ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τέρενς Κουίκ για τα «κόκκινα δάνεια» τα FUNDS και τους πλειστηριασμούς

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, προσκεκλημένος στη τηλεοπτική εκπομπή «Ακραίως» του Δημοσιογράφου Τάκη Χατζή (ΣΚΑΙ) και με τη συμμετοχή του Δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, απάντησε ως εξής σε ερωτήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς:

Τ. ΧΑΤΖΗΣ: Να πάμε τώρα λίγο στα θέματα τα οικονομικά, τα εργασιακά και αυτό βεβαίως, που βλέπουμε με τα «κόκκινα δάνεια». Παίρνουνε του κόσμου τα σπίτια, το είδαμε σήμερα, πρώτο θέμα σε πολλές εφημερίδες, οι πλειστηριασμοί είναι εδώ κύριε Υπουργέ και θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, γιατί είναι χιλιάδες ο κόσμος, που θα βρεθεί στον δρόμο…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Έχουμε διάφορες κατηγορίες στο θέμα των πλειστηριασμών. Εάν εκδικάζονται διαφορές μεταξύ ιδιωτών, όπως αυτές τις μέρες, είναι ένα. Αλλά άλλο αν είναι Κράτος με Ιδιώτη ή Τράπεζα με ιδιώτη. Και επιτρέψτε μου να πω, ότι στη δεύτερη περίπτωση (και κατά περίπτωση) είμαι με εκείνους που πάνε και μπλοκάρουν την διαδικασία των πλειστηριασμών.

Αυτό που ζητώ και από το Κράτος και από τις Εφορίες και από τις Τράπεζες, όταν κάνουν πλειστηριασμούς είναι να ξεκινάνε από εκείνους τους πολύ ψηλά, δηλαδή τα μεγάλα τα «κόκκινα δάνεια», αυτοί που έχουν ατράνταχτες κι άλλες μεγάλες περιουσίες ή που έχουν κρυμμένα λεφτά και μετά να κατεβαίνουν σε κάποιον που χρωστάει 10 ή 20 χιλιάδες Ευρώ. Ξεκίνα από την Εκάλη (το λέω κωδικοποιημένα), ξεκίνα από το Πανόραμα και μετά κατέβα (κατά περίπτωση) στο Περιστέρι.

Είναι θέματα που τα κουβεντιάζουμε μεταξύ μας. Δηλαδή, εγώ τα λέω σε επίπεδο Υπουργών. Επειδή, όμως, δεν είναι να τα λέμε μόνο μεταξύ μας, αλλά να τα λέμε και δημόσια, εγώ το λέω και δημόσια. Ξεκινήστε από εκείνους που χρωστάνε πολλά στην Εφορία και έχουν κομπόδεμα στην άκρη ή έχουν λογαριασμούς στην άκρη και μετά κατέβα κάτω.

Πάντως υπενθυμίζω εδώ, ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται με τα δεδομένα που έχει πει η κυβέρνηση και αυτά ισχύουν. Και επίσης να υπενθυμίσω ότι 25% επιδοτείται σε κάποιες φάσεις, όπως επίσης το 65% είναι προστατευμένο. Υπάρχει και το 35%, όπου εκεί υπάρχουν και οι στρατηγικοί κοπανατζήδες. Ε, αυτούς πρέπει να ψάξουμε.

Εν κατακλείδι είμαι με εκείνους που φωνάζουνε σε περιπτώσεις που είναι μικρές οι περιουσίες. Αλλά προσοχή. Εάν φωνάζουνε για υποθέσεις πλειστηριασμών μεταξύ ιδιώτη – ιδιώτη, τότε εκεί κάνουν λάθος. Δεν είναι θέμα κράτους.

Επίσης είμαι κατηγορηματικός και απόλυτος σε ότι ακούγεται για πώληση δανείων σε funds. Πρέπει να προηγηθούν οι ιδιοκτήτες περιουσιών έναντι των funds, που πάντως δεν θέλουν να κάνουν αγορές με 15%. Είναι πολύ υψηλότερο το τίμημα.
Αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί τρόπος, εάν και εφόσον οι Τράπεζες πάνε να δώσουν με κούρεμα στα funds τα κόκκινα δάνεια, να προηγηθούν οι κάτοχοί τους».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, έχει πριν λίγες μέρες καταθέσει τροπολογία υπέρ των δανειοληπτών, η οποία διανεμήθηκε με Δελτίο Τύπου.

Υποσημείωση του ''Γ'': Εμάς το συγκεκριμένο ζήτημα μας ενδιαφέρει άμεσα, και σύντομα θα βρεθούμε στα πρωτοδικεία που εκδικάζονται οι πλειστηριασμοί, δεδομένου ότι έχουμε πολλές περιπτώσεις στα νότια προάστια που πολίτες χάνουν την κατοικία τους, και τονίζουμε ότι και οι δικές μας οφειλές είναι σημαντικές, δεδομένου ότι δεν μας έχει δοθεί ακόμα διέξοδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τέρενς Κουίκ για τα «κόκκινα δάνεια» τα FUNDS και τους πλειστηριασμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">