ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα 15 πιο ακριβά υλικά στον κόσμο

Ορισμένα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη αξίζουν περισσότερο από τον χρυσό.

Την έκτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών σημείωσε ο χρυσός την Παρασκευή, 07/10/16, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 5%, την μεγαλύτερη τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυτά τα υλικά, από τον χρυσό μέχρι το Beluga χαβιάρι και την αντιύλη, και πολλά άλλα, κοστίζουν  από εκατοντάδες ευρώ μέχρι εκατομμύρια.( Εμείς εξαιρέσαμε το χαβιάρι, όπως και σειρά άλλων πανάκριβων υλικών - ουσιών για συντομία της ανάρτησης, διότι αν συμπεριλάβουμε το σύνολο του ακριβών υλικών - ουσιών (όλων των τύπων) πρέπει να εργαστούμε τουλάχιστον ένα μήνα για την ανάρτηση.)

Οι άνθρωποι εδώ και πολλούς αιώνες πιστεύουν πως ο χρυσός είναι το πιο ακριβό υλικό στον κόσμο. Όμως αυτό προφανώς δεν είναι αλήθεια.




15_Σαφράνι — 10€ το γραμμάριο 

Είναι ένα πραγματικά μοναδικό μπαχαρικό, το οποίο είναι νόστιμο και κάνει καλό στην υγεία. Η παραγωγή του είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μπαχαρικό που μπορεί να συναγωνιστεί σε άρωμα, γεύση και σε φαρμακευτικές ιδιότητες το σαφράνι. 




14 _Χρυσός —  50€ το γραμμάριο 

Είναι ένα από τα πιο γνωστά πολύτιμα μέταλλα στον κόσμο. Από τους αρχαίους χρόνους, είναι ένα αντικείμενο λατρείας. 




13_Ρόδιο — 51€ το γραμμάριο 

Αυτό το μέταλλο της ομάδας του λευκόχρυσου το οποίο είναι πάρα πολύ σπάνιο. Σε κάθε 1 τόνο του φλοιού της γης περιέχεται μόλις 0,001 γρ. του ροδίου. 



12_Λευκόχρυσος — 53€ το γραμμάριο

Είναι ένα πυκνό, ελατό, όλκιμο, χημικά υψηλά αδρανές, πολύτιμο, γκριζόασπρο μέταλλο. 




11_ Μεθαμφεταμίνη — 90€ το γραμμάριο 

Η μεθαμφεταμίνη είναι μια παράνομη διεγερτική ουσία. Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν εθισμένος στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, σύμφωνα με έγγραφα της American Military Intelligence - μυστικής υπηρεσίας του στρατού των ΗΠΑ. 

Ο Χίτλερ, θεωρούσε τη κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη φάρμακο για την κόπωση, ενώ λέγεται πως είχε λάβει ισχυρή δόση πριν συναντηθεί με τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι το καλοκαίρι του 1943, όπου κατά τη διάρκεια της, μιλούσε ακατάπαυστα για δύο ώρες. 





10_Κέρατο ρινόκερου — 98€ το γραμμάριο 

Το κέρατο του ρινόκερου θεωρείται βασικό συστατικό ιατρικών φαρμάκων σε πολλές χώρες της Ασίας, ιδίως στην Κίνα και την Ινδία, και εξαιρετικής ποιότητας υλικό για την κατασκευή μαχαιριών

Η αυξανόμενη ζήτηση, που προκύπτει και από την οικονομική μεγέθυνση των ασιατικών οικονομιών, έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές σε μία ατελείωτη ζώνη κυνηγιού, από οργανωμένες ομάδες που πολλές φορές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παραστρατιωτικές μονάδες, εξοπλισμένες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε κρατικό ή άλλο φορέα επιχειρήσει να τους σταματήσει. Στη Νότια Αφρική μάλιστα, σε κάποια πάρκα οι δημοτικοί φύλακες είναι επίσης παρομοίως οπλισμένοι για να σταματήσουν τους επίδοξους κυνηγούς.




9_Ηρωίνη — 120€ το γραμμάριο 

Είναι ισχυρή οπιοειδής αναλγητική ουσία. Η ηρωίνη ή διακετυλομορφίνη είναι οπιοειδές ναρκωτικό, που ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ναρκωτικών λόγω του εξαιρετικά υψηλού σημείου εθισμού που προκαλεί ενώ είναι και κατασταλτικό.

07/10/16: Για κατοχή και μεταφορά ποσοτήτων ηρωίνης συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 35 ετών, στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν μέσα σε ταξί στην εθνική οδό, να μεταφέρουν, επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό της ρεζέρβας, πέντε κιλά ηρωίνης, με σκοπό την παράδοσή της σε συνεργούς τους στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω διακίνηση.




8_Κοκαΐνη — 200€ το γραμμάριο 

Η κοκαΐνη είναι ένα κρυσταλλικό τροπανιοειδές αλκαλοειδές που λαμβάνεται από τα φύλλα του φυτού κόκα. Το όνομα της προέρχεται από το όνομα του φυτού μαζί με την αλκαλοειδή κατάληξη -ίνη, σχηματίζοντας την κοκαΐνη.
Θεωρείτε ως πιο «καθαρό» και φυσικό ναρκωτικό, γι’ αυτό και είναι πιο ακριβό από την ηρωίνη.

11/08/16: Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής ηθικής του κέντρου αθλητισμού του Καναδά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σον Μπάρμπερ, βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης πριν τους Ολυπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά παρ’ όλα αυτά, αγωνίστηκε κανονικά στη διοργάνωση!

