ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έρχεται το τέλος της ασύδοτης και παράνομης ''εξουσίας'' στο δήμο Γλυφάδας

Στο Δήμο Γλυφάδας έχουμε μια δεδομένη πραγματικότητα με κοινούς απατεώνες των κοινών και της τοπικής μας διαχειρίσεως, και δεν είναι το κοινό μας μυστικό, διότι επί αρκετά χρόνια σειρά κατοίκων - δημοτών έχουν παρέχει τα πειστήρια συντεχνιών οι οποίες σφετερίζονται τόσο τη νομιμότητα, όσο και την ορθή διαχείριση του δήμου, με το πρόσχημα "εμείς είμαστε εξουσία οτι θέλουμε κάνουμε..." !!!

Οι εποχές των ανεξέλεγκτων ''εξουσιών'', πάσης φύσεως, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, και το προσεχές διάστημα επιφυλάσσει σειρά μηνύσεων επί συγκεκριμένων ατασθαλιών και κακοδιοικήσεως του δήμου Γλυφάδας.

Δεδομένου ότι ορισμένοι επέλεξαν να εκμαυλίζουν ως στελέχη κομμάτων την τοπική αυτοδιοίκηση, και έχοντας μια κοινωνία σχεδόν αποβλακωμένη απ' όσα τις μεταδίδουν τα ολιγαρχικά διαπλεκόμενα συμφέροντα, και βλακωδώς συνυφασμένη να αποδέχεται κάθε παρανομία και κανιβαλισμό ως ενδεδειγμένη και ορθή πραγματικότητα, κρινόμαστε συνολικά σύμφωνα της δημόσιας λειτουργίας μας. 

Εμείς ποτέ δεν χαριστήκαμε στους ανάρμοστους, και ελάχιστα μας ενδιαφέρει πόσοι συνυφασμένοι και αποβλακωμένοι αποδέχονται, από τη μια να βάλλονται τα συμφέροντά τους, και από την άλλη πληρώνοντας το τίμημα, να συντηρούν ότι χειρότερο διαθέτουμε ως έμψυχο υλικό σε τοπικό επίπεδο.

Ίσως τόσο οι συνυφασμένοι με την κακοδιοίκηση - κακοδιαχείριση, όσο και οι αποβλακωμένοι απ΄όσα προωθούνται για τα συμφέροντα των αστικών κομμάτων, και όσων για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα τους κάνουν πλάτες, δεν έχουν αντιληφθεί επαρκώς ποια είναι η έκταση, το εύρος των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν επιθυμούν κανένα απ' όσους βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα του δήμου Γλυφάδας.

Ειδικότερα εσείς, οι οποίοι επί δεκαετίες, μας πουλάτε το παραμύθι ότι ''κοιτάτε την δουλειά σας'', εξαπατάτε τόσο τον εαυτό σας, όσο και το κοινωνικό σύνολο, και κυρίως διαμορφώνεται μια σαθρότερη μετεξέλιξη - μέλλον, διότι  όσο βρίσκονται οι ίδιες συντεχνίες των αστικών κομμάτων στα δημοτικά έδρανα, και συγκεκριμένα στην διοίκηση και την αντιπολίτευση, στο δήμο Γλυφάδας δεν αλλάζει σελίδα, άρα έχει ουσιώδη αντίκτυπο και με τις ασκούμενες πολιτικές στην Ελληνική Βουλή.

Μαζευτείτε, σκεφτείτε, επεξεργαστείτε, ποιο είναι το συλλογικό συμφέρον του τόπου, του κοινωνικού συνόλου, κάθε ενός από το σύνολο, και εν συνεχεία στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κάντε επανάληψη των ίδιων πρακτικών - επιλογών, ώστε ένας από τους πλουσιότερους δήμους ολόκληρης της χώρας να βρίσκεται ακόμα και σήμερα ουραγός σε όλους τους τομείς, με μια δεδομένη κακοδιοίκηση, και ένα βολικό δήμαρχο για την εξυπηρέτηση των σχεδίων ελαχίστων κατοίκων, όπως και του συνόλου υπόδικων και καταδικασμένων για τα μύρια όσα.

