ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γιάννα δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ

Η Γιάννα δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ, άλλα ούτε και ο Γιάννης είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας δεν στηρίζει πλέον τον Τσίπρα, όμως το ανάλογο συμβαίνει και με τον υποφαινόμενο, άρα υπάρχει μια ισορροπία δεδομένου ότι ο υποφαινόμενος δεν είναι εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας, είναι της ανεξαρτησίας.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Προσωπικά μας ενοχλεί πέραν του δέοντος, δεν πρέπει να το κρύβουμε, ότι στηρίξαμε τον Τσίπρα, επί μακρόν, δεχόμενοι και επιθέσεις από συντρόφους της αριστεράς, οι οποίοι μας ανέφεραν '' ο Τσίπρας δεν χρειάζεται προβολή'', έχει ένα ολόκληρο στρατό ''team'' έμμισθων, οι οποίοι του παρέχουν καθημερινά με το αζημίωτο προβολή, εσύ τι συμφωνία έκλεισες μαζί του ;;;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να κλείσω καμία συμφωνία, ούτε με τον Τσίπρα, ούτε με τον Νίκο Παππά, και σαφώς ούτε με κανένα εκ των υπολοίπων, και ήταν πάγια αρχή και τακτική.

Συγκεκριμένα πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως σας έχω ενημερώσει, συμμετείχα στις δημόσιες διαβουλεύσεις τόσο για την ΕΡΤ, όσο και για το νόμο για τα κανάλια, και μολονότι είχα σαφείς θέσεις, για το σύνολο, διαπίστωσα ότι οι τακτικές ήταν να βολευτούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ, και να δωθούν λίγες άδειες στην πλουτοκρατία.

Σε επικοινωνία με στενό συνεργάτη του Νίκου Παππά, μου ζητήθηκε να καταθέσω πρόταση απ' ευθείας στον υπουργό, και να ορίσουμε μια συνάντηση να συζητήσουμε, κάτι το οποίο δεν έπραξα, διότι ποτέ ο δικός μου γνώμονας, σε πλήρη αντιδιαστολή πολλών άλλων, δεν ήταν μια ειδική προσωπική ρύθμιση.

Οι δικοί μας στόχοι από την αρχή ήταν να υπάρξει δικαίωση όλων όσων πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά της χώρας μας, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις και παράβολα, και η κομματοκρατία του παλαιοκομματισμού μερίμνησε για τους δικούς της ημέτερους, χωρίς να παρέχει άδειες λειτουργίας.

Η Αγγελοπούλου δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επί τρία χρόνια, παράλληλα πολλών άλλων, κατείχε σημαίνουσα θέση εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, και χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για το πάρτι των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Σε αντιδιαστολή της Αγγελοπούλου εγώ ζήτησα από τον Τσίπρα να ενταχθούν οι προτάσεις μου σε σχέδιο νόμου, αντί να έχουμε υφιστάμενη μια μοναδική Ελληνική πραγματικότητα απολύτου αναρχίας, και διαπλοκής, στα ερτζιανά της χώρας μας, και ειδικότερα του Ν.Αττικής. 

Εμείς δεν συμμετέχουμε στην αναρχία, και δεν λειτουργούμε μέχρι να υπάρξει νόμος για την ραδιοφωνία, και αποκατάσταση με πραγματική δημοκρατικότητα του χώρου, ισοπολιτεία, καθώς και με κλείσιμο όσων λειτουργούν περισσότερα από 20 χρόνια με ρουσφέτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κύριοι της σημερινής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε τίποτα δεν διαρκεί αιώνια, ακόμα και τα αστικά κόμματα εξουσίας βρίσκονται για τέσσερα χρόνια στην διακυβέρνηση, άρα η αντισυνταγματική λειτουργία περισσότερα από 25 χρόνια ορισμένων ολιγαρχών, με σειρά μέσων της ιδίας και άλλης μορφής, καταργεί το πολίτευμα της χώρας. ( Πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα ραδιόφωνα των ιδιοκτητών της DIGEA και των τηλεοπτικών καναλιών. )

Δεν μπορεί ορισμένοι να έχουν την ψηφιακή πλατφόρμα - την οποία τους την χάρισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - να έχουν παράλληλα και τα τηλεοπτικά κανάλια, και το 90% των ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής. ( Δημοκρατία μηδέν εις το πηλίκον. Μας αφήνει καθολικά αδιάφορους τι εξυπηρετούν και ποιοι εξυπηρετούνται από τα διαπλεκόμενα ραδιόφωνα , διότι καταργείται το Ελληνικό Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους όσο βρίσκονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ολιγαρχών.

