ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το τυρί του Κόκκορη και η φάκα του δικαστηρίου

Την Δευτέρα στις 6 Φεβρουαρίου στο Γ΄Τριμελές Εφετείο θα διεξαχθεί η δίκη που κατηγορούμενοι είναι 27 δημοτικοί σύμβουλοι και ο τέως δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, γράφει η notiapress.

Η υπόθεση αφορά κακούργημα από το οποίο ζημίωσαν τον Δήμο μας πολλά εκατομμύρια ευρώ με την διαβόητη αγορά των οικοπέδων, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Δήμος Γλυφάδας ζημιώθηκε πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη πολλοί από τους κατηγορούμενους δημοτικούς συμβούλους, πρώην και νυν, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από αυτήν του Κόκκορη, όπως φαίνεται από τις έγγραφες απολογίες τους, και γι αυτό το λόγο επέλεξαν να έχουν προσωπικό δικηγόρο για την υπεράσπισή τους, αφού κατηγορούν ευθέως τον Κόκκορη οτι τους παραπλάνησε και το ψήφισαν.

Γνωρίζοντας αυτήν την διαφοροποίηση ο Κόκκορης, έκανε μία κίνηση που κατά την εκτίμησή μας, είχε στόχο και σκοπό να ατονήσει την διαφοροποίηση των δημοτικών συμβούλων που συγκατηγορούνται και να εφαρμόσει μόνο μία υπερασπιστική γραμμή, που ίσως να ελαφρύνει τη θέση του. Γι αυτό κάλεσε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, δημοτικούς συμβούλους, στα γραφεία της παράταξής του, για να τους φέρει βόλτα στα σχέδιά του. Το "περίεργο" ήταν οτι οι περισσότεροι δεν κάλεσαν να παρευρίσκονται οι δικηγόροι τους, ενώ από την μεριά του Κόκκορη, και των άλλων Κοκορόπουλων, παρευρίσκοντας τρεις δικηγόροι.

Αφού οι τρεις δικηγόροι διαβεβαίωσαν τους δημοτικούς συμβούλους οτι δεν υπάρχει περίπτωση να καταδικαστούν, έβγαλαν την απόφαση μόνοι τους, τους πρότειναν να υπάρχει μία κοινή υπερασπιστική γραμμή γλυτώνοντας και τα περιττά έξοδα.

Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει αυτή η πρόταση. Απ' ότι γνωρίζουμε οι περισσότεροι συγκατηγορούμενοι, μόλις έφυγαν από την σύσκεψη μίλησαν με τους δικηγόρους τους γνωστοποιώντας την κουβέντα που έκαναν. Ειδικά, ένας πολύ πεπειραμένος νομικός, κορυφαίος ποινικολόγος, είπε στον πελάτη του οτι όσοι συμπλεύσουν με τον τέως δήμαρχο κ. Κόκκορη θα χαθεί κάθε ελπίδα να αποδείξουν την προσωπική αθώωσή τους.

Κάπως έτσι εκτιμούμε οτι θα εξελιχθεί και η διαδικασία. Τώρα αν θα αθωωθούν όλοι από τις κατηγορίες, εμείς δεν είμαστε και τόσο σίγουροι οτι θα συμβεί.

Και το κερασάκι...

Αν είναι τόσο σίγουρος ο Κόκκορης και τα υπόλοιπα Κοκορόπουλα οτι θα καταπέσουν οι κατηγορίες, τότε γιατί θα ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης; Αν δεν φοβούνται γιατί δεν κάνουν την διαδικασία και να "αθωωθούν"; Για να μπορούν να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές άσπιλοι και αμόλυντοι;

Για γέλια είναι ο Κόκκορης και τα Κοκορόπουλα...

Θα μας προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν ο Κόκκορης με τα Κοκορόπουλα που ελέγχει αν δεν ζητήσουν αναβολή.

Το οτι δεν δημοσιεύουμε λεπτομερέστερα το τι ειπώθηκε στην συνάντηση, δεν το κάνουμε για καθαρά διαδικαστικούς λόγους. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το τυρί του Κόκκορη και η φάκα του δικαστηρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">