ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

'Aλιμος - Ελληνικό: Τοπικός ''πόλεμος'' για τα διοικητικά όρια

Στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής πετούν το μπαλάκι για τα διοικητικά όρια του Δήμου Αλίμου, και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Κονδύλη ''Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, υλοποιήθηκε τεχνικό έργο μετατόπισης της κοίτης του ρέματος προς τα βόρεια στο εσωτερικό του Δήμου Αλίμου, για τις ανάγκες της δημιουργίας του αεροδρομίου του Ελληνικού''.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος, χαρακτηρίζει έωλες τις ενέργειες από τη πλευρά του δήμου Αλίμου και ότι στερούνται νομικής βάσης.

Γιάννης Κουρδομένος: Εμείς γνωρίζουμε ότι είμαστε οι κάτοικοι του Βοσπόρου - Γλυφάδας - Ελληνικού, οι οποίοι γεννηθήκαμε και ζούσαμε εντός του τέως αεροδρομίου, ( είναι πραγματικά ο τόπος μας), και αποτελούσαμε τον πρώτο οργανωμένο τοπικό συνοικισμό εντός του αεροδρομίου. Μας απαλλοτρίωσαν χωρίς τη θέλησή μας για την επέκταση του αεροδρομίου, και έχουμε μια δημοτική αρχή η οποία δεν μας εκπροσωπεί, και δεν γνωρίζουμε τι έχει αξιώσει ως αντισταθμιστικά οφέλη όσων θα γίνονται εντός του τέως αεροδρομίου.

Προσωπικά γνωρίζω ότι επί 40 χρόνια υπονομευόμαστε στο τόπο μας από το σύνολο των κατά τόπους δημοτικών αρχών, φορέων, κ.α., και ειδικότερα στο δήμο Γλυφάδας δεν υφίσταται ίχνος εκπροσωπήσεώς μας. 

Επίσης, γνωρίζω απόλυτα ότι ορισμένοι υποστηρίχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, από τη πλευρά των όμορων δήμων, στα οποία τελέστηκαν σειρά από καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις εις βάρος του τοπικού Ρ/Σ, ενώ στο δήμο Γλυφάδας, από τον οποίο ξεκίνησαν τα FM, οι κατά τόπους αιρετοί παρανομούσαν και συνεχίζουν να παρανομούν. ( Μη ξεχνάτε ότι οι προτάσεις για δημιουργία μουσικών σχολείων ήταν δικές μας, και δημόσια από το Μουσικό Ραδιόφωνο από τη δεκαετία του 90 δίνοντας έμφαση στις βασικές ελλείψεις στο τόπο μας.

Υποκρύπτονται πολλές συντεχνιακές και άλλες μεθοδεύσεις για τα επιλεκτικά συμφέροντα ορισμένων, σε ένα τόπο τον οποίο οι πολιτικοί, αιρετοί, κ.α. τον έπαιξαν κυριολεκτικά στα ζάρια, και βρισκόμαστε επί δεκαετίες χωρίς αμεσότητα, μαζικότητα, και δημόσια φωνή - παρουσία. Όσοι αρκούνται στο διαδίκτυο δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες στο τόπο μας, δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα πληθυσμού δεν ενημερώνεται επαρκώς, και δεν υφίσταται συνταγματική ομαλότητα.

Ο Ανδρέας Κονδύλης είπε στο Δ/Σ ότι τα όρια του δήμου Αλίμου είναι λάθος αποτυπωμένα στους χάρτες της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Αγαπητέ Συνάδελφε,

με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού- Αργυρούπολης, περί δήθεν διεκδίκησης αλλαγής ορίων των Δήμων μας, εκ μέρους του Δήμου Αλίμου, θα ήθελα να θέσω τα ακόλουθα :

1. Τα διοικητικά όρια των δύο δήμων μας ορίστηκαν το 1939 με την Απόφαση 56/1939 του Αναθεωρητικού Διοικητικού Δικαστηρίου Ορίων, όπως φυσικά γνωρίζεις. Έκτοτε τα όρια αυτά ισχύουν και ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε.