Προσωπικά μπορώ να επιστρέψω στο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο στην περίπτωση που υπάρξει πραγματική δημοκρατικότητα των ερτζιανών του Ν.Αττικής, με ισοπολιτεία, και άδειες λειτουργίας, αντί για ολιγαρχική, πολιτική, επιχειρηματική, και κοινωνική αναρχία.

Σημείωση: Ακόμα και ο ΓΑΠ, την περίοδο διακυβέρνησης του, έκλεισε τα αυθαίρετα ραδιόφωνα του Καρατζαφέρη, και πολλών ακόμα, ενώ ο Τσίπρας επί τρία χρόνια συντηρεί την ανομία και την αναρχία.

Η σχέση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται τουλάχιστον από το 2011. Τότε που ένα «ριζοσπαστικό» άρθρο του γιου της προκάλεσε αίσθηση, καθώς υιοθετούσε όλη την «ανατρεπτική» επιχειρηματολογία της Αριστεράς. Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, ο ίδιος παρέστη σε προεκλογική ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Η συνέχεια ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα. Η κυρία Αγγελοπούλου φέρεται να κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα (ήταν πια αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σε πριβέ κλαμπ του Κολωνακίου. Το βράδυ των νικηφόρων των εκλογών του 2015 τάχθηκε αναφανδόν στον πλευρό του. Το ίδιο και ένα μήνα αργότερα. Αποκορύφωμα ήταν το «ραντεβού» που του έκλεισε με τον Μπιλ Κλίντον, το οποίο δεν είχε πάει καλά για τον«φρέσκο» τότε Πρωθυπουργό.

Εκτοτε άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι οι σχέσεις Τσίπρα – Αγγελοπούλου δεν ήταν όπως πριν. Ωσπου η ίδια επιβεβαίωσε με συνέντευξή της ότι είχε αρχίσει να απογοητεύεται από τη νέα κυβέρνηση, την οποία τόσο είχε στηρίξει.


Σήμερα ήρθε η απόλυτη επιβεβαίωση. Η ίδια ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το διπλωματικό της διαβατήριο, το οποίο κατείχε ως «πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων». Ομως, το υπουργείο Εξωτερικών του κ. Κοτζιά διοχέτευσε ότι «ξηλώθηκε» από τη θέση αυτή και της αφαιρέθηκε το διπλωματικό διαβατήριο.


Κάπως έτσι φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της η στενή σχέση μιας «εκπροσώπου της πλουτοκρατίας», η οποία αποθέωνε οικογενειακώς τον «πρώτο αριστερό Πρωθυπουργό» και τον έμπαζε στα εγχώρια και διεθνή σαλόνια. 


Η ίδια θα μπορούσε να πει για τον Τσίπρα «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου». Και εκείνος θα μπορούσε να καταλάβει καλύτερα, αν ήξερε τον αφορισμό του Αριστοτέλη Ωνάση: «Μετά από κάποιο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν πια σημασία. Το παιχνίδι είναι αυτό που μετράει».

Επίθεση στη Γιάννα Αγγελοπούλου μετά τη δήλωσή της, με την οποία ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, εξαπέλυσε η «Αυγή».

Η «Αυγή», αφού παραθέτει συνοπτικά την είδηση της παραίτησης της Γιάννας Αγγελοπούλου στη στήλη της των παραπολιτικών, καταλήγει σε ένα αιχμηρό σχόλιο που είναι το εξής: «Πάντως, αφ' ης στιγμής κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα "προσφορά" της - εκτός αν εννοεί το "πάρτι" των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε...».

Το δημοσίευμα της «Αυγής» έχει ως εξής:

Με έμμεσες αιχμές προς την κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες η Γ. Αγγελοπούλου την αποποίηση του τίτλου της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων και την κατάθεση του διπλωματικού διαβατηρίου. Η "σιδηρά κυρία" του 2004 κάνει λόγο για "σειρά ενεργειών και παραλείψεων" προσθέτοντας ότι αυτές την υποχρεώνουν να αποποιηθεί της ιδιότητάς της.

Πάντως διαβεβαιώνει ότι, όπως έκανε επί 19 χρόνια που κατείχε τον τίτλο, έτσι και τώρα "συνεχίζει, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρει και να υπηρετεί αυτό που κρίνει ως σημαντικό για τη χώρα μας".

Πάντως, αφ' ης στιγμής κατείχε τον συγκεκριμένο τίτλο επί 19 συναπτά έτη, αναρωτιέται κανείς ποια ήταν η έως τώρα "προσφορά" της - εκτός αν εννοεί το "πάρτι" των Ολυμπιακών που ακόμη πληρώνουμε...».

Η ανακοίνωση παραίτησης της Γιάννας Αγγελοπούλου

«Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ. Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.

Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γιάννα δεν είναι πλέον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">