ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το τέταρτο κανάλι της Αγγλικής επικράτειας

Το_Channel Four Television Corporation (ανεπίσημα τέταρτο κανάλι) Channel 4, είναι μια δημόσια επιχείρηση μέσων ενημέρωσης με έδρα το Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία λειτουργεί ακόμα, ενώ στον αντίποδα εμείς είχαμε προτείνει προ δεκαετίων την δημιουργία του τέταρτου δημόσιου καναλιού στην Ελλάδα, και τα πολιτικά κόμματα έχτισαν το κανάλι της Βουλής !!! 


Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 ως Channel Four Television Company Limited, θυγατρική, και έγινε  ανεξάρτητη δημόσια επιχείρηση το 1993. 

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, η κυβέρνηση της Αγγλίας άρχισε μια ριζική διαδικασία αναδιοργάνωση του εμπορικού κλάδου των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, η οποία γράφτηκε στο καταστατικό του Broadcasting Act του 1990. 

Στις αρχές τις δεκαετίας του 90 δημιουργήθηκε μια εταιρεία ώστε να διατηρηθεί και να εκμεταλλεύονται το κανάλι. 

Η νέα εταιρεία, η οποία άρχισε να λειτουργεί το 1993, ήταν το Channel Four Television Corporation, και δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις πρώην δραστηριότητες μετάδοσης του Channel Four Television Company. 

Παρέμεινε στο δημόσιο και εποπτεύεται από την νέα Επιτροπή Independent Television (ITC), που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ίδιας πράξης. Η ITC και τα καθήκοντά του αργότερα αντικαταστάθηκε από την Ofcom, που όπως και ο προκάτοχός του είναι υπεύθυνη για το διορισμό διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, σε συμφωνία με τον υπουργό Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης, και Αθλητισμού.

Από την άποψη των αρμοδιοτήτων του σταθμού και άλλα καθήκοντα, η δημιουργία της εταιρείας σήμαινε μικρή αλλαγή, και η νέα εταιρεία θα πρέπει να διαχειρίζεται την διαφήμιση, αντί να πραγματοποιούνται για λογαριασμό της από τους τοπικούς εργολάβους ITV.

Το 2014, η κυβέρνηση εκπόνησε προτάσεις για την ιδιωτικοποίηση του Channel Four Television Corporation. Ωστόσο, η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον Vince Cable των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

Το Channel 4 είναι ένα εθνικό τηλεοπτικό κανάλι δημόσιας υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο άρχισε να εργάζεται στις 2 Νοεμβρίου 1982.

Το κανάλι συστάθηκε για να παράσχει μια τέταρτη τηλεοπτική υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός από τις τηλεοπτικές εκπομπές που χρηματοδοτούνται από το BBC και το ενιαίο εμπορικό δίκτυο μετάδοσης, ITV.

Το Channel 4 είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοχρηματοδοτούμενο. Με τη μετατροπή του πομπού Wenvoe στην Ουαλία σε ψηφιακή εκπομπή στις 31 Μαρτίου 2010, το Channel 4 έγινε εξ ολοκλήρου τηλεοπτικό κανάλι για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά.

Παραμένει το μόνο κανάλι ταινιών διατίθεται δωρεάν στην ψηφιακή επίγεια τηλεόραση.

Το 4 είναι ένα κανάλι που στοχεύει σε ηλικίες 35-60. Ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2005,να μεταφέρει ειδήσεις και προγράμματα νυχτερινής συζήτησης. 

Ραδιόφωνο - 4 Digital
Το Channel Four ήταν το ηγετικό μέλος της κοινοπραξίας 4 Digital Group, η οποία περιλαμβάνει τις EMAP, UTV και STV Group plc, ως εταίρους. Τον Ιούλιο του 2007 ο Όμιλος βραβεύτηκε με άδεια 12 ετών για να λειτουργήσει το δεύτερο εθνικό ραδιόφωνο DAB αφού νίκησε τη National Grid Wireless, στη διαδικασία υποβολής προσφορών των τριών μηνών.

Η υπηρεσία λειτουργούσε δέκα ραδιοφωνικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων των "Channel 4 Radio", "Ε4 Radio", το Sky News Radio και Radio Disney (σε συνεργασία με τη Disney). 

Το Channel 4, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το 2008 αποφάσισε να εστιάσει τις δαπάνες του για το περιεχόμενο τηλεόρασης και αποφάσισε να σταματήσει το ραδιόφωνο, με αποτέλεσμα το κλείσιμο του "4 Digital Group".

Το Channel Four διοικείται από έναν διευθύνοντα σύμβουλο, του οποίου ο ρόλος μπορεί να συγκριθεί με εκείνο του γενικού διευθυντή του BBC. Ο διευθύνων σύμβουλος διορίζεται από τον πρόεδρο, ο οποίος είναι μια θέση ''μερικής'' απασχόλησης.

© Channel Four Television

Σημείωση: Μήπως έχετε ξεχάσει ποιες ήταν και πόσες ήταν οι προτάσεις μας, καθώς και τα πεπραγμένα των πολιτικών κομμάτων; ( Η χούντα θα έχει μακρά ιστορία στην Ελλάδα;;;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το τέταρτο κανάλι της Αγγλικής επικράτειας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">