ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς: Νομοθετική θωράκιση για την πρώτη κατοικία

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της kontranews ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας εξαγγέλλοντας ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ για κάθε είδους κατασχετήρια.

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας, υπογράμμισε στην ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας.

Η δέσμευση που ανέλαβε το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αφορά σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα θωρακίζει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας – βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά ο νόμος τις βίλες των πλούσιων οφειλετών – όχι μόνο απέναντι στις τράπεζες, αλλά και για τα χρέη σε εφορία, ταμεία, δήμους αλλά και σε ιδιώτες, προστατεύοντας έτσι, οριστικά το…. «κεραμίδι» του φτωχού Έλληνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, διάφοροι δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμος της Αθήνας προχώρησαν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ακόμα και για χρέη πέντε χιλιάδων ευρώ! Το ίδιο συνέβη και με ιδιώτες οι οποίοι κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας για οφειλές 20 και 25 χιλιάδων ευρώ.

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τις ακρότητες στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που δεν προέρχονται μάλιστα από τις τράπεζες, αλλά από δήμους και ιδιώτες έσπευσε να εκμεταλλευτεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Είναι ανάγκη να επεκταθεί η προστασία για το σύνολο των οφειλών και όχι μόνο των τραπεζικών δανείων.

Παράλληλα η κυβέρνηση από σήμερα θα πρέπει να στείλει οδηγίες σε εφορίες, ταμεία και δήμους προκειμένου να σταματήσουν το αίσχος των πλειστηριασμών, μέχρι να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Η κοινωνία που βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης δεν αντέχει άλλα κοράκια πάνω από το κεφάλι της. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης είναι περισσότερο από ορατός με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Σημείωση του ''Γ'': Οφείλουμε να τονίσουμε ότι παράλληλα της διασφάλισης της πρώτης κατοικίας κ. υπουργέ , πρέπει να διασφαλιστεί κάποια στιγμή και μια (1) λειτουργία ενός μαζικού και άμεσου μέσου στα νότια προάστια.

Κάπως πρέπει να συνδράμει η πολιτεία, ώστε να ενεργοποιήσουμε και τους δήμους - δημοτικές αρχές, και να επανέλθει τουλάχιστον κάτι ανάλογο του διαδημοτικού Ρ/Σ στα νότια προάστια, για άμεση ενημέρωση των κατοίκων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς: Νομοθετική θωράκιση για την πρώτη κατοικία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">