ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικοί σας ήταν οι αστυνομικοί κ. Φώφη Γεννηματά;

Άγρια καταδίωξη μεταξύ αστυνομικών - ανάμεσα στους οποίους και φρουροί κορυφαίου πολιτικού προσώπου - εξελίχθηκε προ μερικών ημερών στην περιοχή της Βούλας, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε όπως γράφει το ΒΗΜΑ.

Άλλωστε πως θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί το εν λόγω συμβάν, αφού  επί τρις δεκαετίες δεν έχουν δημοσιοποιήσει σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, υπάλληλοι υπουργείων, και δικαστικοί λειτουργοί. 

Αναφερόμαστε στον φασισμό και την διαμορφωμένη χούντα που υφίστατο στο τόπο μας επί 25 χρόνια διακυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και στις διαταγές μεγαλόσχημων οι οποίες έφταναν εσωτερικά στα Α/Τ της περιοχής στοχεύοντας στην φίμωση της ελευθεροτυπίας για τα μικροπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των αστικών κομμάτων τα οποία συνδιοικούν επί δεκαετίες το δήμο Γλυφάδας.

Αν δεν λογίζεται είδηση, για οτιδήποτε υφίσταται στη χώρα μας, η διαταγή ενός μεγαλόσχημου, η οποία φτάνει σε ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στοχεύοντας στην φυσική εξόντωση Έλληνα Πολίτη, και την κατάργηση της ελευθεροτυπίας, μια ενέργεια που για εμάς συνιστά κακουργηματική πράξη, καθώς και η συγκέντρωση περισσοτέρων των δέκα αστυνομικών με τρία οχήματα, υπαλλήλων του υπουργείου με βαν, καθώς και δικαστικού λειτουργού, τότε ποια είναι ΕΙΔΗΣΗ;;;  

Οι κύριοι των αστικών κομμάτων στα έδρανα του δήμου, έχουν μια σειρά από έμμισθους περιφερόμενους, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική δημοσιογραφία. 

Τέλος, δικοί σας ήταν οι αστυνομικοί κ. Φώφη Γεννηματά, η μήπως κάποιου άλλου; Δικοί σας ήταν, η ήταν και των δυο κομμάτων του παλαιοκομματισμού και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης των πολιτών για τα ιδιοτελή συμφέροντα πολιτικών προσώπων; 

Εμείς αναπαράγουμε το περιστατικό, ώστε να υπάρξει η κρίση των συμπολιτών μας, όσων αφορά όσα ισχύουν σε επίπεδο θεσμών στη χώρα μας, διότι από τη μια έχουμε ένα σαφές Σύνταγμα, άρθρο 2, παρ, 1, άρθρο 4, παρ, 1,7, άρθρο 5, παρ 1,2, καθώς και άρθρο 5Α παρ, 1,2, άρθρο 7 παρ 2, άρθρο 9, 1,2, και στον αντίποδα την πλήρη του κατάλυση από κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε από όσους αντλώντας καταχρηστικά το δικαίωμα από εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας προέβαιναν σε παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος.

Όσων αφορά όλους αυτούς και τις ενέργειες τους επί διακυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεκάδων παραβιάσεων του Ε.Σ. δεν έχω προσφύγει δικαστικά, όμως, μια και μοναδική φορά θα τους δέσω όλους μαζί.

Το δημοσίευμα

Η σύγκρουση μεταξύ των ενστόλων που πήρε μεγάλες διαστάσεις κατέληξε σε…συμβιβασμό με «άνωθεν παρέμβαση», χωρίς ωστόσο να συνυπολογισθεί ο κίνδυνος επανάληψης ενός τέτοιου περιστατικού που κατέληξε σε νουθεσίες αλλά όχι σε ουσιαστική διερεύνησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου σε κεντρικό δρόμο του εν λόγω προαστίου όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να παρακολουθούν έναν οδηγό μοτοσικλέτας για τον οποίο διαπίστωσαν ότι έφερε όπλο σε εμφανές σημείο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον δικυκλιστή να σταματήσει. 

Εκείνος όμως ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε μεγάλη καταδίωξη στους δρόμους της Βούλας, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και από σχετική απόσταση ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Skoda στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ τελικά ακινητοποίησαν τον οδηγό της μοτοσικλέτας που άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα για τον έλεγχο αλλά και να απειλεί τους αστυνομικούς. Στις αντεγκλήσεις, στις διαμαρτυρίες και στις επιθετικές αναφορές φέρεται να συμμετείχαν και οι δύο επιβάτες του ΙΧ που φέρεται να γνώριζαν τον οδηγό της μοτοσικλέτας.

Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα που το επεισόδιο πήρε σοβαρές διαστάσεις, είχε κινηθεί η διαδικασία σύλληψης του οδηγού του δικύκλου κ.λπ., ο τελευταίος και οι δύο «συμπαραστάτες» του φέρεται να αποκάλυψαν στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ότι είναι συνάδελφοί τους! Καθώς και ότι είναι κύρια μέλη της φρουράς μίας σημαντικής πολιτικού, κόμματος της αντιπολίτευσης. Ζητούσαν από τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να φύγουν πλέον από το σημείο που είχαν ακινητοποιηθεί για να παραλάβουν την πολιτικό που φρουρούσαν, η οποία τους περίμενε…

Από την άλλη πλευρά αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μετέφεραν σε άλλα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τον εκνευρισμό αλλά και την απορία τους για τη συμπεριφορά των συναδέλφων τους. Με διάθεση μάλιστα να προχωρήσουν στις αντίστοιχες υπηρεσιακές ενέργειες για απείθεια κ.λπ. που θα προβλεπόταν για ελεγχόμενους πολίτες.

Απορίες ωστόσο προκαλεί η αντιμετώπιση του περιστατικού από ανώτερο αξιωματικό της Άμεσης Δράσης. Αντί να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνησή του ώστε να λειτουργήσει στο μέλλον αποτρεπτικά, αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση των δύο «αντιμαχόμενων» πλευρών, να ζητηθούν «συγγνώμες» και το συμβάν να εξαϋλωθεί με εσωυπηρεσιακό συμβιβασμό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικοί σας ήταν οι αστυνομικοί κ. Φώφη Γεννηματά; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb