ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη

Είδαμε σε ορισμένες ιστοσελίδες την αναπαραγωγή του θέματος από το iefimerida.gr του μνημόσυνου για τα 41 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη.

Εμείς, δεδομένου ότι είμαστε στην πορεία για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς, σαφώς δεν μπορούσαμε να είμαστε παράλληλα και στο μνημόσυνο, όμως, αδυνατούμε να γνωρίζουμε αν παρέστη κάποιος από την σημερινή κυβέρνηση.

Κύριε Στάθη Παναγούλη μήπως αναπαράγεται ακόμα και σήμερα το καθεστώς που ίσχυσε στην κηδεία του Αλέκου, στην οποία εκείνη την εποχή παρευρέθηκε σύσσωμη η κοινωνία, και κανείς από τη πολιτική ηγεσία ; 

Είναι αλήθεια ότι ο Αλέξανδρος ως πολιτικός της ένωσης κέντρου έτρεφε απέχθεια για την αριστερά ; ( Εννοούμε τον κομμουνισμό ) Το διαβάσαμε σε ορισμένες σελίδες, και δεδομένου ότι το είδαμε ανώνυμα δεν έχει εγκυρότητα.

Με όσα λέγονται και γράφονται δημόσια, στο διαδίκτυο, πολλές φορές ο τελικός αποδέκτης μπορεί να πέσει θύμα παραπληροφόρησης και κατασκευών του οποιουδήποτε. Η εγκυρότητα στις μέρες μας, ειδικά στο διαδίκτυο, είναι σπάνιο φαινόμενο, εκτός όσων περιστατικών έχουμε πλήρη εικόνα, και ειδικά με βίντεο.

Σαφέστατα με όσα έχουν ισχύσει στη χώρα μας, με όσους επικαλέστηκαν την αριστερά, και έχοντας το σύνολο των δεδομένων όσων ίσχυσαν ευρύτερα, η αριστερά είναι ένα όχημα μέχρι την πλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών καθώς και απολαβών, και χωλαίνει σε επίπεδο εφαρμογής ορθών πολιτικών.

Ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση είχε προτάξει αποκλειστικά την αριστερά, καθώς και τα ιδεώδη της, σκίζοντας τα μνημόνια, διαφοροποιώντας όσα είχαν μεθοδεύσει οι προκάτοχοί τους, αναφορικά με το σκάνδαλο του Ελληνικού, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εφαρμόζοντας φιλολαϊκές πολιτικές, κ.α., και η σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι μια συνέχιση όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκλειστικά με εναλλαγή προσώπων σε θεσμικές θέσεις.

Όταν με ρώτησαν ορισμένοι συμπολίτες μας, λέγοντας μου χαρακτηριστικά '' απίστευτο, μετά από τόσα χρόνια υποστήριξης σε πούλησαν ; '', τους ανέφερα ότι η προβοκάτσια είναι το κοινό χαρακτηριστικό αυτού του λαού. 

Να τονιστεί ότι όσοι πέρασαν έστω και ένα φεγγάρι από την ΕΣΑ, στο σύνολό τους έγιναν βουλευτές και υπουργοί, αξιωματούχοι, πρόεδροι, διευθυντικά στελέχη, κ.α., ενώ στον αντίποδα έπειτα από τέσσερις δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος του υποφαινόμενου, ο οποίος ήταν ο μοναδικός πολίτης ο οποίος αξίωνε δημόσια αδειοδοτήσεις, υπάρχει αποκλειστικά προβοκάτσια για τα δεδομένα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. 

Ειδικά για τη πόλη της Γλυφάδας, στην οποία δέχτηκα αρκετές διώξεις και κατασχέσεις, με όσα διαπίστωσα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, και όσα ισχύουν σήμερα, είναι σαφές ότι ο ευτελισμός είναι αυταπόδεικτος. Σήμερα η κοινωνία στην πλειονότητά της δεν αναγνωρίζει τίποτα, και αυτό το διαμόρφωσαν επί 42 χρόνια τα αστικά πολιτικά κόμματα, και κυρίως τα 27 τελευταία το μεγάλο κεφάλαιο στην κατοχή των Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Ειδικά σήμερα παρακολούθησα για άλλη μια φορά πως εξαφανίζεται ένα τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας από σειρά επαγγελματικά media, σε μια χώρα η οποία είναι μέλος της Ε.Ε., η οποία επικαλείται το δημοκρατικό πολίτευμα, και το συνταγματικό αναφαίρετο δικαίωμα στο να πολιτεύεται κάθε πολίτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μνημόσυνο του Αλέκου Παναγούλη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">