ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Πού πήγαν τα λεφτά;

Μιντιακό πραξικόπημα αποκάλεσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής όσα ισχύουν στη χώρα μας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Δεν έχω δεσμεύσεις σε κανέναν και δεν θα κάνω πίσω όσο και αν με απειλούν όσο και αν εκβιάζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απουσία τριών βασικών στελεχών της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά , του Κώστα Καραμανλή, και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι αυτή η απουσία έχει κάποιο βαθύτερο νόημα.

Αναφέρθηκε επίσης στα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν αποπληρώνονται ούτε σε 122 χρόνια για την ΝΔ και 443 για το ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε ως μεγάλο σκάνδαλο την τροπολογία Γιαννίτση η οποία είχε υπερψηφιστεί με 155 ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

«Να μιλήσουμε, λοιπόν, τώρα για το θέμα των θαλασσοδανείων στα κόμματά σας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό. Να μιλήσουμε για το πόρισμα Καλούδη, αλλά να σας θυμίσω και την τροπολογία του κ. Γιαννίτση το 2012, λίγο πριν από τις εκλογές, τότε που δεν υπήρχε καμία δικαιολογία.

Γιατί τώρα όλοι λέτε: «Εντάξει, τι να κάνουμε; Υπήρχαν οι επιχορηγήσεις της Βουλής, που ήταν μεγάλες, και για τριάντα χρόνια, σαράντα χρόνια και πλέον έχει διαμορφωθεί ένα status quo, όπου τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία με ποσοστά κοντά στο 40%. Άρα οι τράπεζες είχαν εξασφαλίσεις ότι θα έπαιρναν πίσω τα λεφτά τους».

Το 2012, όμως, δεν υπήρχε καμία δικαιολογία. Γιατί είχε έρθει ήδη το πρώτο μνημόνιο, είχε έρθει και είχε κάτσει στις πλάτες του ελληνικού λαού, η επιχορήγηση στη Βουλή είχε κοπεί κάτω από το μισό και όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τότε που πηγαίναμε στις εκλογές ότι τα δύο άλλοτε κραταιά κόμματα, που έπαιρναν από 40%, θα ήταν, όπως αποδείχτηκε, το ένα στο 19% και το άλλο στο 12%.

Και τι κάνατε τότε; Εσείς που έχετε το θράσος σήμερα να μιλάτε για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις, χρωστάτε πόσα; Χρωστάτε 210 εκατομμύρια ευρώ, κύριε Μητσοτάκη; Εσείς, κυρία Γεννηματά, πόσα; 189 εκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Και αναρωτιέται ο ελληνικός λαός, θα τα επιστρέψετε πίσω αυτά τα λεφτά ή θα συνεχίσετε να ζείτε παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού;

Και θα μας πείτε κάποτε, επιτέλους, πού πήγε όλος αυτός ο πακτωλός των εκατομμυρίων; 210 εκατομμύρια, 189 εκατομμύρια. Τι τα κάνετε; Τι τα κάνετε τα λεφτά; Θα μας πείτε; Τα φάγατε τα λεφτά; Πού πήγαν τα λεφτά;

Και σας ρωτώ ευθέως, κύριε Μητσοτάκη. Βγάλατε ωραίες φωτογραφίες που πήγατε στο Μοσχάτο -και καλορίζικα τα καινούρια σας γραφεία. Αυτή είναι η εξυγίανση; Μπράβο σας. Κάνατε εξυγίανση. Θα πληρώσετε; Θα αρχίσετε να αποπληρώνετε έστω και ένα ευρώ από τα 210 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάτε στον ελληνικό λαό και έχετε και το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή;».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη είπε: «Aπo την πρώτη ημέρα που γίνατε πρόεδρος της Ν.Δ. συμμαχήσατε με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στη χώρα. Με αυτούς που έχουν το κράτος πελάτη και παίρνουν με την εγγύηση των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα. Ζητήσατε από την πρώτη ημέρα εκλογές, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές. Και σε απόλυτη ταύτιση με τους καναλάρχες.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια «Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ επί 27 χρόνια είχατε μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο» θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

α) Ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα η διαρκής άρνηση των κυβερνήσεών σας να διευθετήσουν το ζήτημα του διαγωνισμού για τα κανάλια;

β) Γιατί ματαιώθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί; Για τον ίδιο λόγο που υπονομεύσατε και εσείς προσωπικά την διενέργεια του παρόντος διαγωνισμού. Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Γιατί δεν θέλετε να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο στον τόπο. Θέλετε τους δημοσιογράφους ομήρους και τους καναλάρχες ευχαριστημένους.

Οι βασικοί άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού καθώς και τα ερωτήματα που δεν απαντώνται από τη πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν:

1. Το 27χρονο καθεστώς ανύπαρκτης αδειοδότησης των καναλιών.
2. Το γεγονός ότι η ΝΔ υπονόμευσε την συγκρότηση του ΕΣΡ.
3. O διαγωνισμός που παραχώρησε στην «DIGEA» το ψηφιακό φάσμα, έναντι 18 εκ. ευρώ.
4. Η ανοιχτή παραδοχή των καναλαρχών ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και προϋποθέσεις.
5. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 13 εκ. που έχουν πάρει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την τράπεζα Αττικής.
6. Τον ρόλο του κ. Μάναλη (ανθρώπου του κ. Σαμαρά), του κ. Μουσά (εμπλεκόμενου σε υποθέσεις εκβιασμού) και της κας Ζευγώλη (διευθύντριας του γραφείου του κ. Σταϊκούρα) στην Τράπεζα Αττικής.
7. Τα θαλασσοδάνεια 210 εκ. που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία και για το αν σκοπεύει να τα αποπληρώσει.
8. Την τροπολογία του 2012, που καθιστούσε ακατάσχετη την κρατική επιχορήγηση 30 εκ. σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
9. Το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων», στο όνομα του κ. Μητσοτάκη.
10. Την τροπολογία του 2013 που απαλλάσσει από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας τους προέδρους, τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
11. Τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
12. Το αν η ΝΔ επιμένει να υπερασπίζεται τον κ. Βγενόπουλο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ.
13. Την συστηματική προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι λίστες φοροδιαφυγής.
14. Τον κ. Σκλαβούνη, υπεύθυνο για το σχέδιο της ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και εμπλεκόμενο στο δίκτυο υποβοήθησης της φοροδιαφυγής, ως επικεφαλής της τράπεζας UBS στην Ελλάδα.
15. Την οικονομική βοήθεια που παρείχαν στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοφοράκος και η SIEMENS. Aν υπάρχει, ή όχι, σκάνδαλο SIEMΕNS στην Ελλάδα.

Σημείωση: Πολλές φορές συμφωνώ με όσα δηλώνει ο Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε για μια κοκορομαχία χωρίς ουσία και αποτέλεσμα, χωρίς να συμμερίζομαι απόλυτα τα λεγόμενα Λεβέντη γιατί αρκετά από τα ζητήματα είναι σοβαρά, όμως θέλουμε μια σαφή απάντηση τι έγιναν τα χρήματα. 

Σαφώς γνωρίζουμε ως λαός ότι αυτά τα λεφτά ''έγιναν'', ότι έγιναν και όλα τα υπόλοιπα επί πολλά χρόνια των ημέτερων. Απλά φαγώθηκαν για τις ανάγκες των κομμάτων, μόνο που πάλι τίθεται ένα τεράστιο ερωτηματικό. 

Τα συνεργαζόμενα media τα είχαν, άρα διαφήμιση επί της ουσίας δεν πλήρωναν ώστε να έχουν παραστατικά ότι πλήρωσαν με αυτά τα χρήματα ένα τεράστιο μέρος σε διαφημίσεις, άρα τι έγιναν τα λεφτά;  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Πού πήγαν τα λεφτά; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">