ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Σκουρλέτης ανέλαβε την απόλυση 10.000 συμβασιούχων

«Έπεσαν οι μάσκες. Ο Πάνος Σκουρλέτης εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών ανέλαβε την απόλυση 10.000 Συμβασιούχων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

« Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί επιτελικού κράτους. Αυτή η αντίληψη θεωρεί υπερβολή να έχουν την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου εργάτες και τεχνίτες».

Επίσης τονίζει πως είναι κάθετα αντίθετη στην πρόταση του υπουργού για κατάθεση τροπολογίας αναφέροντας χαρακτηριστικα « σε περίπτωση κατάθεσης στη Βουλή της «διάταξης Σκουρλέτη» θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία θα εξειδικευτεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και αν παρ' όλα αυτά ψηφιστεί στη Βουλή, θα μείνει στα χαρτιά».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 καθώς και στην ενίσχυση των περιφρουρήσεων των καταλήψεων των αμαξοστασίων και των ΧΥΤΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης δίκαιης και οριστικής λύσης για τους εργαζόμενους, δημοσιοποίησε σήμερα την πρότασή της για νομοθετική ρύθμιση, την οποία κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη κατά την συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τα Μ.Α.Τ. και με απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο απέρριψε την πρόταση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πριν καν την διαβάσει, και επιτέθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκαλώντας τους «μαϊντανούς των Μ.Μ.Ε.».

Έπεσαν οι μάσκες! Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών ανέλαβε την απόλυση 10.000 Συμβασιούχων. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που επικαλείται είναι για να θολώσει τα νερά αφού γνωρίζει ότι, ακόμα και αν γίνει, θα είναι πολύ περιορισμένος και ότι ο κύριος στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί επιτελικού κράτους. Αυτή η αντίληψη θεωρεί υπερβολή να έχουν την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου εργάτες και τεχνίτες. Αυτά όλα θέλουν να τα δώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για να ξεζουμίσουν τον Ελληνικό λαό.
Ας σταματήσει λοιπόν να επικαλείται το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα, όπως και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού τα έχουν κάνει κουρελόχαρτο όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Νομίζουν ότι μας φοβίζουν όταν επικαλούνται τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κίνδυνο των ιδιωτικοποιήσεων. Τους απαντάμε ότι η κυβέρνηση την στήριξη που ανέμενε την βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν ώστε να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες. Υπάρχει δηλαδή «ταύτιση» απόψεων. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι η επίλυση των προβλημάτων τους έρχεται σε σύγκρουση με τις μνημονιακές-νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και όλο το μνημονιακό μπλοκ στη χώρα μας.

Τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάλεσαν τον κ. Πάνο Σκουρλέτη να μην καταθέσει την πρόταση απόλυσης 10.000 συμβασιούχων που έχει ετοιμάσει και να υιοθετήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας που και νομικά τεκμηριωμένη είναι και σίγουρη λύση δίνει τόσο για τους εργαζόμενους όσο για την μη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας.

Εμείς δηλώνουμε προς τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Σε περίπτωση κατάθεσης στη Βουλή της «διάταξης Σκουρλέτη» θα υπάρξει άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία θα εξειδικευτεί με νεότερη ανακοίνωση. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και αν παρ' όλα αυτά ψηφιστεί στη Βουλή, θα μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε τους εργαζόμενους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με πίστη ότι η νίκη είναι δική μας, να ενισχύσουν και να περιφρουρήσουν τις καταλήψεις των αμαξοστασίων και των Χ.Υ.Τ.Α. και να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποιήσης των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των τοπικών κοινωνικών οργανώσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απευθύνει πρόσκληση στα Συνδικάτα του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να συμμετάσχουν στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει την ίδια ημέρα στην Αθήνα, με συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Σημείωση του ''Γ'': Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει τη συγκεκριμένη ημέρα, όμως το Μαξίμου θα είναι πλήρες σε κλούβες και αστυνομικούς.

Ο Σκουρλέτης γιατί ήθελε να κυβερνήσει ; Μήπως είχε ζηλέψει τις πρακτικές του Μητσοτάκη ; Ασφαλώς έπειτα από τρία χρόνια έχουν ξεχάσει ότι η ΝΔ των απολύσεων ανατράπηκε.

Εμείς καλούμε όσους μπορούν την  Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 να συμμετάσχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και στην πορεία προς το Μαξίμου. Το να είσαι Έλληνας δεν σημαίνει τίποτα, το να αναπαράγεις τις λαθεμένες νοοτροπίες - πρακτικές δηλώνει μικροπρέπεια, το να το δείχνεις αλληλεγγύη στη σημερινή εποχή είμαι η μέγιστη αξία.

Όλοι όσοι ασκούν πολιτική με έμφαση στον νεοφιλευθερισμό, τις απολύσεις, και τα κέρδη των ιδιώτων, πρέπει να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αποτυχημένη, και αποτυχημένοι θα είναι και οι ίδιοι.

Επισήμανση: Ζούμε σε ένα Δήμο, στον οποίο ασκούν διοίκηση επί δεκαετίες στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι υποστηριχτές τους απολαμβάνουν τα χρήματα όλων των συμπολιτών μας, και ποτέ δεν τους είδαμε να καλύψουν μια κινητοποίηση των εργαζομένων. Γι' αυτά τα άτομα που αναζητούσαν εργασία και τα χρήματα όλων των κατοίκων δεν υπάρχουν εργαζόμενοι !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Σκουρλέτης ανέλαβε την απόλυση 10.000 συμβασιούχων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">