ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρώσεις στους ανέργους από τον Ο.Α.Ε.Δ

Κυρώσεις στους ανέργους οι οποίοι δεν αναζήτησαν εργασία προβλέπει σχέδιο πρότασης η οποία δεν αναφέρετε από ποιους γίνετε και που αποσκοπούν.

Στη χώρα μας έχουμε μερικές χιλιάδες περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι τη περίοδο που ορισμένοι σημερινοί πρόεδροι ήταν διευθυντές του ΟΑΕΔ, σε σειρά επισκέψεων στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ, και κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ποτέ δεν παρείχαν σαφή υποστήριξη για συγκεκριμένες ειδικότητες.

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτούς τους ύποπτους κύκλους, ότι ακόμα και έπειτα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιδοτούμενα προγράμματα του οργανισμού δεν υποστήριξαν πολλούς πολίτες.

Είναι ξεκαθαρισμένη η προσφορά τους, την γνωρίζουμε και εμείς, διότι αρκετοί από όσους διετέλεσαν σε υψηλόβαθμα πόστα του Ο.Α.Ε.Δ σήμερα βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις της πολιτείας, και έχοντας σαφή δεδομένα, όπως και σειρά δικών μας προτάσεων φρόντισαν τη προσωπική τους ευημερία. 

Στο στόχαστρο οι άνεργοι - Να πληρώσουν περισσότερο την κρίση που διαμόρφωσε η πολιτικοοικονομική διαπλοκή

«Αποδεικτικά» αναζήτησης εργασίας θα πρέπει να ζητεί ο ΟΑΕΔ, έτσι ώστε οι εγγεγραμμένοι άνεργοι να υπόκεινται σε «κυρώσεις», προβλέπει σχέδιο πρότασης για τον καθορισμό «μέτρων ελέγχου της ανεργίας», το οποίο έχει στα χέρια της η διοίκηση του Οργανισμού.

Έτσι, την ίδια ώρα που αυξήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου – Νοεμβρίου κατά 7,6% όσοι άνεργοι είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, η διοίκηση του οργανισμού εξετάζει ως έσχατο τρόπο μείωσης τους, τον δρόμο επιβολής κυρώσεων που φτάνει ακόμα και στη διαγραφή τους, χωρίς αυτοί να έχουν βρει δουλειά.

Πολλά είναι τα κριτήρια, τα οποία προβλέπει το εν λόγω σχέδιο, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να υποστούν «κύρωση» οι άνεργοι, οι οποίοι «αποδεδειγμένα» δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Εκείνο, όμως, που πραγματικά ξεχωρίζει με αρνητικό τρόπο, είναι «η μη επίδειξη στοιχείων ενεργού αναζήτησης εργασίας μετά τη σύνταξη Ατομικού Σχεδίου Δράσης, όποτε αυτά ζητηθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο εντός χρονικού διαστήματος 15 ημερών».

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΟΑΕΔ, είναι «αποδεικτικά αιτήσεων για εργασία, αλληλογραφίας με εργοδότες, συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συνεντεύξεων με εργοδότες, επικοινωνίας ή συνεργασίας με ιδιωτικούς ή δημοσίους φορείς απασχόλησης, δημοσίευσης αγγελιών αναζήτησης εργασίας ή ανταπόκρισης σε αγγελίες, καθώς και κάθε είδους έγγραφο, από το οποίο θα αποδεικνύονται οι προσπάθειες ενεργού αναζήτησης εξαρτημένη ή μη εργασία».

Στην ίδια πρόταση, αναφέρεται, μάλιστα, πως τα δικαιολογητικά αυτά «αποτελούν αποδεικτικά ενεργού αναζήτησης εργασίας, όταν έχουν εκδοθεί σε χρόνο που ανατρέχει το μέγιστο στους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης της υπηρεσίας».

Σημείωση του ''Γ'': Θα κάνετε και σε εμάς κυρώσεις, διότι στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ, δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρων δια μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, και οι εκάστοτε κυβερνήσεις πολιτικοί διόριζαν κατά το δοκούν.

Επίσης, τα εθνικά και τοπικά διαπλεκόμενα ποτέ δεν αναζήτησαν εργαζομένους δια μέσω του Ο.Α.Ε.Δ., και ακόμα και να ίσχυε ορισμένοι αντισυστημικοί πολίτες ποτέ δεν θα υπηρετούσαν το κεφάλαιο και την αφαίμαξη της πλειονότητας.

Τέλος, θυμίζουμε στους τέως και νυν διευθυντές του Ο.Α.Ε.Δ, ότι η γνώριμη τακτική αυτής της πολιτείας και λαού είναι οι απευθείας αναθέσεις, (βλέπε Δήμο Γλυφάδας - γραφείο τύπου), όπως και οι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ, που εμείς αρνηθήκαμε, διότι δεν γνωρίζαμε ποιοι συνυπάρχουμε τοπικά, όπως και το σύνολο των συντεχνιακών και λοιπών τους μεθοδεύσεων - υπονομεύσεων.

* Δημαρχεία έχουμε, εκκλησίες έχουμε, αστυνομικά τμήματα έχουμε, γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ έχουμε, γραφεία κομμάτων έχουμε, βουλευτές έχουμε, αντιπεριφερειάρχες έχουμε, προέδρους έχουμε, και δημάρχους έχουμε, όμως μια ραδιοτηλεόραση στα Ν.Α. προάστια της Αττικής δεν έχουμε, ενώ σε πλήρη αντιδιαστολή έχουμε πολλούς κομματάρχες και πολλά κόμματα, όπως και πολλούς ανέργους. ( Η συμβολή στο τόπο μας όσων προανέφερα, πλην των ανέργων. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρώσεις στους ανέργους από τον Ο.Α.Ε.Δ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">