ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολομέτωπη επίθεση στην Αυγή από το ''πρώτο θέμα''

Με τίτλο ''Εξεταστική: Πέντε αναπάντητα ερωτήματα για την «Αυγή»'' το πρώτο θέμα προσπαθεί να διαμορφώσει εντυπώσεις όσων αφορά την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στον αντίποδα επί 42 χρόνια υφίσταται το πάρτι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με εκδότες, καναλάρχες, ασυδοσία, διαπλοκή, βαλίτσες, κ.α.

Όπως γράφει το πρώτο θέμα ''Η Αυγή πήρε δάνειο με εγγύηση 1.500 φύλλα κυκλοφορίας μετά από παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Εθνική Τράπεζα - Καθοριστική παρέμβαση Λοβέρδου - Υπάρχει offshore ανάμεσα στους μετόχους, χρηματοδοτείται παρανόμως από το κόμμα και η διαφήμιση των τραπεζών εκτοξεύθηκε το 2015''

Μείζον πολιτικό ζήτημα και καταφανείς παραβιάσεις της τραπεζικής πρακτικής για την χρηματοδότηση της «Αυγής» προέκυψαν από την κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας Δημήτριου Στούμπου στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Η κατάθεση του μάρτυρα εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για το κυβερνητικό κόμμα και τους σχεδιασμούς του αναφορικά με το έργο της εξεταστικής καθώς παραδέχθηκε ότι η «Αυγή» το 2009 έλαβε δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ αν και είχε αρνητική θέση με μόνες εγγυήσεις που αξίζουν λίγο πάνω από τον «κοπανιστό αέρα».

Συγκεκριμένα, μετά από ερωτήσεις των Ανδρέα Λοβέρδου, Κώστα Τζαβάρα και Γιώργου Μαυρώτα, είπε ότι το δάνειο χορηγήθηκε με μόνες εγγυήσεις τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας που δεν ξεπερνούν τα 1.500 φύλλα, την ιστορικότητα του Μέσου και μια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την τράπεζα που ως βασικός μέτοχος δήλωνε ότι εγγυάται για το δάνειο. Σαν να μην έφτανε αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Αυγής παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα, είτε μέσα από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου είτε με άλλο τρόπο.

Στον αντίποδα στην Αυγή έχουν αναρτήσει το συγκεκριμένο  δημοσίευμα ''Δ. Στούμπος: Η Αυγή στηρίζεται στους εργαζόμενους και τους αναγνώστες της''

«Όλες οι αυξήσεις γινόντουσαν με δημόσια πρόσκληση και εγγραφή. Εμείς συνήθως δημοσιεύαμε στην Ναυτεμπορική και την Ημερησία. Οι διαδικασίες έχουν ελεγχθεί όλες», είπε και τόνισε ότι «υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα ότι κανείς μέτοχος εκτός Αυγής δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το 3%». Συνολικά σήμερα οι 2.500 μικρομέτοχοι έχουν συνολικά περισσότερο από το 50%.

Αναφερόμενος στην κυπριακή εταιρεία που συμμετέχει με 2,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αυγής, ο Δ. Στούμπος είπε ότι λέγεται ATLAS, «έχει έδρα στη Λευκωσία, έχει διεύθυνση και τηλέφωνο». «Offshore από την Κύπρο δεν υφίσταται. Συνεχίστε το ψάξιμο», είπε χαρακτηριστικά. Για την συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του 2014 «έκανε κατάθεση σε τράπεζα στην Εθνική ή την Alpha Bank. Σε εκείνη την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχαμε συγκεντρώσει περίπου 1 εκατ. και είχε δώσει 100.000 ευρώ. Συνολικά έχει 2,5% ως μέτοχος».

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ισχυρίσθηκε ότι οι μετοχές πρέπει να είναι ονομαστικές. «Ο νόμος του 2005 αναφέρεται σε εκδοτικές επιχειρήσεις που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις. Υπάρχει νομολογία ότι άλλο είναι οι διαφημίσεις και οι δημοσιεύσεις και άλλο οι δημόσιες συμβάσεις», απάντησε ο Δ. Στούμπος.

«Δεν γνωρίζετε την προέλευση των χρημάτων, αν είναι μαύρα ή φορολογημένα», ισχυρίσθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης. «Είναι συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα, δεν είναι φαντομάδες. Ισχυρός μέτοχος είναι ένας, ο ΣΥΡΙΖΑ», του απάντησε ο Δ. Στούμπος.

