ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο χρόνος για την ανατροπή σας κυλά ακατάπαυστα

Σήμερα ζούμε συνολικά σε μια κοινωνία ενήμερη όσων αφορά όλες τις προβοκάτσιες του παρελθόντος, και του πρόσφατου παρόντος, και ανάμεσά μας δεν υπάρχουν πολλοί/ες με άγνοια.

Στη σημερινή μας τοπική κοινωνία συγκρούονται δυο κόσμοι, και αυτοί είναι η εργατική και υπαλληλική τάξη, με τους ''άλλους'',  που είναι η κινητήριος δύναμη των αστικών κομμάτων, των οργανώσεων τους, και των πολιτικών τους, και είναι τα οργανωμένα συμφέροντα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.

Ίσως για ένα μικρό τμήμα συμπολιτών μας μπορέσει να λειτουργήσει για πολλοστή φορά η συστημική προπαγάνδα, καθώς και ο επηρεασμός από οργανωμένα συμφέροντα, του κεφαλαίου, και της οικονομικής ελίτ, όμως, για την πλειονότητα, η αποδέσμευση από τον ζυγό των ελίτ, του κεφαλαίου, και της ολιγαρχίας, η οποία καθορίζει την εκλογή ορισμένων αιρετών - πολιτικών συγκεκριμένων αστικών κομμάτων, όπως και από μια σειρά άλλων κέντρων ειδικών συμφερόντων, θα αποβεί κοινή τους ωφέλεια.

Περισσότερο επεξηγηματικά: Τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά στη πόλη της Γλυφάδας, ένας στενός κύκλος οργανωμένων συμφερόντων, του κεφαλαίου, καθορίζει την υποστήριξη, καθώς και την εκλογή συγκεκριμένων παρατάξεων, οι οποίες κυρίως κακοδιαχειρίζονται το δημοτικό χρήμα, και χωρίς να παρέχουν επαρκή εκπροσώπηση στο σύνολο των δημοτών.

Άλλωστε, είναι το βασικό δεδομένο της τοπικής κοινωνίας, η οποία πέφτοντας στην παγίδα οργανωμένων συμφερόντων, και της προεκλογικής τους φιέστας, κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν τη δημοτική αρχή, ευελπιστώντας ότι την επόμενη φορά θα προκύψει μια καλύτερη διοίκηση.

Μάταια. Έχοντας το σύνολο των δεδομένων δεκαετιών, στη πόλη της Γλυφάδας, ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη διοίκηση έναντι της προηγούμενης, και μια νέα διοίκηση, η οποία να καλύπτει καλύτερα το κοινωνικό σύνολο, και δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη διοίκηση, διότι πάντα το πρωτόκολλο απαιτούσε την υπηρέτηση των λίγων που αρχικά στήριξαν ένα σχήμα για τα δικά τους ολιγαρχικά συμφέροντα έναντι της πλειονότητας.

Περισσότερο συγκεκριμένα: Αν εξετάσουμε όσα έχουν συντελεστεί τις τελευταίες τετραετίες στη πόλη της Γλυφάδας, και αρχής γενομένης από την διοίκηση Σ. Λανδράκη, ο οποίος δεν παρείχε έργο, όμως εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα, μέχρι την εναλλαγή από τον Σ. Σφακιανάκη, επίσης χωρίς παροχή έργου, και την διαδοχή του από τον Γ. Θεοδωρόπουλο, μέχρι τον Κ.Κόκκορη, και τον Γ.Παπανικολάου, καθίσταται σαφές ότι όλοι ήταν της μιας φοράς, χωρίς ουσιαστικό έργο, και κυρίως χωρίς τη κάλυψη της πλειονότητας των δημοτών, οι οποίοι κάθε τέσσερα χρόνια έπεφταν θύματα των ισχυρών οργανωμένων συμφερόντων, τα οποία τους καθόριζαν πότε τη μια και πότε την άλλη παράταξη, και δεδομένης της εναλλαγής τόσα χρόνια ποτέ δεν καλύφθηκαν.

Το να σταθούμε στο γεγονός των άτυπων και τυπικών μνημονίων ανάμεσα σε ισχυρά συμφέροντα, και τα πρόσωπα που έθεταν υποψηφιότητα στη πόλη της Γλυφάδας, παρακάμπτετε, διότι έχουμε την πρόσφατη καταδίκη Κ. Κόκκορη - Σ. Λανδράκη, δυο από τους διατελέσαντες δημάρχους Γλυφάδας, οι οποίοι είχαν πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ τους από την περίοδο διοικήσεως του δήμου από τον Λανδράκη, το 1999.