Εμείς έχουμε σαφείς θέσεις, και ο βασικός μας άξονας είναι να απεμπλακούμε μια για πάντα από όλα τα κακώς κείμενα, απ' όσους απεδείχθη ότι δεν εκπροσωπούν το τόπο και τους δημότες, και επιλεκτικά μεριμνούν και φροντίζουν ότι και όσα τους εξυπηρετούν στις δικές τους βλέψεις και προσδοκίες άνομης και καταδικαστέας ωφέλειας, χωρίς να υπάρχει τοπικά ούτε ορθή κοινωνική συνοχή, ούτε ενδογενής τοπικός πολιτισμός, παρά μόνον, αποκλειστικά, τα ιδιοτελή συμφέροντα μιας μικρής μερίδας κατοίκων. 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ θα ξηλώσει πάσης φύσεως τοπική διαπλοκή και συμφέροντα, και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, ότι ήρθε το τέλος της ασυδοσίας των αστικών κομμάτων στα έδρανα του δήμου ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Ακολουθεί το δημοσίευμα της notiapress, γιατί εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τοποθετούμαστε επί παντός επιστητού.

ΘΕΟΔΩΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!

Είχαμε δημοσιεύσει στις 28/11/2016 και ζητούσαμε από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Στέλιο Θεοδωσόπουλο και τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας κ. Περικλή Δορκοφίκη να ενημερώσουν τους Γλυφαδιώτες με όποιον τρόπο ήθελαν αυτοί, πόσα χρήματα πληρώνουν οι Γλυφαδιώτες για να πληρώνεται η ΔΕΗ στους Δημοτικούς χώρους που ιδιώτες τους εκμεταλλεύονται στις πλάτες των κατοίκων.

Πρόκειται για τους Δημοτικούς χώρους που στεγάζεται ο ΑΝΟΓ και το τένις Αιξωνής στη Γούναρη.

Δημοτικοί χώροι που οι ιδιώτες επαγγελματίες επιχειρηματίες τους θεωρούν κτήμα τους και απαγορεύουν τον οποιονδήποτε Γλυφαδιώτη την είσοδο, αν δεν πληρώνει εγγραφή να γίνει μέλος στα σωματεία τους.

Αυτή η κατάσταση με την ανέχεια, την συνδρομή και επιβράβευση της ξενόφερτης δημοτικής αρχής του Παπανικολάου στη Γλυφάδα, έχει δώσει "αέρα" σε αυτούς που καπηλεύονται τη δημοτική περιουσία και κερδοσκοπούν εις βάρος μας, σε τέτοιο βαθμό που κλείνουν ερμητικά τις πόρτες σε όποιον δεν τους πληρώνει.

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα και συνεχίζουμε...

ΕΥΓΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ (;;;) ΣΑΣ

Έχετε αναρωτηθεί πόσα χρήματα πληρώνετε στον Δήμο κάθε φορά που εξοφλείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ;

Έχετε αναρωτηθεί οτι από αυτά τα χρήματα ο Δήμος ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να σας τα ανταποδίδει μέσω υπηρεσιών;

Έχετε καταλάβει οτι ως Δημότες έχετε δικαιώματα στην περιουσία του Δήμου και ειδικώτερα στην ακίνητη περιουσία;

Γνωρίζετε οτι ειδικά στους Δημοτικούς Αθλητικούς χώρους μπορείτε να πηγαίνετε, να αθλείστε, να κάνετε περιπάτους χωρίς ΚΑΜΜΙΑ οικονομική επιβάρυνση;

Γνωρίζετε ποιοί από τους Αθλητικούς χώρους στη Γλυφάδα είναι περιουσία του Δήμου και ειδικώτερα των Γλυφαδιωτών;

Πόσοι από εσάς το εκμεταλεύεστε; Πόσοι πηγαίνετε και ωφελείστε από τους φόρους που πληρώνετε;

Αν και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναρτεί πινακίδες που να λένε οτι είναι Δημοτικός χώρος, υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που καρπώνονται τους Δημοτικούς χώρους, έχουν την δική τους ιδιωτική επιχείρηση μέσα στους Δημοτικούς χώρους και κονομάνε στο όνομα των κατοίκων της Γλυφάδας.

Υποτίθεται όμως οτι υπάρχει Δημοτική αρχή που έχει ορκιστεί να προστατεύει τη Δημοτική περιουσία. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ!!!

