ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φόρτιση κινητού τρεις φορές γρηγορότερα

Είναι πολλές φορές που κάποιος χρειάζεται με πλήρη μπαταρία το κινητό τηλέφωνο και διαπιστώνει τελευταία στιγμή ότι έχει 5 % ενέργεια.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος για γρήγορη φόρτιση σε σύντομο χρόνο.

1) Ενεργοποιήστε το κινητό flying mode (λειτουργία πτήσης) διότι παύουν οι περισσότερες λειτουργίες που καταναλώνουν την μπαταρία.

2) Επιλέξτε φόρτιση σε θύρα USB 3 η USB 2 διότι έχει διαπιστωθεί ότι το κινητό φορτίζει γρηγορότερα σε PC με μεγάλο τροφοδοτικό πάνω από 500 watt σε σχέση με τον μικρό μετασχηματιστή της μπρίζας.( Τουλάχιστον σε εμάς αποδεδειγμένα τα κινητά σε θύρα USB 3 φορτίζουν τρεις φορές πιο γρήγορα από τον μετασχηματιστή της μπρίζας)

Σαφώς η καλύτερη λύση είναι να διαθέτετε και μια δεύτερη μπαταρία, καινούργια, την οποία να έχετε πλήρως φορτισμένη για κάθε ενδεχόμενο. 

Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου διατηρούν τη μέγιστη χωρητικότητα τους συνήθως μέχρι τους πρώτους 250 κύκλους φόρτισης, ενώ μετά αρχίζει και πέφτει σιγά σιγά η απόδοση τους. Ένας κύκλος φόρτισης λογίζεται από μηδενικά άδεια μπαταρία σε 100 % πλήρη ισχύ. Σαφώς μικροί κύκλοι φόρτισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρατείνουν την ζωή της μπαταρίας.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι μία μπαταρία που αποφορτίζεται πλήρως πριν επαναφορτιστεί χρειάζεται 300-500 κύκλους φόρτισης για να πέσει στο 70% της αρχικής της χωρητικότητας. 

Αντίθετα η ίδια μπαταρία, εάν επαναφορτίζεται όταν βρίσκεται στο 50% χρειάζεται 1200-1500 κύκλους για να πέσει στο 70%.

Συνεπώς για να διατηρήσουμε τη μπαταρία μας στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, θα πρέπει να πραγματοποιούμε συχνές φορτίσεις, ιδανικά από 40% μέχρι 80% της ισχύος της. 

Το ολονύχτιο φόρτισμα για ισχύ 100 % μειώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Καθημερινές και συχνές φορτίσεις μέχρι το 80% της ισχύος της μπαταρίας ενδείκνυται για μεγάλο κύκλο ζωής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φόρτιση κινητού τρεις φορές γρηγορότερα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">