ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τέρενς Κουίκ σε πενθήμερο ταξίδι στην ομογένεια της Αμερικής

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Φλώριδας κ. Γκας Μπιλιράκη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ, βρέθηκε στις 6 Ιανουαρίου στη Θεία Λειτουργία των Επιφανείων και στην τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Τάρπον Σπρινγκς.

Ο Υφυπουργός στο πενθήμερο ταξίδι του θα έχει συναντήσεις με φορείς της εκεί Ομογένειας, στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους ελληνικής καταγωγής Δημάρχους του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κρις Αλαχούζο και του Κλιαργουότερ, κ. Γιώργο Κρητικό, θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία, καθώς και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας. Θα παραστεί επίσης σε δείπνο που του παραθέτει η ηγεσία των AHEPA.

Στις 7 Ιανουαρίου, ο κ. Κουίκ θα μεταβεί στη Βοστώνη, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με στελέχη της Ομογένειας, όσο και με Έλληνες ακαδημαϊκούς που διδάσκουν σε Πανεπιστήμια της περιοχής.

Στις 8 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει σε ειδική τελετή που διοργανώνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 140 ετών από το θάνατο του Αμερικανού Φιλέλληνα Σάμιουελ Χάου , ο οποίος είχε λάβει ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην περιοχή της Τρίπολης με τις δυνάμεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στις 9 Ιανουαρίου, ο κ. Υφυπουργός θα βρίσκεται για μία ημέρα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. κ. Δημήτριο, εκπροσώπους της Ομογένειας, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, την Εκτελεστική Διευθύντρια του ιδρύματος «Onassis USA» κα Αμαλία Κοσμετάτου και θα επισκεφθεί το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο σημείο Μηδέν.

Στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Κουίκ θα έχει επίσης μονοήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και με στελέχη ομογενειακών Οργανώσεων, αναχωρώντας το βράδυ της ίδιας μέρας για την Αθήνα.

Τέλος, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με την ηγεσία Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων. Επίσης, σε Τάμπα, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον θα δώσει αντίστοιχες συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ομογενειακά Μέσα.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Εμείς αναμένουμε από τους κατά τόπους αιρετούς, όπως και και από τους κοινοβουλευτικούς εκλεγμένους, και τους διορισμένους από τη Βουλή αρμοδίους στο Ε.Σ.Ρ, τη πρώτη Ραδιοφωνική άδεια στο Ν.Αττικής, την οποία μας στέρησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Έβερτ της ΝΔ το 91-93.

Τονίζουμε ότι σε αντιδιαστολή όλων των υπολοίπων, δεν λειτουργούμε επί 13 χρόνια, έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων, άρα αν δεν μας παρέχουν την πρώτη ΑΔΕΙΑ στο Ν.Αττικής, ευθέως θα καταστεί σαφές ότι το κοινοβούλιο εξαπατά το κοινωνικό σύνολο.

Τονίζεται ότι στα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν διοριστεί στο δημόσιο χιλιάδες πολίτες, επαναλειτούργησε η ΕΡΤ, το ΑΠΕ με εξασφαλισμένους εργαζόμενους από το δημόσιο επιχειρεί να λειτουργήσει και δεύτερο (2) ραδιόφωνο, ενώ δεν διαπιστώνουμε να καλύπτει το σύνολο των εκδηλώσεων στις οποίες παρίστανται Έλληνες πολιτικοί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έπειτα από δυο παρεμβάσεις μας στις δημόσιες διαβουλεύσεις για την Ραδιοτηλεόραση, καθώς και αίτηση στο Μαξίμου, δεν μερίμνησε, και είναι σαφές ότι αν η πολιτεία μας παρείχε το ένα εκατοστό όσων παρέχει στο ΑΠΕ, η εξασφαλίζει η ΕΡΤ, εμείς θα καλύπταμε όσα δεν καλύπτουν.

Εννοούμε να υπάρξει μια οργανωμένη δομή και στα Νότια προάστια Αττικής, με σαφές πλαίσιο, στελέχη - εργαζομένους, και δομή λειτουργίας, όπως την έχουμε αιτηθεί και κωφεύουν επί δεκαετίες στις αιτήσεις μας. ( Μη κρίνετε σύμφωνα με όσα βλέπετε, να κρίνετε τι μπορούμε να δημιουργήσουμε και μας το αρνούνται )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τέρενς Κουίκ σε πενθήμερο ταξίδι στην ομογένεια της Αμερικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">