ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω Ομπάμα

Στις 10:50 αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος το Air Force One με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον οποίο θα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος.

Δεδομένης της επισκέψεως του αμερικανού προέδρου, απαγορευμένη περιοχή για ερασιτέχνες ναυτικούς, λουόμενους, και ψαράδες, είναι η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αστέρα Βουλιαγμένης, λες και ο λαός  βρίσκεται σε περίοδο πολέμου.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής η Αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της την απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και πορείας, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης
Οι συγκεντρώσεις και πορείες δεν απαγορεύονται σε Ομόνοια και Προπύλαια. 

Η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται έως και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τι θα πει απαγορεύεται σε δημοκρατική χώρα; 

Λόγω της άφιξης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δώθηκε εντολή για λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και σκαφών στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Φουσκωτά, σκάφη, και βατραχάνθρωποι, σε πλήρη ετοιμότητα, σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βουλιαγμένης. Τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη Ομπάμα στην Αθήνα είναι τόσο αυστηρά που στο ξενοδοχείο (Αστέρας Βουλιαγμένης) στο οποίο θα μείνει ο πλανητάρχης δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανείς.

Πάνοπλοι άνδρες του λιμενικού και βατραχάνθρωποι βρίσκονται πάνω στα φουσκωτά του Σώματος και περιπολούν συνεχώς. Βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας προκειμένου να επέμβουν αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ

«Λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης

Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :

(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)
(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α
(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α
(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α»

Από ελληνικής πλευράς επί ποδός βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο. Από αμερικανικής πλευράς, οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του Ομπάμα, είναι πάνω από 500 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν φτάσει, ήδη, στη χώρα μας.

Επίσης, από την Παρασκευή έχουν φτάσει με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του Μπαράκ Ομπάμα και οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και Ι.Χ., με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ακόμη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό και την αμερικανική αποστολή, έχει έρθει και ένα ελικόπτερο.

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν μισή ώρα, θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο 150 ατόμων, που έχουν φτάσει, επίσης, από τις ΗΠΑ. Οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαγορεύεται η κυκλοφορία λόγω Ομπάμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">