ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Υπ. Εσωτερικών&Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκφυλίζει το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Γραφειοκρατικό παραλογισμό αποκαλούν από την ΠΟΕ - ΟΤΑ την αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κατηγορώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χ. Βερναρδάκη ότι απαξιώνονται και αποδομούνται με δική του ευθύνη!!!

Ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργού και της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει το «Θέατρο του παραλόγου» που παίζει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  να κατεβάσει επιτέλους αυλαία, και να σταματήσει να εκφυλίζει το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και να ταλαιπωρεί χιλιάδες εργαζόμενους.

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 612

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ήδη, από τις αρχές του 2016 η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με σχετική διάταξη (άρθρο 30, παρ.2 του Ν.4369/2016) προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Η ίδια διάταξη προέβλεπε και την επανασύστασή τους εντός ενός (1) μήνα με σχετική απόφαση του καθόλα αρμόδιου Υπουργού. Κίνηση άστοχη και παράλογη, κόντρα στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007) που προέβλεπαν ρητά τον τρόπο σύστασής τους.

Στη συνέχεια, με τις διατάξεις 3, 4 και 5 του Ν.4370/2016 τροποποίησαν τις διατάξεις του άρθρου 30, παρ.2 και 3 του Ν.4369/2016 χωρίς πάλι να δίνεται λύση και δυνατότητα επαναλειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Στη συνέχεια και αφού για ακόμη μια φορά λύση δεν δόθηκε, οι ανωτέρω διατάξεις αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 171 του Ν.4389/2016. 

Ο παραλογισμός συνεχίστηκε ώσπου στις 2 Ιουνίου 2016 με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αριθμ. πρωτ.: 18967/2-6-206) καλούνται οι «…Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ Βαθμού προκειμένου να μην προβούν σε καμία σχετική, με τα οριζόμενα στο άρθρο 171 του Ν.4389/2016, ενέργεια έως την παροχή νέων οδηγιών από την Υπηρεσία μας δεδομένου ότι επίκειται ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ αναφορικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού».

Και είναι κανείς να απορεί… Αυτός ο απίστευτος παραλογισμός, αυτή η ασύλληπτη γραφειοκρατία για ένα απλό και ξεκάθαρο ζήτημα, όπως η λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Ο.Τ.Α. οφείλεται σε ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή σε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Είναι δυνατόν το αρμόδιο Υπουργείο που τιτλοφορείται μάλιστα και ως… «Διοικητικής Ανασυγκρότησης» μέσα σε έξη (6) μήνες να νομοθετεί τρεις (3) φορές, να εκδίδει τρεις (3) σχετικές εγκυκλίους και τελικά να καλεί τους Ο.Τ.Α. να μην προβούν σε καμία ενέργεια γιατί επίκειται ΝΕΑ νομοθετική παρέμβαση; 

Έξη (6) μήνες μετά δεν έχουν λειτουργήσει ξανά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια προμηνύοντας ουσιαστικά την κατάργησή τους, ενώ πολλές διοικητικές πράξεις που αφορούν σε μετατάξεις εργαζομένων, συνυπηρετήσεις, μεταπτυχιακά κ.λπ., έχουν νεκρώσει!!!

Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χ. Βερναρδάκης θα πρέπει άμεσα είτε να παρέμβει δίνοντας τέλος στον γραφειοκρατικό παραλογισμό, είτε επιτέλους να κάνει γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με την λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Ο.Τ.Α. που απαξιώνονται και αποδομούνται με δική του ευθύνη!!!

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να εμπαίζονται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Προειδοποιούμε δε πως σε ενδεχόμενο περαιτέρω χειραγώγησης και ελέγχου των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είτε από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε από την κυβέρνηση θα μας βρουν απέναντί τους !!!

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε, αφού την ώρα που συντάσσονταν η ανακοίνωση αυτή η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την κατάθεση τροπολογίας-προσθήκη στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» και «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Ο.Τ.Α.

Ελπίζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το «Θέατρο του παραλόγου» που παίζει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να κατεβάσει επιτέλους αυλαία και να σταματήσει να εκφυλίζει το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και να ταλαιπωρεί χιλιάδες εργαζόμενους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                     Βασίλης Πετρόπουλος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Υπ. Εσωτερικών&Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκφυλίζει το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">