ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η σύνοδος των χωρών του Νότου και η άποψη του κατοίκου των Νοτίων

Όσων αφορά τη σύνοδο των αρχηγών των μεσογειακών κρατών της ΕΕ, με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του πρωθυπουργού, έχουμε να εκθέσουμε τα ακόλουθα. 

Θεωρούμε ότι δεν ενδέχεται να υπάρξει νέο όραμα, ειδικά για τις χώρες του νότου, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι και δεν εμπνέει τους λαούς της.

Όπου υπάρχουν αντιλαϊκές πολιτικές, για τα συμφέροντα συντεχνιών και μονοπωλίων, έπειτα από λαϊκισμό από τη πλευρά των εκλεγμένων κυβερνήσεων, οι οποίες δεν καλύπτουν τις προσδοκίες των λαών, οι λαοί οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του μοναδικού τους εχθρού, ο οποίος είναι ο άκρατος καπιταλισμός για τα συμφέροντα ελαχίστων. 

Η ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος, στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να προέλθει από τους πολιτικούς οι οποίοι εφαρμόζουν το πρωτόκολλο αντιλαϊκών πολιτικών, και αποτελεί μονόδρομο το νέο όραμα το οποίο θα εμπνεύσει το λαό κάθε χώρας να προέλθει από τους κόλπους του λαού, και ειδικότερα από όσους βιώνουν επί δεκαετίες τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών.

Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας, η Ευρώπη και οι χώρες της αντιμετωπίζουν τρεις παράλληλες κρίσεις. Οι μεσογειακές χώρες έχουν κοινό ενδιαφέρον να συνεργαστούν προκειμένου να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

α) Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός βάζει στο προσκήνιο την ενίσχυση της αντι-τρομοκρατικής συνεργασίας με τρίτες χώρες και αντιμετώπιση της ρίζας της τρομοκρατίας, είναι σαφές ότι κινείται με ιμπεριαλιστικό γνώμονα.

β) Επίσης, οι περισσότερες επενδύσεις και η ανάπτυξη, για την οριστική υπέρβαση της οικονομική κρίσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και τη προστασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όταν έχουν στο επίκεντρο τα συμφέροντα ολιγοπωλίων και μονοπωλίων, και τελετές κεκλεισμένων των θυρών, όπως στην περίπτωση της χορηγίας των τηλεοπτικών αδειών, η ακόμα και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στον Λάτση, έχουμε ευθεία παραβίαση του δημοσίου συμφέροντος και του Ελληνικού Συντάγματος, άρα η νομιμότητα των κυβερνώντων είναι επίπλαστη και με φθίνουσα πορεία.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ και ο Π. Λαφαζάνης ''Περισσότερο θλίψη, μελαγχολία και απογοήτευση, παρά οποιαδήποτε προσδοκία, προκαλεί το θέαμα της συνάθροισης στην Αθήνα αποτυχημένων, αν όχι και χρεοκοπημένων, ηγετών όπως οι Ολάντ, ο Ρέντσι, ο Τσίπρας και σία, οι οποίοι εισπράττουν την απέχθεια των λαών των χωρών τους για τις καταστροφικές επιλογές τους''

Συνεχίζοντας αναφέρετε ότι ''αποτελεί ειρωνεία και εμπαιγμό ηγέτες όπως οι Ολάντ, Ρέντσι, Τσίπρας και οι άλλοι, οι οποίοι στις χώρες τους εφαρμόζουν σκληρότατες συνταγές φοροεξόντωσης, λιτότητας και κοινωνικής και εργασιακής διάλυσης, να κοροϊδεύουν περιφρονητικά με επικοινωνιακές φιέστες ότι τάχα θέλουν να αλλάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση''.

Η απεμπλοκή των χωρών από τη φυλακή της ευρωζώνης και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα με την αμφισβήτηση των νεοφιλελεύθερων κανόνων της ΕΕ, αλλά και μεγάλες ανατροπές για την εφαρμογή ριζοσπαστικών προοδευτικών προγραμμάτων ανασυγκρότησης, εθνικής ανεξαρτησίας, και δημοκρατικής και λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό είναι  αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Μεσογειακός Νότος και πρώτα απ' όλα οι πιο αδύναμες χώρες του

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας λίγο πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας ανέφερε: ''Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός μας. Και οι φίλοι του κ. Τσίπρα, Ολάντ, Ρέντσι και οι υπόλοιποι, ματώνουν και τους δικούς τους λαούς στις χώρες τους, με τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς περνάνε, όπως κάνει άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση''.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι ''δεν υπάρχει καμία αυταπάτη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει καλύτερη με τις συναντήσεις των Νοτίων και τις διακηρύξεις των Αθηνών. Ο λαός μας πρέπει να μην περιμένει τίποτα από όλους αυτούς, από το να ενωθούν οι ηγέτες της Ευρώπης, οι ηγέτες του Νότου και οι ηγέτες των άλλων αστικών κομμάτων, αλλά να κοιτάξει δίπλα του να ενωθεί ο εργάτης με τον αυτοαπασχολούμενο τον αγρότη, τον επαγγελματία τον επιστήμονα και να περάσουν σε μια πραγματική αντεπίθεση''.

Τέλος δεν διαπιστώνουμε εμπράκτως να υφίσταται η ένωση, ανεξάρτητα των πολιτικών καταβολών, πεποιθήσεων, κ.α, του συνόλου των πολιτών οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών, και για εμάς τα κόμματα δεν αποτελούν την υγιή βάση για ουσιαστικές αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο, δεδομένου ότι τα μέλη κομμάτων, στο σύνολό τους, λειτουργούν με γνώμονα τα στενά παραταξιακά - κομματικά οφέλη, όπως και των ''κολλητών'', εις βάρος της πλειονότητας, άρα η ένωση δεν πρέπει να έχει ταξικό και κομματικό χαρακτήρα, ο χαρακτήρας πρέπει να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, και με αφετηρία τους Ο.Τ.Α.

Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε οι πληττόμενοι, δεν είναι ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Λαφαζάνης, ούτε ο κ. Κουτσούμπας, και σαφώς ούτε οι κολλητοί τους. Είμαστε οι πληττόμενοι του Νότου του Ν.Αττικής.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com


Υ.Γ: Με έκπληξη διαπιστώνω καθημερινά ότι όσοι προσπαθούν να περάσουν ένα νέο όραμα στο λαό, πολώνουν, χωρίζουν, διαμοιράζουν, και ακολουθούν πεπαλαιωμένες πρακτικές, άρα αποτελεί υποχρέωση η αρχή να γίνει στους Ο.Τ.Α για πραγματική ταξική και κοινωνική ένωση του λαού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η σύνοδος των χωρών του Νότου και η άποψη του κατοίκου των Νοτίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">