ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β: Έκθεση ελεγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για τον «Κοινωνικό ξενώνα ενηλίκων Βουλιαγμένης»

Κοινωνικός ξενώνας ενηλίκων Βουλιαγμένης δωρεά Γεωργίας και Αχ. Καρατζά.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. έχει επανειλημμένα και θεσμικά τοποθετηθεί για τα θέματα κοινωνικής στήριξης και πρόνοιας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια του έργου της για τα Δημοτικά θέματα, συμμετέχει όμως ενεργά τόσο συλλογικά όσα και τα μέλη της ατομικά σε πολλές δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης συνανθρώπων μας οι οποίοι τις έχουν ανάγκη.

Έτσι όπως ανακοίνωσε στη 14η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. , οι δομές και οι δράσεις της Κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν για το έργο τους.

Αφορμή η πρόσφατη και πολυσέλιδη έκθεση ελέγχου 50/Α/2016 του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), που αφορά τον «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΞΕΝΩΝΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – δωρεά Γεωργίας και Αχ. Καρατζά», η οποία εξεδόθη τον Μάρτιο του 2016.

Σε αυτήν την έκθεση ελέγχου καταπέλτη καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια και όλα τα αποδεικτικά πρακτικές και νοοτροπίες που καταχρηστικά εφαρμόστηκαν από τον 8ο του 2010 έως και το 2014.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οφείλει να μεριμνεί για την εύρυθμη και χωρίς σκιές λειτουργία του κληροδοτήματος του Κοινωνικού Ξενώνα Ενηλίκων, με σεβασμό στην διάθεση των δωρητών, την νομοθεσία που διέπει αυτά τα ιδρύματα αλλά κυρίως και πάνω από όλα να φροντίζει για την αντιμετώπιση των αιτούντων στέγασης με σεβασμό, αιτιολόγηση της επιλογής με σαφή κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει άμεσα να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα:

1. Τυπικά ζητήματα (ονομασία ξενώνα, τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε συνεννόηση με κληρονόμους κλπ).
2. Θέσπιση αδιαμφισβήτητων κριτηρίων για την επιλογή των αιτούντων στέγης (οικονομικά, περιουσιακά, υγείας), του προβλεπόμενου από τον νόμο χρονικού διαστήματος παραμονής στον ξενώνα και των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για την επανένταξη των αστέγων μετά την παραμονή τους στον ξενώνα.
3. Τακτοποίηση του πλαισίου λειτουργίας (επιλογή ΔΣ με βάση την νομοθεσία και τους όρους του κληροδοτήματος, προϋπολογισμός, οργανόγραμμα εργαζομένων – αριθμός & προσόντα)
4. Δημόσιος απολογισμός με άμεση διευθέτηση των παθογενειών του πρόσφατου παρελθόντος, με γρήγορο και διαφανή εσωτερικό έλεγχο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ότι αυτός συνεπάγεται. Και αυτό σε αναμονή του ήδη διενεργούμενου ελέγχου για πειθαρχικές ευθύνες από τα αρμόδια όργανα στα οποία παρέπεμψε το πόρισμα ελέγχου το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Η ανάδειξη και επίλυση των κακών πρακτικών θα μας κάνει σοφότερους και θα βοηθήσει στην σωστή λειτουργία και του νέου κοινωνικού ξενώνα Βούλας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β: Έκθεση ελεγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για τον «Κοινωνικό ξενώνα ενηλίκων Βουλιαγμένης» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">