ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς

O νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απέλυσε την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, επειδή αμφισβήτησε τις κινήσεις του στην υπόθεση των μεταναστών και της επανεισόδου τους στις ΗΠΑ.

Είπε πρόδωσε την Υπηρεσία της. Η ίδια είχε πει ότι όσο ασκεί τα καθήκοντα της υπουργού Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να υπερασπιστεί νομικά το συγκεκριμένο διάταγμα.


Στο σχετικό Tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην πολιτική του, ενώ επιτέθηκε και στον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα: «Τώρα έχουν έναν Ομπάμα για υπουργό Δικαιοσύνης» έγραψε.


Η αναφορά δεν έγινε τυχαία, καθώς ο τέως πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι «παρών» εφόσον επιχειρηθεί να αμφισβητηθούν αξίες και δικαιώματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της απαγόρευσης εισόδου σε πολίτες από μουσουλμανικές χώρες.


Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση -δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του.


«Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» υπογραμμίζεται.

Εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει έπειτα από το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ο διευθυντής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Stephen Miller επικοινώνησε με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αξιωματούχους των Τελωνείων και των Συνοριακών Ελέγχων και με εκπροσώπους της Εσωτερικής Ασφάλειας, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι βαθύτατα προσηλωμένος και αποφασισμένος να εφαρμόσει το διάταγμα και τους προέτρεψε να μην αποσπώνται από τις υστερικές φωνές που ακούγονται στην τηλεόραση.

Ο Stephen Miller τους ενημέρωσε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητείται από κάθε ξένο επισκέπτη να παραδίδει στις αρχές το κινητό του, να αποκαλύπτει όλες τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται και να δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media που έχει κάποιον λογαριασμό αλλά και τις επαφές του. Αν ο επισκέπτης αρνηθεί να δώσει τις πληροφορίες που του ζητούνται θα του απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Ο υποψήφιος για το υπουργείο Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε την υπουργό Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">