ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αρκετοί θάνατοι στην Ευρώπη λόγω ψύχους


Κύμα ψύχους σαρώνει πολλές χώρες της Ευρώπης με πολικές θερμοκρασίες και με αρκετούς θανάτους σε Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ελλάδα, κ.α.

Λόγω ψύχους τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Πολωνία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, ενώ στη χώρα μας δύο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε Ναυπακτία και Κομοτηνή.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κρύο σε διάστημα δύο ημερών στην Πολωνία όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τους -20 βαθμούς κελσίου ανακοίνωσε το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφαλείας.

Ο υδράργυρος βρίσκεται -20 βαθμούς κελσίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα στην Ιταλία επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει την χώρα από την Παρασκευή.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ευθύνονται και για τον θάνατο τριών ανθρώπων στην Τσεχία, ενώ στη Βουλγαρία, οι αρχές εντόπισαν τα παγωμένα πτώματα δύο Ιρακινών μεταναστών.

Στη χώρα μας ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας εντοπίστηκε ζωντανός και κατέληξε αργότερα, ενώ μία ηλικιωμένη στην Κομοτηνή πέθανε λόγω των αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχε ανάψει για να ζεσταθεί.

Σημείωση: Εμείς αδυνατούμε να γνωρίζουμε τα πλήρη στοιχεία των συνολικών θανάτων, διότι ακόμα και τοπικά στη Γλυφάδα, έχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα θανάτους, λόγω πολλών και διαφόρων αιτίων - συνθηκών, οι οποίοι γίνονται γνωστοί στη τοπική Μητρόπολη, και στα κατά τόπους Α/Τ, και πέραν αυτού κανείς άλλος από το κοινωνικό σύνολο δεν γνωρίζει τα αίτια.

Οι θάνατοι αποδίδονται σε διάφορες παθήσεις, χωρίς να εξετάζεται πως προκλήθηκαν.

Στα θετικά στοιχεία συνδιαλέγεται ότι εμείς βρισκόμαστε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ν.Αττικής, ο οποίος έχει περισσότερους από οκτώ μήνες ετησίως ηλιοφάνεια, όπως και σήμερα, μοναδικό φαινόμενο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αρκετοί θάνατοι στην Ευρώπη λόγω ψύχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">