Η ΝΔ διαπιστώνοντας ότι αποτυγχάνει η δημιουργία εντυπώσεων για την δήθεν offshore προσπάθησε να δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα στο δάνειο της Αυγής, το οποίο όμως αποπληρώνεται κανονικά με δόση 15.000 ευρώ κάθε μήνα. Ο Δ. Στούμπος είπε ότι «το μόνο δάνειο που υφίσταται και είναι σε διαρκή εξυπηρέτηση είναι από την Εθνική το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Δημήτρη Βίτσα. Από το συνολικό δάνειο των 1.200.000 ευρώ, που στη συνέχεια έγινε 1.500.000 ευρώ μένουν 930.000 ευρώ».

Ως εγγύηση δόθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας και επιστολή του βασικού μετόχου. Ο Κ. Τζαβάρας ισχυρίσθηκε ότι «αυτό λέγεται ως δήλωση πατρωνίας (letter of comfort). Την κάνει μία μητρική εταιρεία για να επηρεάσει την τράπεζα να δώσει δάνειο σε μία θυγατρική της. Αν δεν υπήρχε ο επηρεασμός η Αυγή δεν θα έπαιρνε δάνειο». «Η χρηματοδότηση της Αυγής δεν προβλέπεται και παραβιάζει τη νομοθεσία», ισχυρίσθηκε, αλλά ο Δ. Στούμπος του απάντησε ότι «είναι αποδεκτό και νόμιμο. Δεν έγινε για να παραβιάσει την λειτουργία μίας εταιρείας, αλλά για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας».

Όσον αφορά τις διαφημίσεις ο Δ. Στούμπος υπενθύμισε ότι η Αυγή είχε το 25% της αγοράς των ισολογισμών και μόλις σταμάτησε η δημοσίευσή τους στράφηκε στις διαφημίσεις. «Είχαμε 250.000 και ανέβηκε το 2015 στο 1 εκατ. ευρώ», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι «ελάχιστες είναι οι κρατικές διαφημίσεις. Δεν έχουμε πάρει ούτε από ΕΥΔΑΠ, ούτε από ΔΕΗ».

Ο Κ. Τζαβάρας είπε ότι δύο υπουργοί, ο Φίλης και ο Σκουρλέτης, είναι μέτοχοι της Αυγής. Έδωσαν τις μετοχές τους, τον διέψευσε ο Δ. Στούμπος.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Διαβάζοντας όσα αναφέρονται, και από τις δυο πλευρές, τα συμπεράσματα όλων θα είναι σαφή και ίσως ταυτόσημα, και επιπροσθέτως, έχοντας το βασικό δεδομένο του ιδίου φαινομένου, είτε σε μικρογραφία, είτε ως ενισχυμένο, τονίζουμε ότι τόσο από τη μία πλευρά, όσο και απο την άλλη υφίστανται τα προσωπικά τους συμφέροντα τα οποία δεν αγγίζουν το λαό.

Είναι της πάση γνωστό το φαγοπότι εκδοτών, πολιτικών, ημέτερων, κ.α., επί δεκαετίες σε καθεστώς διαπλοκής και αυθαιρεσίας, και στεκόμαστε σε όσα αναφέρονται και από τις δυο πλευρές αποκλειστικά για ένα και μόνο λόγο ''Σε καιρούς που οι τράπεζες παρείχαν απλόχερα δανειοδοτήσεις (...) εμείς επιλέξαμε να μην συμμετάσχουμε σε όσα διαμορφωνόντουσαν στη χώρα μας, και ταχτήκαμε δημόσια κατά των κομμάτων - πολιτικών - διαπλοκής, ενώ κάλλιστα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε κάτι ανάλογο''

Εμείς επί δεκαετίες δεν στηριχτήκαμε σε κανένα !!!

Δεδομένης της στάσης μας, και όσων διαδραματίστηκαν εις βάρος ημών επί δεκαετίες, για τελευταία φορά θα επενδύσουμε τις οικονομίες μας στην δημιουργία μιας νέας επιχειρήσεως, και αναμένοντας από τους εκπροσώπους των πολιτών, όσα ισχύουν για το σύνολο των προνομιούχων τους, όπως και των κομματικών τους ΜΜΕ, κ.α. ( Χρειάζεται απαραίτητα, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει το καλαπόδι, και είναι σίγουρο ότι όσοι μας διαβάζουν αντιλαμβάνονται επαρκώς !!!)

Εμείς επί δεκαετίες δεν στηριχτήκαμε σε κανένα. Το αναφέρουμε λόγω της κωλυσιεργίας επί δεκαετίες από τη πλευρά πολιτικών - κυβερνώντων, οι οποίοι επιλεκτικά νομοθετούν, και σε καμία περίπτωση με γνώμονα το σύνταγμα της χώρας, και ειδικότερα έχοντας ένα διευρυμένο φαινόμενο τοπικής διαπλοκής στους Ο.Τ.Α, με δεκάδες χιλιάδες τοπικά ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, και ένα ιδιότυπο καθεστώς προνομιούχων, ημέτερων, κ.α., και εκατομμυρίων ευρώ τα οποία διοχετεύονται από κόμματα - πολιτικούς - παρατάξεις, κ.α., κάθε προεκλογική περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα. !!!

