ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υγειονομικοί κίνδυνοι στο Ελληνικό... και μηνύσεις !!

Tους υγειονομικούς κινδύνους... για όλη την Αττική... λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, επισήμανε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης !!!

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις, τόσο του αρμόδιου υπουργού για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και άλλων επίσημων φορέων της κυβέρνησης, για άμεση εκκένωση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μέχρι τις 20 Ιουνίου, το οποίο εδώ και ένα χρόνο έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» για χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, δεν έχει αλλάξει τα παραμικρό. 

Όπως υπογραμμίζει, μόλις προχθές αποκαλύφθηκε ότι ο υπόγειος χώρος της αίθουσας αναχωρήσεων του πρώην αεροδρομίου, επιφάνειας 5.500 τ.μ., έχει κατακλειστεί από αποχετευτικά λύματα και μολυσμένα ύδατα, με ύψος που υπερβαίνει τους 40 πόντους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία «υγειονομική βόμβα» απροσδιόριστων.

Ο βουλευτής της ΝΔ προσθέτει ότι η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, που έσπευσε στο σημείο για κατεπείγουσα αυτοψία, αναφέρει στην επίσημη έκθεσή της πως «όλα τα παραπάνω αποτελούν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, της Ηπατίτιδας Α και άλλων νοσημάτων, και θα πρέπει το τεχνικό αυτό πρόβλημα να αποκατασταθεί-εξαλειφθεί άμεσα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν για την προστασία της δημόσιας υγείας κατοίκων και μεταναστών, καθώς και για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη εκκένωση του πρώην αεροδρομίου.

Στη συνέχεια της τοποθετήσεως του βουλευτή της Β'Αθηνών έρχεται η μήνυση κατά παντός υπευθύνου των αστυνομικών της *(Ν.Α.Αττικής) για την υγειονομική «βόμβα» στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό στο Ελληνικό κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στον Εισαγγελέα Αθηνών.

Η Ένωση κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου όπου φιλοξενούνται μετανάστες, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει σχετική παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών ώστε οι αστυνομικοί που εκτελούν τα καθήκοντά τους στην περιοχή να εργάζονται σε υγιές περιβάλλον. Οι υγιείς συνθήκες διαβίωσης είναι απαραίτητες και για την παραμονή των ίδιων των μεταναστών, σπεύδουν να τονίσουν.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Όσα επικαλούνται τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, όσο και οι αστυνομικοί, οι οποίοι προσέφυγαν στην εισαγγελία, πρέπει να ισχύουν για το σύνολο των πολιτών. Σε αποθήκες ψυχών έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, και έχουμε παράλληλα το δεδομένο πολλών χιλιάδων πολιτών τους οποίους τους αυτοκτόνησαν, δεδομένου ότι είχαν αξιοπρέπεια. 

Παράλληλα όσοι επικαλούνται τις άθλιες συνθήκες ας εξετάσουν τα πεπραγμένα του χώρου τους στον παρελθόντα χρόνο, όπως και όσα διαμόρφωσαν για την ευημερία πολιτικών και των οικονομικών παραγόντων που υπηρετούν. 

Το Ελληνικό δεν πωλείται
Ο Λάτσης και το καζίνο του εκτός της περιοχής μας
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υγειονομικοί κίνδυνοι στο Ελληνικό... και μηνύσεις !! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">