ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς: Eίμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον

Για το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, την Κυριακή.

Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή, «σύντομα ελπίζω να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», ενώ υποστήριξε ότι «μπήκε ένα προσωρινό φρένο και είναι κρίμα».

Σε κάθε περίπτωση, για την ενδιάμεση περίοδο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν με πανελλαδική άδεια, θα πληρώσουν κάποιο τίμημα, όπως διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες καναλιών ζήτησαν να μην καταβληθεί τίμημα για την ενδιάμεση περίοδο.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν αντιλαμβάνεται το νομικό σκεπτικό της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που δεν επιτρέπει στους υπερθεματιστές που δεν είχαν ως τώρα κανάλι, να μην μπορούν να εκπέμψουν. 

Παρά ταύτα, έγιναν, συμπλήρωσε, πολλά βήματα ως προς τη συνειδητοποίηση του πολιτικού συστήματος και του ελληνικού λαού: τώρα όλοι παραδέχονται ότι η τηλεόραση είναι ο μεγάλος ασθενής.

«Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση», τόνισε σε άλλο σημείο.

Ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε πως τώρα η κατάσταση είναι στον «αέρα», γιατί δεν ανανεώθηκε η σκανδαλώδης, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση παράτασης των τηλεοπτικών αδειών και ταυτόχρονα το ΕΣΡ έβαλε το «φρένο» της κανονικής αδειοδότησης μετά από τρεις δεκαετίες σχεδόν.

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, όπως το αντιλαμβανόμαστε», υπογράμμισε.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου:  Να το διασφαλίσετε κύριε υπουργέ μας, όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σας θυμίζουμε ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ παρείχαν περισσότερες από 500 Ραδιοφωνικές ''ΆΔΕΙΕΣ'' επί εποχής υπουργείου τύπου και ΜΜΕ, ενώ εσείς δεν κάνατε παροχή επί 2,5 χρόνια ούτε μια (1). 

Αυτό σημαίνει ότι οι προνομιούχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδραιώθηκαν στο χώρο, έχοντας διορίσει και τις συνθέσεις του ΕΣΡ, επί 20 χρόνια, και έχουμε μια πλειάδα ιδιοκτητών με αντισυνταγματική - παράνομη λειτουργία πέραν του ενός μέσου της ιδίας η άλλης μορφής. 

Δεν απαλλάσσεστε ούτε εσείς, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε η διορισμένη σύνθεση του Ε.Σ.Ρ, από τις προσφυγές μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διότι όπως διαπιστώνουμε, τα κέντρα που διόρισαν την σύνθεση του ΕΣΡ, δεν διέπονται από αίσθημα ευθύνης, και δεν επιθυμούν να υπάρξει δημοκρατικότητα στη χώρα μας.  

Τονίζουμε το πλαίσιο που ισχύσει στις Η.Π.Α, και σε σειρά άλλων χωρών, αναφορικά με την τοπική ραδιοτηλεόραση, σε καθολική αντιδιαστολή της χώρας μας, όπου πέραν του 80% των ραδιοτηλεοράσεων, του Ν.Αττικής, βρίσκονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λίγων οικογενειών.

Εμείς, με μια διαδρομή 40 ετών, θα προσφύγουμε όπως αντιλαμβανόμαστε κατά παντός υπευθύνου, ώστε πραγματικά να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς: Eίμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">