ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαδηλώσεις στη ΔΕΘ

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γίνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Από τις 07:00 κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία αναμένεται να συγκεντρωθούν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» για να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Το απόγευμα στις 17:00 στο άγαλμα Βενιζέλου προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ θα κάνουν και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εντατικοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής  είναι τα δύο βασικά όπλα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια να σταθεροποιήσει την πορεία των εσόδων μέχρι και το τέλος του χρόνου, και ουσιαστικά ο μοχλός που δίνετε στη λαϊκή βάση να μην πιστεύει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για ''δίκαια ανάπτυξη'' και να εξεγείρεται.

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από την διεύθυνση εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι κάθε μήνα γίνονται πάνω από 100.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, με αποτέλεσμα, σε σχέση με πέρυσι, οι κατασχέσεις να έχουν αυξηθεί πάνω από 30%.

Από την αρχή το χρόνου έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 755.806 οφειλέτες που μεταφράζεται σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Από την αρχή του έτους έχουν γίνει 60.732 κατασχέσεις, ενώ με αναγκαστικά μέτρα απειλούνται ακόμη 1.6 εκ. οφειλέτες.

Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστούν στην εφορία είναι μνημονιακή υποχρέωση, καθώς στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ που βασίζεται στην συμφωνία του περασμένου Ιουνίου, περιλαμβάνεται η δέσμευση για την είσπραξη 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές, ενώ στο μέτωπο των νέων οφειλών έχουν δεσμευτεί για είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% έως τον Δεκέμβριο.

Βάσει της ίδιας συμφωνίας, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, ήτοι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, ακόμη και για την πρώτη κατοικίακαλύπτοντας το 52% των οφειλετών έως τον Σεπτέμβριο, και το 55% έως το τέλος του χρόνου. 

Χιλιάδες οικογένειες - πολίτες, και ειδικά όσοι ''έχαψαν'' το παραμύθι της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, κ.α., οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτές τις πολιτικές αφαίμαξης, ενώ η κυβέρνηση στα δυο χρόνια δεν έχει καταφέρει να αντιστρέψει όσα ίσχυαν επί διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους μηχανισμούς κατασχέσεων αρχικά πρέπει να μηνύσουν στο σύνολό τους τον πρωθυπουργό και το σύνολο των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ, και εν συνεχεία για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση να οδηγηθούν στο Μαξίμου.

Τουλάχιστον εμείς σε ισχύ των προαναφερόμενων θα προβούμε στα προαναφερόμενα επισκεπτόμενοι αρχικά τον κ.Τσίπρα, ο οποίος μας οφείλει τουλάχιστον μια αιτιολόγηση της απολύτου αναιρέσεως όσων υποσχόταν στον Ελληνικό λαό, και ενώ έχουμε πλειάδα ευεργετημένων κομματικών στελεχών στα δυο χρόνια διακυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει ούτε ίχνος αλληλεγγύης από τη πλευρά τους. (Σοσιαλιστικό το μοντέλο ;;;) 

Ποιο αριστερό κόμμα, και αριστεροί, και ειδικά ριζοσπάστες, επί δυο χρόνια θα κωλυσιεργούσαν στην θέσπιση ενός ολοκληρωμένου νόμου κάλυψης του συνόλου των πολιτών; 

Ποιος πράγματι αριστερός, βγαίνοντας από τη πόρτα του σπιτιού του, ως σοσιαλιστής, θα διαμόρφωνε αντιλαϊκές πολιτικές κατά των αυτοαπασχολούμενων υπηρετώντας μονωπώλια και ολιγάρχες; 

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδότηση  αυτοαπασχολούμενων στην Ρ/Τ αντί των εκδοτικών και εφοπλιστικών λόμπι, κομμάτων, οικονομικών μαφιόζων, κ.α., οι οποίοι αποτελούν την κορωνίδα του καπιταλισμού ;;; 

Αν δεν έχετε να δηλώσετε κάτι για όσα αναφέρονται, και ειδικότερα οι κατά τόπους υποστηριχτές των καπιταλιστικών και μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών, δεν πρέπει να βρίσκεστε στις θέσεις - καρέκλες - στις οποίες διοριστήκατε, διότι σε αυτές βρίσκεται ο κάθε ένας από εσάς ως '' αυτοαπασχολούμενος'' και με τις αποδοχές από το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Δεν βρεθήκαμε  μαζί στην πρωθυπουργική καρέκλα κ. Τσίπρα, ( δεν συγκυβερνά ο λαός ) ούτε οι συμπολίτες μας βρέθηκαν παράλληλα με τα κομματικά στελέχη στις καρέκλες των διορισμένων σας ...

* Αν δεν παρέχεις όσα προτείνουν και αιτούνται οι πολίτες, πως έχεις ως πολιτεία αξιώσεις από αυτούς, όταν είναι της πάση γνωστό από ποιους γίνετε το φαγοπότι δεκαετιών στη χώρα μας, και ποιοι έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία σε αυτή τη βάση. ( Κάντε άμεσα μια αναθεώρηση της δικαιοσύνης που διακηρύσσατε στον Ελληνικό λαό, και μην βλέπετε το λαό ως αριθμητικό νούμερο. Θα εξαιρέσετε από τις αντιλαϊκές πολιτικές αφαίμαξης τόσο το σύνολο των ανέργων, όσο και το σύνολο των χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, κ.α. ) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαδηλώσεις στη ΔΕΘ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">