Όπως αναφέρεται, ο συγκεκριμένος αθλητής συναντήθηκε μέσω αγγελίας σε δωμάτιο ξενοδοχείου με γυναίκα, η οποία έκανε χρήση κοκαϊνης με αποτέλεσμα αυτή να περάσει σε εκείνον μέσω σάλιου.




7_ Καθαρό LSD — 2.700€ το γραμμάριο  

To διαιθυλαμίδιο του λυσεργικού οξέος, γνωστό περισσότερο με το ακρωνύμιο LSD, ή LSD-25, ή λυσεργίδη, είναι συνθετική, δραστική, παραισθησιογόνος ουσία που παράγεται από το λυσεργικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του εξάγεται από το μύκητα ερυσίβη.

Είναι ένα ψυχεδελικό ναρκωτικό από την οικογένεια των εργολίνων, γνωστό για τις ψυχολογικές του επιδράσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, παραισθήσεις με ανοιχτά και κλειστά μάτια, συναισθησία, αλλαγή της αίσθησης του χρόνου και πνευματικές εμπειρίες. Η παραγωγή αυτού του ναρκωτικού είναι αρκετά δύσκολη και για αυτό είναι και τόσο ακριβό. 




6_ Πλουτώνιο — 3.600€ το γραμμάριο  

Το χημικό στοιχείο πλουτώνιο είναι ένα υπερουράνιο, ραδιενεργό μέταλλο που ανήκει στις ακτινίδες. Ο ατομικός αριθμός του είναι 94 και η ατομική μάζα του 244 amu. Το χημικό του σύμβολο είναι "Pu" και ανήκει στην περίοδο 7 και στον τομέα f.

Χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, πυρηνικών καυσίμων για πυρηνικούς αντιδραστήρες και ως πηγή ενέργειας για διαστημικά σκάφη. 




5_Painite — 8.000€ το γραμμάριο

Η χημική σύνθεση του painite περιέχει ασβέστιο , ζιρκόνιο , βόριο , αλουμίνιο και οξυγόνο.

Ο λίθος είναι σπάνιος. Ανακαλύφθηκε την δεκαετία του 50 και υπολογίζεται πως σε ολόκληρο τον πλανήτη υπάρχουν μερικές δεκάδες τέτοιοι λίθοι. 




4_Τρίτιο — 27.000€ το γραμμάριο  

Το τρίτιο ή υδρογόνο-3  επίσης γνωστό ως υπερβαρύ υδρογόνο, είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου.

Το συγκεκριμένο αέριο χρησιμοποιείται στον φωτισμό. Η παραγωγή ενός κιλού τριτίου κοστίζει περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ. 




3_Διαμάντι — 50.000€ το γραμμάριο 

Το διαμάντι είναι ο πιο γνωστός πολύτιμος λίθος στον πλανήτη και η ονομασία του προέρχεται από την Ελληνική λέξη αδάμας. Το διαμάντι μαζί με το γραφίτη αποτελούν τις δύο κρυσταλλικές μορφές του άνθρακα, είναι δηλαδή η αλλοτροπική μορφή του άνθρακα. ( Τα πάντα άνθρακας ''και ο θησαυρός άνθρακας'' )



2_Καλιφόρνιο — 22,5-24 εκατομμύρια ευρώ το γραμμάριο 

Το Καλιφόρνιο 252 είναι ένα ραδιενεργό μέταλλο το οποίο δεν υπάρχει στη φύση, αλλά παράγεται στο εργαστήριο με βομβαρδισμό άλλων στοιχείων.

Είναι το πιο ακριβό στοιχείο στον πλανήτη και έχει συντεθεί μόνο μια φορά από την ανακάλυψή του το 1950. Την ονομασία του την πήρε από τον Γκλεν Σίμποργκ στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.





1_ Αντιύλη — 53 τρισεκατομμύρια ευρώ το γραμμάριο 

Είναι το ακριβότερο υλικό στον πλανήτη. Η παραγωγή ενός χιλιοστόγραμμου ποζιτρονίων κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2006, η NASA ανακοίνωσε ότι θα κοστίσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να παράγουν ένα γραμμάριο αντιυδρογόνου - ποζιτρόνιου. Το CERN έχει δώσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα για την παραγωγή ενός δισεκατομμυριοστού του γραμμαρίου.

Θεωρητικά, στο μέλλον, ίσως μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η αντιύλη ως καύσιμο για τα διαστημόπλοια.

Στην πραγματικότητα όμως για να δημιουργηθεί ένα γραμμάριο αντιύλης, θα πρέπει να εργάζεται ακατάπαυστα ολόκληρη η ανθρωπότητα για περίπου ένα χρόνο.

Το συγκεκριμένο θέμα, με τα πιο ακριβά υλικά στον κόσμο, το είχαμε συναντήσει πριν από δεκαετίες σε ορισμένες εγκυκλοπαίδειες, και πολλά χρόνια αργότερα ως θέμα σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, και μετέπειτα πήρε μεγάλη έκταση, και μου το θύμισαν εχθές.

Σαφώς για εμάς πλην αυτών των υλικών καθορισμένης αξίας, υπάρχουν και σημαντικότερα ακαθόριστης αξίας. Το πιο ακριβό ''αγαθό'' στο κόσμο είναι η αλήθεια, η οποία στις μέρες μας είναι σπανιότερη από το Painite, και με αξία μεγαλύτερη της αντιύλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα 15 πιο ακριβά υλικά στον κόσμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">