Αφορμή για να κάνουμε το σχετικό ρεπορτάζ των Δημοτικών χώρων στάθηκε καταγγελία Γλυφαδιώτη όπου με την παρέα του (Γλυφαδιώτες όλοι) πήγαν να αθληθούν σε Δημοτικό χώρο και ΔΕΝ τους το επέτρεψαν οι επιχειρηματίες που κονομάνε από την ιδιωτική επιχείρηση που έστησαν, με το πρόσχημα οτι έκαναν επενδύσεις στο Δημοτικό χώρο.

Μέγα ψέμα και Μέγα λάθος από τους Γλυφαδιώτες που τους πίστεψαν και έφυγαν.

Αλλά μάλλον κάτι δεν τους κάθησε καλά και μας το κατήγγειλαν.

Εμείς θα σας πούμε οτι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σας αφήνουν άπαντες να εισέρχεστε σε Δημοτικούς Αθλητικούς χώρους, πλην των οργανωμένων Γλυφαδιώτικων συλλόγων που έχουν κάποιες ώρες την ημέρα να αθλούνται. Θα πρέπει τότε να μάθετε ποιές ώρες καθημερινά μπορεί το κοινό να εισέρχετε για άθληση.

Αλλά το θέμα είναι στα Δημοτικά γυμναστήρια που έχουν κλειστές τις πόρτες για τους Γλυφαδιώτες και επιχειρούν ως μαγαζί και κονομάνε σε βάρος των κατοίκων.

Τέτοια είναι οι εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ στην παραλία και το Τένις της Αιξωνής στη Γούναρη. Προσπαθήσαμε να πάμε κι εμείς για άθληση ή περίπατο σε αυτούς τους χώρους. Στον ΑΝΟΓ μας έκλεισαν τη πόρτα κατάμουτρα και στο Τένις ευγενικά μας είπαν οτι για ολόκληρο το μήνα δεν υπάρχει ελεύθερη ώρα.

Αυτοί είναι, έτσι έμαθαν, αυτό πράττουν οι ιδιώτες που κονομάνε από την περιουσία των κατοίκων και στις πλάτες των Γλυφαδιωτών που πληρώνουν μέσω των φόρων τους αυτούς τους επιτήδειους.

Αλλά και αυτοί που ορκίστηκαν να προστατεύουν τη Δημοτική περιουσία που είναι; Γιατί δέχονται αυτήν την κατάσταση; Γιατί μας δίνουν δείγματα διαπλοκής με ιδιώτες να κονομάνε σε βάρος των κατοίκων; Γιατί τους ανέχονται; Γιατί δεν εφαρμόζουν τα νόμιμα; Μήπως έχουν άλλου είδους σχέση με τους ιδιώτες επιχειρηματίες; Μήπως δεν είναι και τόσο ανιδιοτελής η προσφορά τους στα κοινά; Μήπως εμπλέκονται σε άλλου είδους "παιχνίδια";

Δεν ρωτάμε τον ξενόφερτο δήμαρχο Παπανικολάου γιατί είναι εκτός από τις αντιλήψεις μας περί ηθικής και εντιμότητας. Και ούτε ανέφερε τίποτα από τέτοιες συμφωνίες στον απολογισμό που έκανε μπροστά στον Μητσοτάκη.

Ρωτάμε τους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Στέλιο Θεοδωσόπουλο ως αντιδήμαρχο Οικονομικών και τον Περικλή Δορκοφίκη ως εντεταλμένο σύμβουλο περί αθλητισμού και αθλητικών χώρων.

