ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Media και δήμαρχοι ''παίζουν'' σε δικό τους γήπεδο όσων αφορά τα σκουπίδια

Ο δήμαρχος Αργυρούπολης, Γ. Κωσταντάτος, προσπαθεί να δημιουργήσει σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στα όρια μεταξύ Ελληνικού Αργυρούπολης και Γλυφάδας, στο ρέμα Ευρυάλης, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η δημιουργία σταθμού απορριμμάτων και η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητη έκταση 30 στρεμμάτων, εντός του οικιστικού ιστού, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου Σουρμένων, στη στροφή της λ. Βουλιαγμένης για το παλιό αεροδρόμιο, διαμορφώνει υποβάθμιση.

Το ενιαίο μέτωπο των τριών δημάρχων Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, και Γλυφάδας έχει διαταραχθεί, και ομολογουμένως όπως διαπιστώνουμε παρακάμπτονται επιμελώς όσα είχαν συμφωνηθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Τι ακριβός ισχύει; Μήπως ο κ. Κωσταντάτος γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι δήμαρχοι, η διαταράσσει όσα είχαν αποφασιστεί στις συναντήσεις τους; 

Ενώ τηλεοράσεις και συστημικά media επικεντρώνουν σε όσα λέγονται από τη πλευρά των δημάρχων, στον αντίποδα υπήρξε μια ανακοίνωση από την Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης, την οποία δεν την είδαμε ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε στα media, η οποία έχει ένα σαφές ερώτημα στον δήμαρχο:

Συμφωνεί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης να δημιουργηθεί ο Σταθμός Διαχείρισης Απορριμμάτων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου (όπως προτείνει η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Μάιο από τους τρεις δημάρχους και τον αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας) ή επιμένει να γίνει μέσα στον οικιστικό ιστό τού Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης;



Επίσης, έχουμε την κοινή ανακοίνωση των τριών τέως δημάρχων, Χ. Κορτζίδη, Κ. Κόκκορη, και Θ. Ορφανού, οι οποίοι βρίσκονται στην αντιπολίτευση, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν: Η ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων μας είναι η δημιουργία διαδημοτικού σταθμού μέσα στο πρώην αεροδρόμιο σε χώρο που είναι δυνατόν να εξευρεθεί σε μια έκταση 6.200 στρεμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση – κομποστοποίηση - επανάχρηση των υλικών, που θα είναι δημόσιος και θα διαχειρίζεται το σύνολο των απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα παράγονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας, όποια και αν θα είναι η εξέλιξη στο χώρο αυτό.

Σημείωση: Το γεγονός της ''μοναχικής πορείας'' του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γ.Κωνστανατάτου, όπως και χιλιάδων άλλων στα νότια προάστια, σε εκατοντάδες ζητήματα, την διαμόρφωσαν πολιτικά κόμματα και οικονομικοπολιτικά συμφέροντα - σκοπιμότητες.

Εμείς προσωπικά θα θέλαμε μια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της περιφέρειας Αττικής όσων αφορά όσα συντελούνται τοπικά στα όρια Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας, και αν οι επιλογές για Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων εντός του οικιστικού ιστού είναι ορθές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Media και δήμαρχοι ''παίζουν'' σε δικό τους γήπεδο όσων αφορά τα σκουπίδια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">