ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

Ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού πρέπει να τονίσουμε, ότι στη πόλη της Γλυφάδας, έπειτα από 40 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, και του πρώτου μαζικού τοπικού σταθμού, ο οποίος ετύγχανε καθημερινά αποδοχής χιλιάδων κατοίκων στα νότια, βιώσαμε και βιώνουμε τον πιο πρωτοφανή ΦΑΣΙΣΜΟ σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Η αλληλεγγύη που αναφέρουν από την ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β., στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, αποτελεί καθολικό εμπαιγμό της νοημοσύνης μας, και όνειρο θερινής νυκτός στη πόλη της Γλυφάδας, και προφανώς από την τοπική παράταξη των τριών ΒΒΒ, δεν γνωρίζουν ποια είναι η λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, και ειδικότερα όσων πολιτεύονται, με ιδιαίτερη φροντίδα, και παράνομα για τους ημέτερους του χθες, και ένα τόνο καφριλίκια και παρανομίες για εμάς που πρωτοπορήσαμε σε τοπικό επίπεδο.

Την ''αλληλεγγύη'' που επικαλείστε την γνωρίζουμε στον απόλυτο βαθμό, και ειδικότερα από τη πλευρά των αριστερών, τους οποίους/ες βλακωδώς είμαστε οι μοναδικοί που υποστηρίξαμε τοπικά επί πολλά χρόνια, μέχρι που οδηγήθηκαν στο σημείο, αντί αλληλεγγύης, να στραφούν εναντίων μας.

Η πόλη της Γλυφάδας γέμισε με συστημικά ''ΓΛΥΦΑΔΑ οτιδήποτε'', όπως και οι τσέπες των επιτήδειων ''αλληλεγγυων'', δεκαετίες έπειτα από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM - WEB, και σήμερα γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο κάτοικο τι σημαίνει κανιβαλισμός, οφέλη γνωριζόντων, και κυρίως ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ και ΦΑΣΙΣΜΟΣ σε βάρος του πρωτεργάτη. ( Πρέπει να γνωρίζετε, απαραίτητα, ότι τον Φασισμό και ρατσισμό, τον οποίο βιώσαμε τα τελευταία χρόνια από τη πλευρά των φερόμενων αριστερών, δεν τον βιώσαμε επί 40 χρόνια, και τουλάχιστον εμείς είμαστε οι πρωτοπόροι κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και μετράμε σειρά διώξεων και κατασχέσεων.)

Πριν από εμάς δεν υπήρχε τίποτα στα υπερβραχέα FM κύματα της χώρας μας, ποιος είναι ο ρατσισμός ;;; Ποια είναι η αλληλεγγύη ;;;   Οι κάτοικοι Γλυφάδας υποστηρίζουν συμμορίτες, παρανομούντες, και απατεώνες των θεσμών για το δήμο Γλυφάδας. ( Εμείς που πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, δεν λειτουργούμε επί 13 χρόνια, και τα στελέχη των αστικών κομμάτων κάνουν πάρτι μαζί με τους ημέτερους και τους ολιγάρχες. Ποιος είναι ο Φασισμός και ο Ρατσισμός ;;; )


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ – ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΕΜΟΥ – ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

H διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη, αποτελεί εδώ και χρόνια αφορμή για το αντιρατσιστικό κίνημα να κατέβει στο δρόμο με δράσεις ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή στις δράσεις αυτές που και φέτος θα γίνουν στις 18 Μάρτη θα αναδείξει την εναντίωση μας σε κάθε μορφής ρατσισμό, την θέληση μας για απομόνωση κάθε φασιστικής επιβολής σε επίπεδο λόγου, πρακτικών και πολιτικής και την αλληλεγγύη μας σε όσους πέφτουν θύματα ρατσιστικών και φασιστικών πρακτικών.

Η συγκυρία, με την ευρωτουρκική συμφωνία για το προσφυγικό να κλείνει το δεύτερο χρόνο από την εφαρμογή της και να επικαθορίζει το σύνολο της (αντι)μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε., επιβάλλει να θέσουμε στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων την στήριξη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες .

Η μετανάστευση δεν είναι φυσικό φαινόμενο που δεν έχει υπαίτιο, είναι βίαιος ξεριζωμός και είναι απότοκο των πολέμων.

Μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση, τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που προκαλεί η σφοδρότητα των φονικών αδιάκοπων πολέμων - στους οποίους ΝΑΤΟ και ΕΕ είχαν άμεση συμμετοχή και όφελος - των φυσικών, των κοινωνικών καταστροφών και της φτώχειας, μπροστά στην τραγωδία που συγκλονίζει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινότητα και ακόμη και σήμερα που ανασύρονται εκατοντάδες σοροί πνιγμένων, η Ε.Ε. αποδεικνύει περίτρανα για μια ακόμα φορά ότι είναι κατώτερη των αρχών της και ανάξια του πολυδιαφημιζόμενου πολιτισμού της.

Αναμφίβολα, οι κυβερνήσεις προτιμούν να κρατηθούν μακριά από το δράμα των μεταναστών που έχει χαρακτηριστικά ολοκαυτώματος, επικαλούμενες το συμφέρον των χωρών τους. Αλλά όπως έγραψε και ο Οδυσσέας Ελύτης, «Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη»!

Ανθρώπινες συνθήκες στέγασης μέσα στις πόλεις, σίτιση, θέρμανση, περίθαλψη, πρόνοια για τους πρόσφυγες. Όχι απομονωμένοι-γκετοποιημένοι σε καταυλισμούς με τους περιορισμούς που επιβάλλει η Ε.Ε

Η αλληλεγγύη και οι αγώνες είναι το όπλο των λαών απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κρίση, απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, στην ακραία φτώχεια και τους αποκλεισμούς. Αλληλέγγυοι και συναγωνιστές απέναντι στο θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό και τη φασιστική ρητορική και δράση, εμείς, οι από κάτω, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, έχουμε μόνο τους κοινούς μας αγώνες να προτάξουμε, για να διεκδικήσουμε το κοινό μέλλον που ονειρευόμαστε.

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">