ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Αλ. Τσίπρας καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.  

Δεν γνωρίζουμε αν η  η ΠΟΕ - ΟΤΑ δέχεται τη συνάντηση την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 με τον πρωθυπουργό, η αν θα μείνει στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε για το συλλαλητήριο της Πέμπτης. 

Σαφώς ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να εξετάσει το θέμα υπό διαφορετικό πρίσμα, όμως ως κατάληξη η συνάντηση θα είναι παραπλήσια με την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη. 

Το θέμα είναι να μην υπάρξουν οι 10.000 χιλ. απολύσεις, και να αλλάξουν άρδην οι πολιτικές που δίνουν έμφαση στον ιδιωτικό παράγοντα.

Η στροφή πολιτικών να γίνει στους Ο.Τ.Α, οι οποίοι διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια, σε αρκετές περιπτώσεις πράττουν διασπάθιση με έμφαση σε πολιτικές βιτρίνας και ημέτερων, και η πολιτεία αδυνατεί σύμφωνα των θεσμοθετημένων να ασκήσει έλεγχο επί των αποφάσεων των αιρετών, οι οποίες πρωταρχικά έπρεπε να καλύπτουν τον ανθρώπινο παράγοντα. 

Τα χρήματα που δαπανώνται στους Ο.Τ.Α, για πολιτικές ''βιτρίνας'', όπως και για ημέτερους, είναι υπέρ αρκετά να καλύψουν μόνιμες θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.  

Χρειάζεται πολιτική βούληση και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όσα ισχύουν επί δεκαετίες. 

Όσα ισχύουν στους Ο.Τ.Α ολόκληρης της χώρας,  τα γνωρίζετε, με το 70 - 80 % των δήμων να βρίσκονται στα χέρια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τα οφέλη αυτών των στελεχών είναι δεδομένα, των ημετέρων τους επίσης, και το ζήτημα χωλαίνει στους πολιτικούς σχεδιασμούς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Αλ. Τσίπρας καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">