ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βουλευτές του Σύριζα κατά του Σύριζα για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών

Είκοσι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι ενώ έχουν διοριστεί σχεδόν 2.500 άτομα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, το 80% αυτών δεν «πατάει» στο πόστο του.

Όπως καταγγέλλουν,  οι κυβερνητικοί βουλευτές, ο εκάστοτε εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος για τη διαχείριση του προγράμματος και την κατανομή του προσωπικού λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης, από τον πρώην υπουργό Νίκο Ξυδάκη έως την Αννέτα Καββαδία, καταγγέλλουν ότι οι προσληφθέντες και ειδικά οι εξειδικευμένοι τεχνικοί (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλπ) που είναι απαραίτητοι στις προσφυγικές δομές, εκλείπουν σε ποσοστό 100% και λιάζονται στα γραφεία των Δήμων.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν οι βουλευτές εναντίον των υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δεδομένου ότι όπως προκύπτει οι περισσότεροι προσληφθέντες απασχολούνται σε άλλα έργα από εκείνα για τα οποία διορίστηκαν ή παραμένουν ανενεργοί την ώρα που οι ίδιοι οι πρόσφυγες βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Το πρόβλημα, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές επισημαίνουν, δημιουργείται εξαιτίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τη δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού σε χώρους εκτός των κέντρων φιλοξενίας σε ποσοστό έως και 50% για την κάλυψη αναγκών πέραν των ορίων της δομής, αλλά που σχετίζονται με τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται για τον σκοπό για τον οποίο προσελήφθη δεν ξεπερνά το 20%. Ταυτόχρονα, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τεχνικοί, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, που είναι απαραίτητοι εντός της δομής, εκλείπουν σε ποσοστό 100%.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης 8 μηνης διάρκειας. 

Σημείωση του ''Γ'': Ποτέ θα μας πείτε πάλι το γνωστό ποίημα της ''ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ'' ; Θυμάστε, εκείνο το ''ποίημα'' το οποίο λέγατε από συγκέντρωση σε συγκέντρωση, με διαφορετικού ορίζοντα προοπτική για το λαό, με πολιτικές τόνωσης των πληττόμενων, των μικρομεσαίων, των ανέργων, των χαμηλόμισθων, κ.α. ;   

Εκείνο το ''ποίημα'' το οποίο συζητούσαμε και μεταξύ μας, μέχρι που βρεθήκατε στις θέσεις εξουσίας και στη συνέχεια άλλαξε η ρότα ... 
ΕΣΠΑ υπάρχουν πολλά, 2014 - 2020, οι αριστεροί όμως είναι λίγοι, και δεν προτίθενται να βοηθήσουν, διότι έχουν κάτι δικούς τους λόγους, από το 14 μέχρι το 17 !!!

Εμείς γνωρίζουμε μια αριστερά που στηρίζει τον πεσμένο να σταθεί ξανά στα πόδια του, ενώ βιώνουμε μια διαφορετική κατάσταση, να κερδίσουν περισσότερα όσοι δεν έπεσαν ποτέ κάτω, και τις συντεχνίες, όσων υποσχόντουσαν την υποστήριξη στο λαό, σήμερα να αλληλοστηρίζονται για τα δικά τους κέρδη.

Εμείς είμαστε κατά της Ε.Ε., όμως μας έχει ληστέψει πολλά, όπως και όσοι την υπηρέτησαν, και είναι πλήρως αντιφατικό να μην μας παρέχει τα ληστεμένα από εμάς. Ειδικά στο δήμο Γλυφάδας, έχουν δοθεί επί δεκαετίες ΕΣΠΑ τα λιγότερα χρήματα έναντι των περισσοτέρων δήμων. Οι δημότες Γλυφάδας είναι οι περισσότεροι ριγμένοι των ευρωπαϊκών πολιτικών, ενώ έχουν στο δήμο τα κόμματα υπηρέτησης της Ε.Ε., και ένα τέως Ευρωβουλευτή δήμαρχο !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βουλευτές του Σύριζα κατά του Σύριζα για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">