Σε κάθε τοπική κοινωνία, επί δεκαετίες, υφίστανται αρκετά φερόμενα ''τοπικά ΜΜΕ'', τα οποία χρηματοδοτούνται είτε από κόμματα, είτε από οικονομικούς παράγοντες, είτε από υποψήφιους δημάρχους - παρατάξεις, και η λειτουργία τους ,στο οποίο καθεστώς, αποσκοπεί αποκλειστικά στην χειραγώγηση των υπολοίπων με αυτοσκοπό τον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοικήσεως χωρίς να εκπροσωπείται το σύνολο των δημοτών. ( Το γνωρίζουμε καλύτερα από το σύνολο των υπολοίπων, και είναι ο μοναδικός λόγος που υφίσταται η ιστοσελίδα μας. ) 

α) Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι με μια τοπική μετάδοση μπαίναμε καθημερινά σε χιλιάδες σπίτια συμπολιτών μας, ( όπως και άλλοι συμπολίτες μας ) και ορισμένοι επιτήδειοι με 500 φύλλα το μήνα, αξίωναν δεκάδες χιλιάδες δρχ, και μετέπειτα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για μια έκδοση τοπικής φυλλάδας 500 φύλλων ;;; 

β) Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι κάποια στιγμή, προ δεκαετιών, διαπιστώσαμε οι επιτήδειοι να επικαλούνται ότι είναι και οι ιδιοκτήτες του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ώστε να λαμβάνουν περισσότερα από τους αιρετούς - δημάρχους κ.α., εκείνης της περιόδου, αναφέροντας ότι αν δεν ενδώσουν στις αξιώσεις τους θα δεχθούν ολομέτωπη επίθεση και από τα ερτζιανά ;;;

γ) Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τα ονόματά τους;( Μη παρεξηγηθούμε κύριοι καρεκλοκένταυροι της συντεχνίας της πολιτικής, και σας παρεξηγήσουν τόσο οι εκβιαστές, όσο και οι ομοϊδεάτες σας. Άλλωστε δεν υπάρχει ούτε μια δική σας τοποθέτηση, ούτε μια ενέργεια, για όσα ισχύουν τοπικά επί δεκαετίες, και πολύ περισσότερο επί του παρόντος.)

Τέλος, στη Γλυφάδα, και εν γένει στα νότια προάστια έχουμε χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι γνωρίζουν απόλυτα όσα διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν οι επιτήδειοι της κομματοκρατίας και της φαυλοκρατίας, όπως γνωρίζουν και όσα ισχύουν τα δυο τελευταία χρόνια στη Γλυφάδα, και ακόμα περισσότερο όσα ισχύουν από τη πλευρά της σύζευξης «κόμματων  - κράτους», και επαφίεται σε αυτούς αν θα προκύψουν πραγματικές αλλαγές, αν και προσωπικά θεωρούμε ότι ο λαός είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και επιρρεπής στην επανάληψη φαινομένων διαπλοκής, διαφθοράς, οικογενειοκρατίας, κ.α.

Γιατί αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική ο Αναστασιάδης ; Ορισμένοι, οι οποίοι είχαν τη τάση να πέσουν με τα μούτρα στο ''παίγνιο'' εκατομμυρίων, ως μεγαλοεκδότες, οφείλουν σεβασμό στους θεσμούς και το κοινοβούλιο.

Είσαι και εσύ αναγνώστης/ια των πολυεκατομμυριούχων δανειοδοτημένων από τις τράπεζες ;;; ( Αν θυμάσαι, προ δεκαετιών, είχα διακηρύξει δημόσια ένα διαφορετικό μοντέλο ενημέρωσης, το οποίο τα κόμματα για συγκεκριμένους λόγους συμφερόντων δεν επιθυμούν να υπάρξει. Δες όσα ισχύουν στους δήμους της χώρας, και ειδικότερα της Γλυφάδας, με τους εκάστοτε κομματικούς δημάρχους, και τους έμμισθους με τα χρήματα του συνόλου, οι οποίοι λειτουργούν κατά το δοκούν, και πάντα υπέρ των εκλεγμένων μιας τετραετίας, οι οποίοι οφείλουν να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, άρα να υφίσταται πολυφωνία και πλουραλισμός._ )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολομέτωπη επίθεση στην Αυγή από το ''πρώτο θέμα'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">