Σας θυμίζουμε ότι το 1999, επί δημαρχίας αυτού του απαράδεκτου γαλάζιου δημάρχου, αντί υποστηρίξεως στη δομή των κατοίκων, (ΓΛΥΦΑΔΑ FM), δεχτήκαμε μια οργανωμένη δίωξη και καταχρηστική κατάσχεση, με απόρροια το κλείσιμο του τοπικού Ρ/Σ.

Είναι βέβαιο, και γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα, σύμφωνα όσων ίσχυσαν στη συνέχεια, και ισχύουν μέχρι σήμερα, ότι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι Γλυφάδας από τον Λανδράκη του 1999 μέχρι τον Κόκκορη του 2011, και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ.Παπανικολάου του 2014, στο σύνολό τους ήταν συνεργάτες και υποστηριζόμενοι από ολιγαρχικά ισχυρά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Αν αμφισβητηθεί έστω και από ένα κάτοικο Γλυφάδας, προφανώς ανάμεσά μας έχουμε πλην από λίγους δεδομένους φασίστες και ανεγκέφαλους/ες.

Στο δια ταύτα: Ο χρόνος κυλά ακατάπαυστα, και δεδομένου ότι η πλειονότητα των δημοτών δεν έχει πολλά περιθώρια αναπαραγωγής ελλειμματικών διοικήσεων οι οποίες αυταπόδεικτα εξυπηρετούν και υπηρετούν ολιγαρχικά συμφέροντα αντί της πλειονότητας των κατοίκων, όλων των συνοικιών, οι κάτοικοι - (δημότες - δημότισσες) οφείλουν να στηρίξουν την δική τους μελλοντική ωφέλεια, η οποία είναι σαφής, και ενδεικτικά θα την αναπτύξω σε λίγους τομείς:

1) Ισοκατανομή κονδυλίων και διάθεση σε όλες τις συνοικίες της Γλυφάδας ώστε να υπάρξει έργο για όλους.

2) Καμία σπατάλη, διασπάθιση, πίστωση, υπέρ ημέτερων, και για λόγους προμηθειών. ( Το αποθεματικό του δήμου θα διατίθεται δίκαια σε ένα ποσοστό 5% στους εργαζομένους, και το 95% στην κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, καθώς και ανάπτυξης - ανάπλασης σε όλες τις συνοικίες του δήμου.)

3) Η δημιουργία συνοικιακών συμβουλίων, τα οποία αποτελούν το σήμα κατατεθέν των δικών μας τοποθετήσεων, θα ιδρυθούν στη πόλη της Γλυφάδας, διότι σήμερα χρειάζεται συνδιαμόρφωση και συνδιαχείριση, αντί ένα μικρό team να αποφασίζει ερήμην του συνόλου.

4) Εμείς θέλουμε και τους εργαζόμενους στα έδρανα του δήμου, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντελεστής εκπροσώπησης των εργαζομένων, από συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν μια μακρά εμπειρία, αντί ο πρώτος τυχόντας των κατοίκων να αυτοαναγορεύεται φυσικός προϊστάμενος τους.

* Επειδή το θέμα ανέκαθεν ήταν η επίπλαστη νομιμότητα, τονίζεται ότι το 5% του αποθεματικού του δήμου θα παρέχετε στο σύνολο των εργαζομένων, με τη μορφή υπερωριακών παροχών, για συγκεκριμένες δράσεις πέραν του ωραρίου της εργασίας τους. 

Οι ικανοποιητικά αμειβόμενοι εργαζόμενοι θα αποδίδουν καλύτερα στο καθορισμένο τους ωράριο, θα παρέχουν έργο στην διοίκηση με προτάσεις και εξεύρεση λύσεων, αν η διοίκηση φροντίζει την ευημερία τους. Σήμερα σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι η Γλυφάδα, η οργάνωση από τη πλευρά των αρμοδίων του δήμου δεν καλύπτει τις ανάγκες του τόπου, και λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών, αρκετών ετών, η πλειονότητα δεν επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρων.

Κάτοικοι, εργαζόμενοι, και μικροί επιχειρηματίες, οφείλουμε να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας στο τόπο μας...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Δεκέμβριος 2016
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο χρόνος για την ανατροπή σας κυλά ακατάπαυστα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">