όσων αφορά τις ανεξάρτητες αρχές, Ε.Σ.Ρ, και Ε.Ε.Τ.Τ, οι οποίες παραμένουν ακέφαλες, ευνοούν τα συμφέροντα της κλεπτοκρατίας, και σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Δεδομένου ότι παράλληλα με τα συμφέροντα του κυρίαρχου Ελληνικού λαού, προσβάλλονται πολύ περισσότερο τα δικά μας, λίαν συντόμως αυτεπάγγελτα αναλαμβάνουμε την προεδρία του Ε.Σ.Ρ, ώστε να υπάρξει συνταγματική και νομική ομαλότητα, και καλούμε το Μαξίμου, τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα, και τον υπουργό Ν.Παππά, να αναλάβουν άμεσα των ευθυνών τους για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Κύριοι Τσίπρα και Παππά συγκαλέστε άμεσα υπουργικό συμβούλιο για την συγκρότηση του ΕΣΡ, και την κάλυψη της θέσεως του προέδρου και των μελών της ανεξάρτητης αρχής, διότι οι αντοχές μας με την ήδη υφιστάμενη σύνθεση έχουν οδηγηθεί στο απροχώρητο, και έχουμε πλειάδα συμπολιτών μας οι οποίοι αντιδρούν με τις πρακτικές από την πλευρά των κομμάτων, και των πολιτικών αρχηγών, οι  οποίοι δεν υπηρετούν όπως απαιτείται τον Ελληνικό λαό.

Όπως γνωρίζετε ο Ελληνικός λαός σας εμπιστεύτηκε τις τύχες του και το μέλλον του, και δεν μπορεί να μένει έρμαιο για τα συμφέροντα της κλεπτοκρατίας. Όπως σας εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός, και εννοώ όλα τα κόμματα, πρέπει και εσείς από την δική σας πλευρά να εμπιστευτείτε τον Ελληνικό λαό.

Αν οι κυβερνώντες θεωρείται πρέπον ότι αρμόζει σε ένα μικρό team να διαχειρίζεται όσα αφορούν τον Ελληνικό λαό, η δομή του πολιτεύματος καθώς και η λειτουργία του έχουν άπειρες παθογένειες.

Η συρρίκνωση αντί της διεύρυνσης, καθώς και ο έλεγχος σε λίγα χέρια δημιουργούν αγκυλώσεις, και δεν ενδέχεται να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας κλείνοντας η ψαλίδα των ανισοτήτων. 

Είχαμε η δεν είχαμε το δίκιο με το μέρος μας; Ποιοι σήκωσαν επί δεκαετίες δημόσια το βάρος κατά της διαπλοκής; Ποιοι πρωτοστάτησαν για το τέλος της ανομίας και την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοράσεων;

Δεδομένου ότι επί δυο χρόνια προσβάλλονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα, αντλούμε το αναφαίρετο δικαίωμα ουσιαστικών και άμεσων αποκαταστάσεων. 

Έκαστος στο είδος του, και ο υποφαινόμενος επί 27 χρόνια έχει παρέχει τα διαπιστευτήριά του κατά της διαπλοκής. Μας ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων, η μήπως η αναγνωρισιμότητα ; Μας ενδιαφέρει το πρεστίζ, το status, η μήπως τα αποτελέσματα; Σας ενδιαφέρει τι θα πει ο άλφα η ο βήτα, η ακόμα μια χούφτα οικογένειες δια μέσω των έμμισθων τους για τα προσωπικά τους συμφέροντα, η πως θα υπάρξει το αποτέλεσμα που χρειάζεται ; Μας ενδιαφέρουν τα σχόλια, και οι κρίσεις εξαγορασμένων, η τα άμεσα αποτελέσματα, όπως και η ανάληψη ευθυνών;

Μέχρι σήμερα όσοι κυβέρνησαν δεν ήθελαν να αναλάβουν των ευθυνών τους, και όσοι διορίστηκαν από αυτούς ( δια μέσω της βουλής ) λειτούργησαν επί μακρόν υπέρ διαμορφωμένων καταστάσεων οι οποίες εξυπηρετούσαν ολιγοπώλια και μονοπώλια. ( Το ζήτημα διαπλοκή σήμερα το γνωρίζουν άπαντες, το θέμα είναι ποια ήταν η αφετηρία, και ποιοι εκτέθηκαν δημόσια με σαφείς θέσεις και τοποθετήσεις, και πολύ περισσότερο ποιοι αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη της συνταγματικής ομαλότητας )


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Όπως γνωρίζετε, και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε, ήμουν πεπεισμένος ότι στην προεδρία της ΝΔ θα βρεθεί ο Κ.Μητσοτάκης, και σαφέστατα όσων αφορά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2014 'εμείς' την διαμορφώσαμε, και αυτό συνέβη για την αποκατάσταση του πολιτεύματος, την συνταγματική ομαλότητα, και την πάταξη της διαπλοκής, τα οποία επί δυο χρόνια δεν έχουν ισχύσει, άρα ενδέχεται να ισχύσουν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ;

Ποτέ μην ανοίγετε μια πόρτα που δεν θα μπορείτε να ''κλείσετε''. Δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα το ΕΣΡ βρίσκεται σε μια κατάσταση εξ απαλών ονύχων, και επί ξυρού ακμής, με ήξεις αφήξεις, ενώ αυταπόδεικτα επί δεκαετίες αποτελούσε την προκρούστεια κλίνη παρέχοντας την μερίδα του λέοντος σε πέντε οικογένειες, θεωρούμε ότι ο κύβος ερρίφθη.

