ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ανεξάρτητοι πρώτοι στις φοιτητικές εκλογές

Στις κάλπες προσήλθαν οι φοιτητές  με νικητή όμως για ακόμη μία φορά την αποχή. Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα  αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ).

Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στην δεύτερη θέση η ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με 22,9% ενισχυμένη σε σχέση με το 2016 ενώ τα ΕΑΑΚ έχουν ενισχυθεί κι αυτά, στο 16,49%.
Θεαματική πτώση για την ΠΑΣΠ, που από το διψήφιο πέρσι πέφτει στο 9,9% ενώ η παράταξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ Bloco αν και φέτος εκπροσωπήθηκε σε περισσότερες σχολές είναι στο 1,21%!

Σημείωση του ''Γ'': Με το 50% αποχή στις φοιτητικές εκλογές καθίσταται σαφές ότι νικητής είναι οι ανένταχτοι και οι ανεξάρτητοι φοιτητές - φοιτήτριες, ενώ το κυβερνών κόμμα, η νδ καθώς και άλλα κόμματα δεν έχουν πετύχει να προσεγγίσουν τα λαϊκά στρώματα.

Είναι σαφές, ότι το 50% αποχή στις φοιτητικές εκλογές καθιστά σαφή την διαφοροποίηση που υπόκειται στους κόλπους της κοινωνίας, η οποία αναζητά πολιτικό διέξοδο, και παραμένει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ανεξάρτητοι πρώτοι στις φοιτητικές εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">