ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου (VIDEO)

Η πορεία των τιμημένων και ''ριγμένων'' γηρατειών, με το ''φακό'' που ''καίει κάρβουνο'' του πρωτεργάτη των FM, η οποία ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, διότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες.



Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε η πορεία που ακολούθησε το πανελλαδικό συλλαλητήριο των οργανώσεων συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Aντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε τελικώς συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να συναντηθεί μαζί τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση.



Νωρίτερα, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από τα Προπύλαια έως την Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν παραταχθεί κλούβες. Κατόπιν συνεννόησης με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων προχώρησαν έως το Μαξίμου.




Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την μόνιμη επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ, και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν χάσει με τις περικοπές στις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια.



Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις στα πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί έξω από το Μαξίμου στο τέλος της πορείας, αρκετοί συνταξιούχοι ήταν προβληματισμένοι όσων αφορά το μέλλον της πολιτικής στη χώρα μας, και μολονότι η πλειονότητα των κομμάτων αστοχεί στις ορθές λαϊκές πολιτικές, χρειάζεται ο λαός να έρθει δυναμικότερα στο προσκήνιο, όπως ακούσαμε, ώστε να υπάρξει η εκπροσώπησή του, αντί της εκπροσώπησης των ολιγαρχών του μεγάλου κεφαλαίου.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">