ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυρία Ρένα Δούρου Ράμπες θα κάνεις η Ρούμπες ;

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έπειτα από την λιμνοθάλασσα που προβάλαμε αποκλειστικά για εσάς, θα παρέχει το σημαντικό ποσό των 50.000 χιλ. στον αχαρακτήριστο, για ράμπες στο κέντρο, ενώ η Α. Παπανδρέου στην Άνω Γλυφάδα έπειτα από λίγες σταγόνες βροχής γίνετε λιμνοθάλασσα.

Κυρία Ρένα Ράμπες θα κάνεις η Ρούμπες ; Παρέχετε ως Περιφέρεια Αττικής χρήματα σε ένα δήμο και σε ένα παρανομούντα δήμαρχο, ο οποίος διαθέτει πολλά εκατομμύρια ιδίους πόρους, χωρίς να παρέχει έργο, και χωρίς να εκπροσωπεί τους δημότες.

Αν εξετάσουμε τα πεπραγμένα της δήθεν ''τεχνικής υπηρεσίας'' του δήμου Γλυφάδας, σε συντηρήσεις ορισμένων πεζοδρομίων και ραμπών στην Τερψιθέα, βλέποντας τις εικόνες, τις οποίες θα παρουσιάσουμε αύριο, θα αντιληφθείτε επαρκώς τι ισχύει σε τοπικό επίπεδο.

Ως Περιφέρεια Αττικής έχετε εικόνα όσων ισχύουν τοπικά από την παρανομούσα διοίκηση και δήμαρχο, η βρίσκεστε σε άλλη διάσταση και θα θυμηθείτε στις επόμενες εκλογές ότι υπάρχουν χιλιάδες δημότες - δημότισσες - πολίτες στη πόλη της Γλυφάδας;

Παρεμπιπτόντως ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο βίντεο στην κεντρική μας σελίδα, και ειδικότερα, εκτός από τη λιμνοθάλασσα με πέντε σταγόνες βροχής, δείτε πόσος πληθυσμός μετακινείτε κάθε 20 λεπτά  με τις αστικές συγκοινωνίες, και αν είναι εύκολο να τους πείσετε με ράμπες ΑΜΕΑ.

104 ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Κατασκευή και συντήρηση ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια του Δήμου Γλυφάδας», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 50.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης των πεζοδρομίων του κέντρου του Δήμου Γλυφάδας από ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως Άτομα με Αναπηρία, γονείς με παιδικά καροτσάκια και ηλικιωμένοι, με γνώμονα την ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνησή τους. 

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την κατασκευή νέων ραμπών ΑμεΑ σε πεζοδρόμια καθώς και τη συντήρηση ήδη υφιστάμενων, σε τμήματα των οδών Κύπρου, Λαζαράκη και Α. Παπανδρέου. 

Επισημαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στις 104 ράμπες. Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Γλυφάδας και θα εκτελεστεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σημείωση: Η Ρούμπα είναι ένας αστικός χορός ( όπως λέμε αστικά κόμματα), που έγινε διεθνώς γνωστός από τις αρχές του 20ου αιώνα. Φέρεται να είναι επηρεασμένος από αφρικάνικούς χορούς και να σχετίζεται με το είδος της αφρό-κουβανικής μουσικής. 

Οι μουσικές επιρροές της ρούμπας είναι από την μουσική των αφρικανών σκλάβων στην Κούβα και την μουσική των Ισπανών. Επειδή ήταν ένας πολύ ενεργητικός αφρό-κουβανικός χορός, συχνά απαγορεύονταν ως επικίνδυνος στους σκλάβους που τον χόρευαν. 

Σαφώς εσείς σήμερα είστε εξουσία (...) δεν είστε σκλάβοι, και παράλληλα συνεργάτες των γαλάζιων, μέχρι να τους επαναφέρετε στην εξουσία, άρα και ράμπες και ρούμπες, όμως χωρίς μαζικότητα και αμεσότητα, χωρίς πολυφωνία και πλουραλισμό, αποκλειστικά με Διαπλοκή...και με χιλιάδες δημότες/ισσες οι οποίοι/ες διαθέτουν έντονο το κριτήριο της νοημοσύνης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυρία Ρένα Δούρου Ράμπες θα κάνεις η Ρούμπες ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">