ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη σχετικά με την κλήση σε απολογία της κυρίας Ελένης Μπελιά

Η πρ. αν. Υπουργός Οικονομικών και πρ. μέλος της Δημοτικής Κίνησης Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φοβάμαι ότι στον Άλιμο, στο βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, θυσιάζεται η κοινή λογική και ταυτόχρονα η στοιχειώδης πολιτική ευπρέπεια».

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρεται σε σκοτεινή εποχή και αγριανθρωπισμό λέγοντας «Σε μια περίοδο ιδιαίτερης βαρβαρότητας, όταν η χώρα και οι ζωές των ανθρώπων συνεχίζουν να διαλύονται χάρη στις μνημονιακές πολιτικές, η επίδειξη μιας τέτοιας «θεσμικής» συμπεριφοράς παραπέμπει αβίαστα σ’ ένα ελάχιστα καλυμμένο αγριανθρωπισμό-γέννημα της σκοτεινής εποχής που άνοιξε το 2010: Της εποχής των μνημονίων.»

Σαφώς σε άρθρο εφημερίδας διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος Αλίμου δίνει την δική του εξήγηση ''πλήρους άγνοιας'', όπως και του προέδρου του Δ/Σ, και στο δημοσίευμα παρακάμπτουν την δήλωση από τη πλευρά της Νάντιας Βαλαβάνη.

Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη
σχετικά με την κλήση σε απολογία της Υποψήφιας Δημάρχου Αλίμου
κυρίας Ελένης Μπελιά

Η ενέργεια του νέου (από το καλοκαίρι 2016) Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να «καταγγείλει» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως «αδικαιολογήτως απούσα για περισσότερες από τρεις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» του Αλίμου την υποψήφια (στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) Δήμαρχο Αλίμου και δημοτική σύμβουλο της Κίνησης Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι, κυρία Ελένη Μπελιά, με αποτέλεσμα αυτή να κληθεί για απολογία από μεριάς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσεγγίζει τη σφαίρα του απίστευτου. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε, στη συνέχεια, η πλειοψηφούσα Δημοτική Παράταξη «Αγαπώ τον Άλιμο» αντί να διορθώσει, κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Γιατί τι να πει κανείς, όταν στην ανακοίνωση προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι στο έγγραφο του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «με δική του πρωτοβουλία έκανε ξεχωριστά λόγο για τις απουσίες της κυρίας Μπελιά, αναφέροντας ότι πιθανόν οι απουσίες οφείλονταν σε λόγους υγείας, καθώς είχε διαδοθεί ότι η συγκεκριμένη Σύμβουλος ήταν ασθενής… 

Επιπλέον η συγκεκριμένη Σύμβουλος δεν είχε αναφερθεί σε καμία συνεδρίαση δημοσίως ή προσωπικά στον Πρόεδρο για τ’ ότι αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και επομένως δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της ως Δημοτικής Συμβούλου». 

Το θέμα δεν είναι απλώς ότι, ως γνωστόν, τα θεσμικά όργανα δε λειτουργούν με διαδόσεις και βεβαίως η κυρία Μπελιά είχε ενημερώσει την προηγούμενη Πρόεδρο του Δ.Σ., ως όφειλε, καθώς και τον ίδιο το Δήμαρχο Αλίμου, ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση και πολύμηνες θεραπείες - από το 2015, πολλούς μήνες πριν αναλάβει καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. 

Ή ότι τελούσε σε επίσημη αναρρωτική άδεια από τα καθήκοντα της ως εκπαιδευτικός στο Δημόσιο. Σημαντικότερο είναι ότι μόνο εντελώς υποκριτικά θα μπορούσε οποιοσδήποτε να ισχυριστεί, όπως συμβαίνει με την «διορθωτική» ανακοίνωση, ότι υπάρχει έστω και ένα μέλος του Δ.Σ. Αλίμου, από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη, που να μην ξέρει για ποιο λόγο η επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης απείχε από τα καθήκοντα της για κάποιους μήνες στο διάστημα 2015-2016.

Βεβαίως, τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε αυτή την απίθανη ιστορία ανήκουν σε αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις. Όταν κινδυνεύει η ζωή, ωστόσο, οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου, είθισται – και σωστά – να τον διευκολύνουμε όσο μπορούμε ως στοιχειώδη στήριξη στη μάχη που δίνει ένας άνθρωπος για τη ζωή του. Να μεσολαβούμε για την παραπομπή του, αντίθετα, σε απολογία για «αδικαιολόγητες απουσίες» δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Κι αυτό, τελικά, είναι το σημαντικότερο. 

Σε μια περίοδο ιδιαίτερης βαρβαρότητας, όταν η χώρα και οι ζωές των ανθρώπων συνεχίζουν να διαλύονται χάρη στις μνημονιακές πολιτικές, η επίδειξη μιας τέτοιας «θεσμικής» συμπεριφοράς παραπέμπει αβίαστα σ’ ένα ελάχιστα καλυμμένο αγριανθρωπισμό-γέννημα της σκοτεινής εποχής που άνοιξε το 2010: Της εποχής των μνημονίων.»

Αθήνα, 11.1.2017

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς στο δήμο Γλυφάδας έχουμε άλλου τύπου αχαρακτήριστα περιστατικά, με διοικούντες οι οποίοι πλευρίστηκαν από νεοεμφανιζόμενους τοπικούς δημοσιογράφους, και έπειτα της εξομολογήσεως τους ότι ο πατέρας τους είναι ασθενής, και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, ο δήμαρχος Γλυφάδας τους τοποθέτησε παράνομα στο δήμο, ενώ στον αντίποδα είναι ο ίδιος ο οποίος παρανομεί σε σύννομες αιτήσεις των υπολοίπων δημοτών με απόρροια την επιβάρυνση της υγείας τους. 

Όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι, έχοντας συγγενικά πρόσωπα στην ελληνική δικαιοσύνη, τυγχάνουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, όμως η δική μας υποχρέωση είναι να προσφεύγουμε δικαστικά, κατά όσων εμφανίστηκαν κατάλληλοι να εκπροσωπήσουν τόπο και δημότες και απεδείχθησαν επιεικώς απαράδεκτοι και δημόσιος κίνδυνος.

Αρκετοί παλιάνθρωποι, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, είχαν πάρει σβάρνα πόρτα - πόρτα τα σπίτια των συμπολιτών μας, δρομολόγησαν άλλη μια απαράδεκτη δημοτική αρχή στο δήμο Γλυφάδας, με παρανομούντες οι οποίοι κουβαλούν κομπλεξικά κατάλοιπα, και η λειτουργία τους συνάδει καθαρά με την ακροδεξιά και τον φασισμό. 

Είναι το κοινό μυστικό των κατοίκων Γλυφάδας, πόσες απαράδεκτες δημοτικές αρχές συγκεκριμένων αστικών κομμάτων έχουν βρεθεί στο δήμο, σχηματίζοντας μια ιδιότυπη συντεχνία υπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, όπως και των ημετέρων τους, ενώ στον αντίποδα οι παρανομίες όλων αυτών κατά των δημοτών είναι δεδομένες, όπως και η καθολική τους ακαταλληλότητα για ορθή διοίκηση του δήμου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη σχετικά με την κλήση σε απολογία της κυρίας Ελένης Μπελιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">