Αντί να μας λέει ο λαός ''ασυνεννόητους'', πρέπει επιτέλους να βρούμε την φόρμουλα συνεννόησης, ώστε να ισχύσουν τα αυτονόητα για το κοινωνικό σύνολο, όπως και τα συνταγματικά και θεσμοθετημένα. Το σύνολο των υπολοίπων δεν μπορεί, και οι λόγοι είναι πολλοί, ενώ εμείς μπορούμε να τηρήσουμε όσα απαιτούνται και να γυρίσει πραγματικά η σελίδα στο τόπο μας. Δώστε μας τη δυνατότητα κ. βουλευτές των κομμάτων της βουλής, διότι από εσάς εξαρτάται, και η άρνησή σας σε ένα σημαντικό ζήτημα ευθέως θα σημαίνει αξίωση από τη πλευρά μας ανατροπής όλων των κομμάτων.

Γιατί οι πολιτικοί διαμορφώνεται αρνητικά αντί για θετικά; H θετική διαμόρφωση - προσέγγιση του λαού, όπως και η εμπιστοσύνη σε αυτόν ανοίγει την πόρτα της δημοκρατίας, διευρύνει το πολίτευμα, και σαφέστατα ελέγξιμα, ενώ στον αντίποδα ( καλή ώρα εδώ ) δημιουργείται - διαμορφώνεται ακριβώς το αντίθετο, και φέρετε εσείς την ευθύνη.

Όσο τα ραδιοτηλεοπτικά όλων των μορφών, ειδικά στο Ν.Αττικής, βρίσκονται στα χέρια λίγων συμφερόντων ( οικογενειών ) δεν κυβερνά ο λαός. Υποχρέωση δική μας είναι να κυβερνήσει ο λαός, και να του δώσουμε τη δυνατότητα ( διαμορφώνοντας το πλαίσιο) για λαϊκή κυριαρχία, ισότιμη πρόσβαση, ισοκατανομή ραδιοτηλεοράσεων στο σύνολο της χώρας και των νομών, ( για πραγματικό πλουραλισμό - πολυφωνία ) και σε καμία περίπτωση συνέχιση όσων ίσχυαν με διαφορετικούς όρους. 

Σαφώς εννοούμε τα ραδιοτηλεοπτικά ''τοπικά μέσα'' τα οποία εξαφάνισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στον αντίποδα δημιούργησαν και συντηρούν χιλιάδες προνομιούχους εκδότες και δημοσιογράφους, ''τοπικών μέσων'', σε ένα ιδιότυπο καθεστώς, σε πλειάδα περιπτώσεων,  για την εξυπηρέτηση κυρίως των προσωπικών τους συμφερόντων.

Αν η σημερινή κυβέρνηση επιλέξει με την σύμπραξη των κομμάτων που κυβέρνησαν επί 42 χρόνια, μια ανάλογη πλαισίωση των ανεξάρτητων αρχών, και κυρίως του Ε.Σ.Ρ, θα προβεί σε κακουργηματική πράξη. ( Επισημαίνεται ότι επί δεκαετίες στο Ε.Σ.Ρ  υπάρχουν πρωτοκολλημένες σειρά αιτήσεών μας, οι οποίες προφανώς ουδέποτε εξετάστηκαν, ενώ στον αντίποδα υφίστατο η παροχή βεβαιώσεων λειτουργίας κάτω από απροσδιόριστες συνθήκες. )

Μπορεί να υπάρξει φωτογραφικού τύπου θεσμοθέτηση κατά της δημοκρατίας;
Μπορεί να υπάρξει φωτογραφικού τύπου θεσμοθέτηση κατά της ριζοσπαστικής αριστεράς ; 
Μπορούν να υπάρξουν διαμορφωμένες συνθήκες επί δεκαετίες ώστε να μην υπάρξει η δικαίωση όσων πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο;

Όλα αυτά υπήρξαν επί 27 χρόνια, και δυστυχώς στα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν γυρίσαμε σελίδα. Να εναρμονιστούμε με την προπαγάνδα των ωφελημένων οι οποίοι ομιλούν για ''ραδιοπειρατεία'' αντί να συνδιαμορφώσουν τις αλλαγές που χρειάζονται; Οι διορισμένοι από τα παράθυρα πολιτικών - αιρετών επί 42 χρόνια, οι οποίοι εξυπηρετούν τα στενά κομματικά, παραταξιακά, και ιδιοτελή συμφέροντα, τι ακριβός είναι ; Μήπως ξεχνάτε ότι η σύμπραξη σας στο να συνεχίζονται οι κατάφωρες παραβιάσεις των συνταγματικών μας δικαιωμάτων δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα μας;

Ζητήστε εκ νέου από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Μητσοτάκη, την σύσταση του Εθνικού συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και τονίστε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σημαντικότερο από όσο θεωρούν στην ΝΔ.

Η ριζοσπαστική αριστερά όφειλε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των καπιταλιστικών κυβερνήσεων, η μήπως οφείλει να προσαρμοστεί αύριο κατόπιν όσων θα θεσμοθετήσει ένα μικρό team ;

Αν είχε ισχύσει το συγκεκριμένο, προσαρμογής όλων ημών σε όσα εφάρμοζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν θα βρισκόσαστε στην διακυβέρνηση. ( Θεωρώ ότι είναι εύκολο να βγουν υγιή συμπεράσματα, διότι μπορούσαμε να ακολουθήσουμε διαφορετικές οδούς ''προσαρμογής'')
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προς Μαξίμου: Συγκαλέστε άμεσα υπουργικό συμβούλιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">