ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ: Δημιουργία δημοτικής Τράπεζας

Ο Δήμος δεν είναι τράπεζα, πρέπει να έχει μια τράπεζα... Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ορισμένοι κάτοικοι επί δεκαετίες βλέπουν το Δήμο Γλυφάδας ως ''τράπεζα'', και αναζητούν τρόπους ώστε τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου να καταλήγουν στις τσέπες των λίγων. 

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις όσων δήλωναν δημόσια να τους δοθεί η δυνατότητα ''να φτιάξουν τη ζωή τους'', και χιλιάδες συμπολιτών μας γνωρίζουν ότι διαλύουν τις ζωές της πλειονότητας, δεν παρέχουν ορθή εκπροσώπηση, αποκλειστικά για τα οφέλη τους, καθώς και των ημετέρων τους.

Του Γιάννη Κουρδομένου


Η ανεξάρτητη Γλυφάδα πρωτοπόρος δύναμη για την αλλαγή σελίδας στο τόπο μας, καινοτομεί για άλλη μια φορά και αναγγέλει την δημιουργία δημοτικής Τράπεζας στο δήμο Γλυφάδας έπειτα των δημοτικών εκλογών.

Αν οι συμπολίτες μας τιμήσουν την πρωτοποριακή μας παράταξη την επαύριο των δημοτικών εκλογών, καθώς και την αναλήψεως μας των καθηκόντων μας στο δήμο Γλυφάδας, θα θεσπίσουμε την ίδρυση της πρώτης δημοτικής τράπεζας στη χώρα μας.

Η πρόταση για τη δημιουργία της δημοτικής τράπεζας έγινε από την Κοινωνία των πολιτών προκειμένου να στηριχθούν οι προσπάθειες των δημοτών να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της εποχής.

Στη νέα, δημοτική, τράπεζα θα μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες να δανείζουν τους κατοίκους Γλυφάδας μέχρι του ποσού των 30.000 χιλ. ευρώ με το συμβολικό επιτόκιο του 1%.

Η Δημοτική Τράπεζα της Γλυφάδας θα αρχίσει τη λειτουργία της αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας με προσωπικό 10 ατόμων.

Στη συνέχεια, η Δημοτική μας Τράπεζα θα ανοίξει ένα πρακτορείο στην Τερψιθέα, πλην του κεντρικού μας καταστήματος το οποίο θα βρίσκεται έναντι του δημαρχείου.

Το καταστατικό της δημοτικής τραπέζης θα οριστεί με συγκεκριμένη διάταξη η οποία θα εμπεριέχεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Τονίζεται ότι η δημοτική τράπεζα θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα φύλαξης του αποθεματικού του δήμου Γλυφάδας, και τον μοναδικό διαχειριστή με ασφάλεια και διαφάνεια των χρημάτων του κοινωνικού συνόλου.

Οι μέχρι σήμερα αρμοδιότητες του δημάρχου θα περάσουν στην αρμοδιότητα της τραπέζης, και του διοικητικού της συμβουλίου, θεωρώντας την ασφαλέστερη μέθοδο για τα χρήματα των δημοτών, αντί της εν λευκώ αρμοδιότητας του εκάστοτε δημάρχου να διαχειρίζεται κατά το δοκούν τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου.

Μια σειρά ζητημάτων ύψους εκατομμυρίων ευρώ θα αποτελούν αντικείμενο του διοικητικού συμβουλίου, και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα μεριμνούν για το βέλτιστο όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντί των συμφερόντων τόσο των αστικών κομμάτων των παρατάξεων καθώς και των ημετέρων τους.

Το διοικητικό συμβούλιο της τραπέζης θα απαρτίζεται από σημαίνοντες προσωπικότητες της πόλης μας, και από όσους συμπολίτες και συμπολιτισσές μας έχουν η είχαν μια λαμπρή σταδιοδρομία χωρίς διαπλοκή, διαφθορά, και κακώς κείμενα.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ για άλλη μια φορά μπροστάρης των εξελίξεων, και η μοναδική δύναμη που εγγυάται την πραγματική αλλαγή σελίδας για το κοινωνικό σύνολο δίνοντας ουσιαστικό διέξοδο στην οικονομική κρίση.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Μάρτιος 2017

*Ο κύβος ερρίφθη: Η ασφαλέστερη ασφαλιστική δικλείδα για όλους τους δημότες και το μέλλον που τους αρμόζει ήδη παρουσιάστηκε, και παρέχοντας τα εχέγγυα ποιοι είμαστε, και ποια διοίκηση επιδιώκουμε στο τόπο μας.

Η διαφάνεια για εμάς αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο, άρα όλα θα βρίσκονται επίσημα ελεγχόμενα ανά πάσα στιγμή, και σπάζοντας το μονοπώλιο της αδιαφανούς διαχειρίσεως από τα αστικά κόμματα.

Χρειάζεται να επισημαίνεται πόσα χρόνια καταργείται η νομιμότητα στο δήμο Γλυφάδας, με κομματικές διοικήσεις οι οποίες μεριμνούν αδιαφανώς για σειρά ημετέρων τους, ενώ στον αντίποδα χρονίζουν οι σύννομα κατατεθειμένες αιτήσεις των δημοτών. ( Και στην Ουγκάντα έχουν κάνει βήματα πάταξης αυτών των φαινομένων, ενώ στο τόπο μας βαυκαλίζονται ότι είναι Ευρωπαίοι, ενώ η εν γένει λειτουργία τους παραπέμπει ευθέως σε τριτοκοσμική χώρα !!! )

ΥΓ.: Λόγω της ιδιαιτερότητας της φύσης του εν λόγω ζητήματος τονίζεται, ότι ο ρόλος της τραπέζης δεν θα είναι ο δανεισμός χωρίς τεκμηρίωση, και αίτιο, σε κάθε κάτοικο - ενδιαφερόμενο. Δεν λείπουν και οι απλοϊκές και γραφικές προσεγγίσεις, καθώς και η γνωστή νοοτροπία - συμπεριφορά του λαού, άρα καθίσταται σαφές ότι θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το όφελος του συνόλου, και θα δανείζει όπου υπάρχει αίτιο, τεκμηρίωση, και αναγκαιότητα με συγκεκριμένους όρους.

Το κέρδος δεν θα αποτελεί αυτοσκοπό της λειτουργίας της, απλά θα καλύψουμε την λαϊκή απαίτηση την οποία παρέκαμψαν όλα τα αστικά κόμματα - πολιτικοί, οι οποίοι πρωτίστως περνούν από τα σαλόνια των ολιγαρχών εξυπηρετώντας μια χούφτα οικογενειών και τα συμφέροντά τους.

* Σας θυμίζουμε ότι η απαίτηση των 500.000 χιλ. πολιτών που κατέκλυσαν το Σύνταγμα ήταν η αποδέσμευση των τραπεζών από τους ολιγάρχες, και να περάσουν στον λαό.

* Η δημιουργία για πρώτη φορά στη χώρα μας δημοτικής τράπεζας έρχεται παράλληλα με την θέσπιση του δημοτικού οικογενειακού συμβούλου, και σε πλήρη συνάρτηση με την λειτουργία του, για την οποία θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ: Δημιουργία δημοτικής Τράπεζας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">