ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η επικύρωση ξεπουλήματος του Ελληνικού

Ο Γ. Σταθάκης, υπουργός Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι η σύμβαση για το Ελληνικό θα έρθει στη Βουλή προς επικύρωση εντός του μήνα που διανύουμε, και άλλωστε τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από ένα πολιτικό ο οποίος κατάγεται από ''εφοπλιστικό'' λόμπι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ''Η Σύμβαση του Ελληνικού έχει υπογραφεί μαζί με το Μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης, και είναι  ένα από τα
προαπαιτούμενα, το οποίο θα έρθει στη Βουλή εντός του μήνα για επικύρωση.

Είναι μια συμφωνία, η οποία έγινε τον περασμένο Ιούνιο μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, και εμείς τονίζουμε από τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' ότι πίσω από τους δανειστές υφίστανται οικονομικοί παράγοντες, συμφέροντα, διαπλοκή, και ένα διευρυμένο σχέδιο κατά της πλειονότητας, η οποία είναι αναγκασμένη να υιοθετήσει τον άκρατο καπιταλισμό για τα οφέλη ολιγαρχών και ολιγοπωλίων.''

Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός, έχει δεσμευθεί να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός τις μνημονιακές ρήτρες.

Εμείς σας θυμίζουμε ότι το ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, έγινε κυβέρνηση μαχόμενο κατά του ξεπουλήματος του Ελληνικού σε ένα ιδιώτη, η αν προτιμάτε σε κάθε ιδιωτικό παράγοντα, έχοντας σειρά από τοποθετήσεις, ομιλίες, και δεσμεύσεις για δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου.

Επίσης τονίζουμε: Μια κυβέρνηση, κόμμα, που στρέφεται κατά όσων υποσχέθηκε στους πολίτες θα πληρώσει το τίμημα, και δεν πείθουν όσα αναφέρονται από τη πλευρά του υπουργού σχετικά με την επιχειρηματικότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάζεται μια πληθώρα μέτρων, που αποβλέπουν στη ριζική απλοποίηση στην έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων, και στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας και του επενδυτικού κύκλου στον οποίο μπαίνει η Οικονομία.

Εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε τα δεδομένα λουκέτων σε σειρά επιχειρήσεων, όπως και της διευρυμένης ανεργίας εκατομμυρίων, και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας είναι εμφανώς αντιληπτά εκατοντάδες καταστήματα τα οποία παραμένουν κλειστά επί χρόνια. 

Για πολλοστή φορά μια ελληνική κυβέρνηση, και ένας υπουργός, ενώ αναφέρονται στην εστίαση και τον τουρισμό επιμελώς θέτουν στην άκρη την απελευθέρωση σε όλους τους τομείς.

Τονίζουμε και τον παραμερισμό, τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και των εκλεγμένων διοικήσεων, όπως και της περιφέρειας Αττικής.

Έχοντας σειρά αιτήσεων, προτάσεων, και καθολική αδράνεια από τη πλευρά των κυβερνώντων, για την συνταγματική ομαλότητα, θεωρώ ότι το ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έρχεται να μας δώσει τη χαριστική βολή με το ξεπούλημα του Ελληνικού στο Λάτση, έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων επί δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. ( Ο υπουργός δεν γνωρίζει ότι η οικογένεια Λάτση έχει ένα πολύπλευρο επίπεδο δραστηριοτήτων, και στα ΜΜΕ, και δεν περιορίζεται στα εφοπλιστικά καθήκοντα και υποχρεώσεις ;;; )

Ποιος το περίμενε, η παρουσιαζόμενη ριζοσπαστική αριστερά να μετασχηματιστεί σε δεκανίκι του άκρατου καπιταλισμού και των μονοπωλίων; ( Το τίμημα της ανάπτυξης, όμως ποιας ανάπτυξης ακριβός ;;; Η κυβέρνηση λειτουργεί με γνώμονα την υπεραναπτύξη μιας οικογενείας, η οποία θα δημιουργήσει ένα μονοπώλιο στο Ελληνικό όπως και των εμμισθών της ;;; )
Τίθεται ζήτημα εκ νέου συνταγματικής ομαλότητας και νομιμότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η επικύρωση ξεπουλήματος του Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">