ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Νέα Δημοκρατία πήρε και τα παντελόνια των Τσίπρα, Παππά, Βούτση

Η σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε καμία περίπτωση δεν επιλύει όσα διαμορφώθηκαν από τα αστικά κόμματα σε επίπεδο διαπλοκής και αντισυνταγματικότητας επί 27 χρόνια στη χώρα μας.

Όπως γνωρίζετε, είχαμε επάρκεια νομοθετικού περιεχομένου, και ενώ υφίσταντο σειρά νόμων, και η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ, ουδέποτε δόθηκαν άδειες λειτουργίας στις ραδιοτηλεοράσεις. Αυτό σημαίνει είτε ότι δεν υφίστατο η ανεξαρτησία της αρχής, είτε ότι κανείς δεν κάλυπτε τα θεσμικά κριτήρια αδειοδοτήσεως.

Έχουμε όμως μια απτή πραγματικότητα, και αυτή είναι οι ευεργετημένοι επί 27 χρόνια πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, οι οποίοι βρισκόντουσαν στο απυρόβλητο, και όχι μόνο στο απυρόβλητο, χωρίς άδειες, άλλα και διαμορφώνοντας μονοπωλιακούς όρους, στρεφόμενοι κατά των υπολοίπων με μηνύσεις, χωρίς να παρέχουν πλουραλισμό, και με μια σύνθεση ''ανεξάρτητης αρχής'', η οποία χωρίς να έχει παρέχει άδειες λειτουργίας, έδινε το πράσινο φως να τελούνται διώξεις και κατασχέσεις κατά της ελευθεροτυπίας, ενώ στον αντίποδα υφίστατο η κονόμα των δοσίλογων καταδοτών και γερμανοτσολιάδων, τους οποίους παρεμπιπτόντως ευεργέτησαν τα αστικά κόμματα, όμως δεν ενημέρωναν πολυφωνικά τους πολίτες.

Όπως αναφέρουν από την ΛΑΕ ''Εγκρίθηκε η σύνθεση του ΕΣΡ με μια διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε σε βατερλό για την κυβέρνηση.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε και τα παντελόνια των Τσίπρα, Παππά, Βούτση, επιβάλλοντας πλήρως τις απαιτήσεις της.

Η παλιά τηλεοπτική ολιγαρχία κατήγαγε πάλι έναν άκοπο θρίαμβο.

Η αστική πολιτική ζωή φαντάζει ως άβουλο απολίθωμα, όμηρη από τη μια της αποικιακής Τρόικας και από την άλλη των ιδιοκτητών των καναλιών.

Αυτή η πολιτική ζωή είναι μόνο για πέταμα και για το μόνο που είναι ικανή, είναι να ‘’ρουφάει’’ το αίμα του ελληνικού λαού και να επιβιώνει τρώγοντας τις σάρκες του και τις σάρκες της χώρας.

Εμείς αναφέρουμε ότι δεν είναι ακριβός όπως τα αναφέρουν από την ΛΑΕ, δεδομένου ότι τα παντελόνια της κυβέρνησης τα πήραν οι γνωστές οικογένειες της διαπλοκής, οι οποίες κινούν παρασκηνιακά τα νήματα και ελέγχουν την χειραφέτηση και χειραγώγηση των πολιτών, άρα η διαπλοκή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Αναφέρουμε ότι ΚΚΕ και Χ.Α δήλωσαν ''παρών'' στην διαδικασία το οποίο σημαίνει αρνητική ψήφο,  όμως, δεν έχουμε τις δηλώσεις αρκετών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων τα οποία έχουν κάθε λόγο να καταδικάσουν τις συναινετικές διαδικασίες καθαρά ''συγκυβέρνησης'' ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΝΔ, και λοιπών αστικών κομμάτων, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και της υφιστάμενης διαπλοκής.

Γιατί κύριοι; Μήπως επιθυμείτε την προβολή σας από όσα διαμορφώθηκαν κάκιστα στη χώρα μας επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να συντηρεί η σημερινή κυβέρνηση; 

Επίσης, όσα προτάσσουν ως βασικά επιχειρήματα για τα χρήματα τα οποία θα καταβάλλονται εφεξής από τους ιδιοκτήτες καναλιών, δεν αναιρούν ότι επί τρεις δεκαετίες κατείχαν παράνομα την εξουσία στη χώρα μας, κατά του λαού, κάνοντας παιχνίδι κατά του τόπου και των πολιτών. ( Η μαζικότητα και η αμεσότητα των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, χωρίς άδειες, διαμόρφωνε τους όρους εκλογής και εξουσίας των κομμάτων τα οποία κυβερνούσαν, εις βάρος των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία δεν ετύγχαναν της ιδίας προβολής, καθώς και εις βάρος του ιδίου του λαού, διότι τις δικές μας προτάσεις και απόψεις δεν τις έχετε παρακολουθήσει ποτέ στα διαπλεκόμενα. Το ''δικές μας'' σημαίνει απλά μερικά εκατομμύρια πολιτών)

H σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Ύστερα από έντονο παρασκήνιο και επαφές μεταξύ των κομμάτων, η Διάσκεψη των Προέδρων κατέληξε στην κάτωθι σύνθεση για το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που θα κληθεί να διαχειριστεί εφεξής το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών:

• Πρόεδρος: Αθ. Κουτρομάνος, τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
• Αντιπρόεδρος: Ροδ. Μορώνης, δημοσιογράφος, πρώην μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
• Μέλη:
– Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος.
– Β. Καραποστόλης, καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Ν. Κιάος, δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.
– Γ. Πλειός, καθηγητής στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.
– Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου, του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήδη μέλος του ΕΣΡ με υπόλοιπο θητείας.
– Γ. Σαριδάκης, οικονομολόγος.
«Ο δρόμος πλέον για τον διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. «Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι όλες οι δυνατότητες που αναπτύξαμε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30/8/2016 είναι στη διάθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Και το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό δύνανται να αξιοποιηθούν όπως και όποτε, ελπίζουμε συντομότατα, το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επιλέξει», καταλήγει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Νέα Δημοκρατία πήρε και τα παντελόνια των Τσίπρα, Παππά, Βούτση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">