ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία αργά το βράδυ ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συζήτηση θα γίνει απούσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η οποία, με απόφαση της Ολομέλειας, αποκλείστηκε από τις συνεδριάσεις μετά την προκλητική συμπεριφορά Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια, την περασμένη Δευτέρα.

Το πολυνομοσχέδιο απαριθμεί 941 σελίδες

Ο Τσίπρας θα καλέσει την αντιπολίτευση να ψηφίσει τα αντίμετρα, που έρχονται σε χωριστά άρθρα. Καταψηφίζει συνολικά η ΝΔ και προκαλεί για άλλη μια φορά έκπληξη η λειτουργία των δεξιών, οι οποίοι όδευσαν τη χώρα και το λαό προς τα μνημόνια και τώρα με ελαφρά πηδηματάκια καταψηφίζουν όσα ψήφιζαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός κατά κάθε σκέψης για αποχή και επικράτησε η άποψη πως πολιτικά θα πρέπει να καταδικαστεί και να χρεωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ η συμφωνία αυτή ως τέταρτο μνημόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκλείσει κάθε πιθανότητα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επιδιώκοντας να δώσει στην κυβέρνησή του μακρά πνοή καταρρίπτοντας την ίδια ώρα το αφήγημα της ΝΔ για εκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν, άλλωστε πως η συγκεκριμένη τακτική που επέλεξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του έχει καταπέσει και πως η γαλάζια παράταξη έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή τη ρητορική.

Ο λαός

Ο λαός θα βρεθεί για άλλη μια φορά στις πλατείες ολόκληρης της χώρας καταδικάζοντας τις πολιτικές των Μνημονίων, καθώς και το σύνολο των αστικών κομμάτων τα οποία οδήγησαν τη χώρα και τον λαό στα μνημόνια.

Σήμερα το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου. Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ με την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Προσωπικά εμείς από τον ''Γ'' θα βρεθούμε μαζί με όσους διαδηλώνουν κατά των μνημονίων, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, διότι θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο του λαού η τήρηση του Ελληνικού Συντάγματος, σε αντιδιαστολή των αστικών πολιτικών κομμάτων, καθώς και της πολιτικής ηγεσίας, οι οποίοι δρομολόγησαν τη χώρα και το λαό στα μνημόνια, και σήμερα αδυνατούν να μας παρέχουν την εθνική μας ανεξαρτησία από τον ζυγό των δανειστών, οι οποίοι δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ούτε σε 800 χρόνια.

Γνωστοποιούμε στους συμπολίτες μας ότι: ''του 4ου μνημονίου θα ακολουθήσουν άλλα 300 αν ο λαός δεν πετύχει να αλλάξει το ρου της Ιστορίας''.

Σημείωση του ''Γ'': Και σήμερα ήμασταν ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα αφουγκραζόμενοι όσα λένε οι πολίτες, και σαφώς δεν ήμασταν στο παρασκήνιο όπως άλλοι (χάλιες) οι οποίοι καθυβρίζουν καθημερινά, και καθημερινά καθυβρίζοντας  τρώγουν όσα τους παρέχει η κλίκα των ''εδράνων''. 

Μπορούμε να καθίσουμε και εμείς στην ζεστασιά του καναπέ, όπως είθισται να κάνουν οι περισσότεροι, και κυρίως όσοι μας σπιλώνουν, μας καθυβρίζουν, και μας μηνύουν . . . μέχρι να τους χώσουμε δέκα (10) χρόνια φυλακή, όμως, θα είμαστε στο δρόμο μαζί με το λαό, τις ανησυχίες του, και τις διαμαρτυρίες του, καθιστώντας σαφές ότι άλλοι φέρουν την ευθύνη για όσα ισχύουν, άλλοι κατέστρεψαν τη χώρα και το λαό, και ενώ όδευσαν τη χώρα και το λαό στην καταστροφή, και στο απροχώρητο, προσπαθούν να πάρουν το ''πάνω χέρι''.
Η ΝΔ αν ήταν κυβέρνηση δεν θα ψήφιζε το 4ο ;;;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">