ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανηγύρι στην πλατεία Καραϊσκάκη στη Τερψιθέα Γλυφάδας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου γιορτάζει η παρθένος Μαρία, ( Ημέρα των εισοδίων της Θεοτόκου) και παράλληλα γίνετε το καθιερωμένο πανηγύρι στην πλατεία Καραϊσκάκη Τερψιθέας Γλυφάδας.

''Η Μαρία η Παρθένος κόρη της Ναζαρέτ, ως τριετίζουσα δάμαλης προσάγεται και εισέρχεται εις τα Άγια των Αγίων του πανσέπτου ιερού ναού του Κυρίου και ο Ζαχαρίας αγαλλιάζεται θεοπρεπώς όταν υποδέχεται την παιδίσκη Μαριάμ.''




Βρεθήκαμε έξω από το ναό των εισοδίων της θεοτόκου μαζί με δεκάδες συμπολίτες μας, (παρόντες σε ορισμένες τοπικές παραδόσεις), και οδηγηθήκαμε στον χώρο με τους δεκάδες έμπορες και πλανόδιους πωλητές.

Φέτος δεν συνομιλήσαμε με αρκετούς, διότι διέπονται από άγριες διαθέσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος, και ενοχλούνται από το ''κόκκινο'' χρώμα. Η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική, όπως μας είπαν οι πλανόδιοι έμπορες, όμως η αγοραστική κίνηση είναι μικρή ακόμα, όπως και πέρυσι. 

( Βεβαίως, εμείς πήγαμε νωρίς στο πανηγύρι, πριν την μεγάλη προσέλευση του κόσμου.)




Τέλος, νωρίτερα διαπιστώσαμε στην συμβολή της Βορείου Ηπείρου και Λευκωσίας, στην αρχή του πανηγυριού, ένα ασθενοφόρο το οποίο παρελάμβανε ένα ηλικιωμένο συμπολίτη μας.





Σημείωση: Οργανωμένη δομή ενημέρωσης στα νότια και τη Γλυφάδα δεν υπήρξε, όμως υπάρχουν τα ιδιοτελή οφέλη αρκετών στο δήμο, και στην πολιτεία. 

Η πολιτική, αθλητική, όσο και η κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, όπως πρέπει και χρειάζεται να καλυφθεί, στα νότια και τη Γλυφάδα, είναι ανεπαρκής.

* Παρόντες σε ορισμένες τοπικές παραδόσεις, διότι σε τοπικό επίπεδο, είχαμε μια καθημερινή τοπική παράδοση δεκαετιών, του Ρ/Σ, για τον οποίο σήμερα δεν ομιλεί κανείς, και προκαλεί τεράστια εντύπωση η λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, και ειδικότερα, όσων θα άλλαζαν το τόπο μας, με αλληλεγγύη, πρόοδο, ανάπτυξη, δικαιοσύνη, και πραγματική δημοκρατία, ενώ όπως γνωρίζουμε, και γνωρίζετε, κινούν νήματα αποκλειστικά για τη τσέπη τους χωρίς ενέργειες για εμάς. 

* Ο λαός παλιότερα έλεγε '' χωρίς κέρδος κέρατα'', και ομολογουμένως μεγαλύτερο το κέρατο, μεγαλύτερη η ζημία, μεγαλύτερη η πίκρα, είναι όταν κάνεις κάτι εθελοντικά, εν γνώση σου ότι δεν πρόκειται να βγάλεις κάτι απ' αυτό, αλλά τελικά, βρίσκεις και τον μπελά σου. ( Αναφερόμαστε σε πολιτικό επίπεδο.)

* Μπορεί να κουράζω, και να φεύγω από το αρχικό θέμα, όμως όσα ισχύουν στο τόπο μας είναι πρωτόγνωρα, διότι επί 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ένα συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο σήμερα ισχύει αποκλειστικά και επιλεκτικά για τους κολλητούς ορισμένων στελεχών - μελών στις Ο.Μ... και για κανένα άλλο. ( Το δίκιο των πολλών εξανεμίζεται, ουδείς παρέχει αλληλεγγύη, όμως τα συμφέροντα ορισμένων μελών - στελεχών, είναι δεδομένα και ισχύοντα. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανηγύρι στην πλατεία Καραϊσκάκη στη Τερψιθέα Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">