ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας προς τους 13 περιφερειάρχες: «Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα» (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι από τις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, συμμετέχοντος και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. 
Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους αιρετούς είπε: «Θέλω να κάνω μια ουσιαστική συζήτηση μαζί σας, να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε». Υπογράμμισε: «Δεν θέλω η εισήγησή μου να είναι τυπική. Έχω την αίσθηση ότι δίνεται σε όλους η ευκαιρία, και στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση, να σχεδιάσουν με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα».
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι οι αιτίες της κρίσης είναι γνωστές και αναφέρθηκε στο «στρεβλό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος», το οποίο συνετέλεσε στην κρίση. Ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εκπονήσουν το «νέο σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο, που θα πρέπει να είναι δίκαιο, βιώσιμο και διατηρήσιμο». 
Χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογραμμίζοντας πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».
«Αν θέλουμε βιώσιμο μοντέλο, πρέπει να αναζητήσουμε τις αναπτυξιακές και τοπικές δυνατότητες» είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μοντέλο ανάπτυξης βιώσιμης, διατηρήσιμης και δίκαιης, να δούμε πώς θα κατανεμηθούν οι πόροι και σε γεωγραφικό επίπεδο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν οι πόροι κατανεμήθηκαν άδικα
Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε στους περιφερειάρχες: «Πιστεύω ότι αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τις δυνατότητες και να ανιχνεύσουμε τις αγωνίες της κοινωνίας, δεν έχουμε άλλο τρόπο παρά μονάχα να απευθυνθούμε σε εσάς, που γνωρίζετε τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. Που είστε σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς και δεν μπλέκεστε με την καθημερινή μικροπολιτική σύγκρουση, που χαρακτηρίζει το πολιτικό μας σύστημα. Εσείς είστε αυτοί που θα παίξετε σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Επισήμανση του ''Γ'': Έχουμε κάθε λόγο να επισημαίνουμε ότι έπειτα από 40 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και έχοντας μεγάλο ποσοστό στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, και ειδικότερα του Ν. Αττικής, στα Νότια προάστια Αττικής, η συμβολή των δήμων - δημάρχων δεν δημιουργεί μια σχέση συνεργασίας με την περιφέρεια, ώστε να δημιουργηθεί η βάση μιας συλλογικής δομής κάλυψης των ενδογενών αναγκών των τοπικών κοινωνιών και της περιφέρειας Αττικής. 

Έχοντας τα νέα δεδομένα, τόσο της ραδιοτηλεόρασης, όσο και του διαδικτύου, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί σε πολλούς νομούς, δήμους, ισχύουν τοπικές δομές, ενώ στα Νότια προάστια Αττικής υπάρχει έντονη άρνηση, ειδικά από τη πλευρά των δημοτικών αρχών - δημάρχων, ακόμα και για όσα ίσχυαν πριν από 15 - 20 χρόνια. 

Στα Νότια προάστια Αττικής, οι δημοτικές αρχές, δεν διαμορφώνουν την ορθή μετεξέλιξη, για όλους τους κατοίκους, ώστε να αφήσουμε πίσω την μικροπολιτική σύγκρουση και να δημιουργήσουμε μια σχέση κοινωνικής ευημερίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της περιοχής μας για όλους τους κατοίκους. Εμείς δεν καλυπτόμαστε από τον νεοφιλελευθερισμό και τις προσωπικές ενέργειες από τη πλευρά ιδιωτών, και προσδοκία μας είναι μια δομή όλων των κατοίκων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας προς τους 13 περιφερειάρχες: «Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα» (βίντεο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb