ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποτέ μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο

Ποτέ μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Να θυμάστε ότι ένας μοναχικός ερασιτέχνης έχτισε για λίγο την ουτοπία, και υπήρξε μετεξέλιξη στο τόπο μας, ενώ στον αντίποδα οι ομάδες των επαγγελματιών έχτισαν την Διαπλοκή.

Ένας ερασιτέχνης έκανε πράγματα για τους άλλους, ενώ το σύνολο των άλλων δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τον ένα.

Η βάση της σωστής παιδείας για τους Έλληνες ήταν ''ο ένας για όλους, και όλοι για τον κάθε ένα''.

Η ζωή δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Ποτέ μην αποθαρρύνεστε. Είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν έχω πτοηθεί ποτέ, ακόμα και έπειτα από χιλιάδες υπονομεύσεις, θα επιστρέψω δριμύτερος.  

Όπως αναφέρει ένας γνωστός συγγραφέας, ο Έρνεστ Χέμινγουει: Κάθε μικρή πράξη καλοσύνης που μπορείτε να κάνετε, αξίζει να την κάνετε, ακόμα και να σε αποκαλέσουν (....)

Ποτέ μην κρίνετε έναν άνθρωπο από τους φίλους. Να θυμάστε, ότι οι φίλοι του Ιούδα ήταν άψογοι. 

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε κάποιον είναι να τον εμπιστευτείτε. 

Αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει αστεία, οι άνθρωποι δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Αλλά αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι είναι που δεν καταλαβαίνουν, ότι στην ζωή υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν θα αντέχαμε χωρίς την αίσθηση του χιούμορ. 

Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για την ήττα. Ένας άνθρωπος μπορεί να καταστραφεί, αλλά όχι να νικηθεί. 

Η ευτυχία των έξυπνων ανθρώπων είναι το πιο σπάνιο πράγμα που ξέρω. 

Ένας άντρας δεν αξίζει να αποκαλείται άντρας, αν δεν πολεμήσει για τους αγαπημένους του, που υποφέρουν. 

Είναι καλύτερο να μην έχεις ιδεολογία από το να μην έχεις δουλειά. 

Υπάρχουν πράγματα χειρότερα από τον πόλεμο: η δειλία, η προδοσία, και η ιδιοτέλεια. Αν νικήσουμε εδώ, μπορούμε να νικήσουμε οπουδήποτε. 

Σαφώς να νικήσουμε στη δική μας χώρα το τέρας της ιδιοτέλειας, όπως και την διευρυμένη προδοσία είναι δύσκολο, διότι όπως είχε αναφέρει ο Χέμινγουει ''χρειάζονται δυο χρόνια ώστε να μάθεις να μιλάς και 60 ώστε να το βουλώνεις'', όμως, αν το βουλώνεις, οι υπόλοιποι συνήθως βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία στο 99% δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αν μιλάς, και συγκεκριμένα τονίζοντας τις δεδομένες παθογένειες, αυτόματα δημιουργείς πολλούς εχθρούς, διότι κανείς δεν επιθυμεί την απόλυτη αλήθεια αναφορικά με τις δικές του ατασθαλίες.

Διαχρονικά υπάρχει μια σύνθετη διαμορφωμένη πραγματικότητα, όμως κυρίως στις μέρες μας, των κινητών και του διαδικτύου, έχουμε για πολλοστή φορά το φαινόμενο της διευρυμένης αναρχίας, όπου ο κάθε ένας αναγορεύεται σε οτιδήποτε, και το σύνολο των υπολοίπων συμμετέχει σε ένα δημιούργημα χωρίς να γνωρίζει τι συνδιαμορφώνει.

Ορισμένοι έχοντας αποκτήσει κάποια εκατομμύρια, ήταν φυσικό και επόμενο έπειτα από τον έλεγχο των ραδιοτηλεοράσεων, να ασκούν και τον έλεγχο του διαδικτύου, μιας που οι προβαλλόμενοι από το σύστημα είναι ένας μικρός κύκλος, ο οποίος υποτίθεται παρέχει ενημέρωση, όμως, αυτή την ενημέρωση παράλληλα την συναντάς σε δεκάδες χιλιάδες κόπιες κάθε μορφής.

Στον αντίποδα έχουμε τα οργανωμένα κομματικά και πολιτικά συμφέροντα τα οποία καθημερινά προβάλλονται παρέχοντας τις εγγυήσεις ορθής διακυβέρνησης και εκπροσώπησης των πολιτών, άρα εμείς που δεν έχουμε τύχει πραγματικής εκπροσώπησης, επί 42 χρόνια, ειδικά στο δήμο Γλυφάδας, είτε εξαπατούμε το κοινωνικό σύνολο, είτε του λέμε την απόλυτη αλήθεια, η οποία σαφέστατα δεν γίνετε αποδεκτή στο βαθμό που χρειάζεται, διότι ο κάθε ένας έχει την δική του αντίληψη.

Δεν μπορεί να υπάρχει δυσαρέσκεια σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, και την ίδια στιγμή της δεδομένης δυσαρέσκειας οι ίδιοι άνθρωποι να μην αξιώνουν σαφείς αλλαγές σε όσα ισχύουν.

Ποιοι θα αλλάξουν την τοπική μας πραγματικότητα; Μήπως ο Κ. Κόκκορης, ο οποίος διοίκησε επί τέσσερα χρόνια έπειτα από χαλκευμένη διαδικασία των εκλογών; Μήπως ο κ. Ταστάνης, ο οποίος φροντίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Α, ενώ δεν έπραξε το ελάχιστο για τους υπολοίπους; Μήπως ο κ. Τάσσος, ο οποίος επίσης φροντίστηκε από το ΚΚΕ και σήμερα βρίσκεται στη Βουλή ως βουλευτής ; Μήπως θα αλλάξει την τοπική μας πραγματικότητα η κ. εργοστασιάρχης, και αν πράγματι μπορεί να ισχύσει, πότε ενδιαφέρθηκε για εμάς ;

Μην έχουμε αυταπάτες, ότι αλλάζει, μπορεί να αλλάξει πραγματικά αποκλειστικά από εμάς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

* Η ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'', δεν βρίσκεται ούτε στα κινητά, ούτε στο facebook, είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, είναι η αλήθεια, και η προσδοκία εμείς να αλλάξουμε το μέλλον στο τόπο μας, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί να το πράξει. Ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί, ούτε οι μετεωρολόγοι, ούτε οι εργοστασιάρχες, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε και οι γιατροί και οι αστυνόμοι μπορούν να αλλάξουν το μέλλον μας, και άλλωστε δοκιμάστηκαν επί 42 χρόνια._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποτέ μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">