Γνωρίζετε κύριοι οτι αυτοί οι χώροι που φιλοξενείται ο ΑΝΟΓ και το Τένις Αιξωνής είναι Δημοτική περιουσία; Σαφώς και το γνωρίζετε γιατί αλλιώς θα είχαμε να σκεφτούμε άλλα πράγματα για εσάς. Υπάρχουν, αν δεν το γνωρίζετε, και τα σχετικά ΦΕΚ που το αποδεικνύουν. Γιατί τους αφήνετε να λειτουργούν ως ιδιωτική επιχείρηση; Γιατί πρέπει να σας θεωρούμε επίορκους και τσιράκια αυτών των επιχειρηματιών; Γιατί δεν εφαρμόζετε τα νόμιμα; Ποιοί είναι οι λόγοι που κάνετε πλάτες στους ιδιώτες σε βάρος των κατοίκων; Τουλάχιστον το γήπεδο του Τέννις, έπειτα από έντονη παρέμβαση του τότε Προέδρου Αθλητικού Οργανισμού κ. Πέτρου Γεωργόπουλου επί Δημαρχίας του αειμνήστου Γιάννη Θεοδωρόπουλου, μπήκε κάποια ταμπέλα που δηλώνει το Δημοτικό χώρο (φωτο), και στην περίπτωση του ΑΝΟΓ συνάντησε τόσες δυσκολίες από υπουργούς, βολευτές και άλλου είδους παράσιτα της πολιτικής μας ζωής που πίεζαν τον τότε Δήμαρχο να μην μπει τέτοιου είδους ταμπέλα. Και δυστυχώς το κατάφεραν!!! Μεγάλη νίκη της διαπλοκής, της διαφθοράς και των βολεμένων παράσιτων τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας απέναντι στην "αντικειμενική" και "λαοπρόβλητη" Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αν και δεν νομίζουμε να μας απαντήσετε και να προτιμήσετε να ποιήσετε την νήσσαν για τους δικούς σας λόγους, έκπληξη θα νοιώσουμε αν μας απαντήσετε, εμείς σας ρωτάμε και ας είναι στον αέρα η ερώτηση:

Πόσα χρήματα πληρώνει ο Δήμος Γλυφάδας για τον λογαριασμό της ΔΕΗ που αφορούν αυτούς τους δύο δημοτικούς αθλητικούς χώρους; Πόσα χρήματα από τους φόρους των κατοίκων της Γλυφάδας πάνε για πληρωμή της ΔΕΗ το χρόνο, η τον μήνα στον ΑΝΟΓ ή στο Τένις της Αιξωνής;

Απλό το ερώτημα και θα περιμένουμε από τους δύο αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους να ενημερώσουν τον λαό της Γλυφάδας. Αν έχουν τα κότσια ως πολιτικοί άνδρες...

Και επί τη ευκαιρία σας παρουσιάζουμε έναν λογαριασμό για πληρωμή κοινόχρηστων αθλητικών χώρων που πληρώνουν οι Γλυφαδιώτες μέσω του Δήμου από τους φόρους τους.

Σ.Σ. Αν μας ρωτήσετε τι κάνει η αντιπολίτευση... εμείς θα σας πούμε οτι δεν υφίστατε τέτοια κατάσταση στο Δήμο Γλυφάδας. Δεν υπάρχει!!! Εκτιμούμε οτι αυτοί που βγάλανε την παροιμία του ότι: "με μπουκωμένο στόμα δεν μιλάνε" κάτι γνωρίζανε περί τούτου...

Όχι μόνο δεν απήντησαν στο ερώτημα, αλλά μας μετέφεραν οτι χλεύασαν το δημοσίευμα και τόνισαν στον κύκλο τους οτι "... εμείς είμαστε εξουσία οτι θέλουμε κάνουμε..."

Αν και από τον κ. Δορκοφίκη περιμέναμε μια τέτοια αντίδραση (η μέχρι τώρα σατράπικη λειτουργία του στα κοινά μας το επιβεβαιώνει) και η ελαστική του ηθική περί δημοκρατίας και διοίκησης, αρνητική εντύπωση πραγματικά μας προκάλεσε ο κ. Θεοδωσόπουλος.

Η στάση του να μην απαντήσει, να γράψει τους Γλυφαδιώτες στα .. παπούτσια του και η παντελής αγνόηση του θέματος, μας κάνει να αλλάξουμε την όποια καλή εντύπωση που είχαμε και να δεχτούμε την ελαστικότητα της ηθικής του υπόστασης καιτην ταυτοποίησή του με πρόσωπα που είναι αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας.

Απαντήστε κ. Θεοδωσόπουλε. Μόνο τα μηνιάτικα ενδιαφέρεστε να εισπράττετε; Δώστε εξηγήσεις στο λαό για το πως προστατεύτε την περιουσία του που σημειωτέον ορκιστήκατε να την διαφυλάττετε. Σας αρέσει να είστε επίορκος;

Δεν θέλουμε να το συνεχίσουμε. Απαιτούμε μια απάντηση με όποιον τρόπο επιθυμείτε εσείς. Θα επανέλθουμε κ. Θεοδωσόπουλε. Για τον κ. Δορκοφίκη το περιμέναμε, από εσάς όχι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έρχεται το τέλος της ασύδοτης και παράνομης ''εξουσίας'' στο δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">