2. Όπως και προφορικά σε έχω ενημερώσει, ο Δήμος Αλίμου σέβεται απολύτως τα υφιστάμενα διοικητικά όρια των δύο Δήμων, όλες τις δικαστικές αποφάσεις και το Νόμο. Ουδέποτε ο Δήμος Αλίμου έχει θέσει ζήτημα αλλαγής των ορίων αυτών.

Ελπίζω ότι το ίδιο ισχύει και εκ μέρους σου. Κατά συνέπεια, οφείλω να ομολογήσω ότι εξεπλάγην διαβάζοντας σε χθεσινό Δελτίο Τύπου σου ότι «ο Δήμος Αλίμου επιχειρεί να προσαρτίσει στα διοικητικά του όρια ένα μεγάλο τμήμα του Αεροδρομίου».

3. Τα διοικητικά όρια των δύο δήμων, σύμφωνα με την Απόφαση 56/1939 αποτυπώνονται με ακρίβεια και Συντεταγμένες στο συνημμένο χάρτη που, μαζί με την παρούσα επιστολή, σου αποστέλλω.

Σε περίπτωση που η αποτύπωση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο το Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, σε παρακαλώ να με ενημερώσεις, ώστε από κοινού οι δύο Δήμοι να προσφύγουμε στην ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών), για την άρση κάθε αμφιβολίας ή αμφισβήτησης περί των ορίων μας.

Σε ευχαριστώ πολύ και αναμένω την απάντησή σου, ώστε να δώσουμε λύση στην όποια σχετική εκκρεμότητα.

Σε απάντηση όσων αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης απήντησε: 

Αρνητική εντύπωση προκαλούν οι ενέργειες του Δήμου Αλίμου να αμφισβητήσει τα διοικητικά όρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με σειρα ενεργειών προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς μάλιστα, στα πλαίσια της καλής γειτονίας, πρωτίστως, νο Δήμος να έχει ενημερωθεί επίσημα.

Με επιστολές του πρός την “Κτηματολόγιο Α.Ε.” θέτει θέμα «Διόρθωσης Διοικητικών Ορίων του Δήμου Αλίμου με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης» ζήτημα όμως, που έχει διευθετηθεί από το 1968.

Οι εν κρυπτώ ενέργειες, του δήμου Αλίμου να προσαρτήσει στα διοικητικά του όρια ένα μεγάλο τμήμα του Αεροδρομίου, έχουν λάβει όλες αρνητικές απαντήσεις (επισυνάπτουμε τα σχετικά έγγραφα) από την “Κτηματολόγιο Α.Ε.”,  καθώς είναι έωλες, στερούνται νομικής βάσης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τους επίσημους χάρτες της “Κτηματολόγιο Α.Ε” το 90% του πρ. Αεροδρομίου ανήκει χωροταξικά και διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Εδώ και δεκαετίες ο πρώην Δήμος Ελληνικού εισέπραττε τα αναλογούντα τέλη από τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς αυτό βρισκόταν μέσα στα διοικητικά του όρια.  Τότε φυσικά, κανένας δήμαρχος Αλίμου ή άλλου όμορου δήμου δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει τα όρια του δήμου Ελληνικού. Γιατί άραγε από το 1939 και 1968 επανήλθε τώρα ο Δήμος Αλίμου και ζητάει διόρθωση των διοικητικών μας ορίων;

Την ίδια στιγμή η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σπεύδει να υποστηρίξει τους όμορους Δήμους, οι οποίοι αμφισβητούν τα όρια μας, είτε αλλάζοντας αυθαίρετα ονομασίες περιοχών (την περιοχή των Σουρμένων την αποκαλούν “Ευρυάλη”), είτε διεκδικώντας εκατοντάδες στρέμματα από το Ελληνικό όπως στην περίπτωση του Αλίμου.

Τόσα χρόνια το Ελληνικό έχασε το τρένο της Ανάπτυξης. Τώρα κάποιοι προσπαθούν να του στερήσουν και ότι δικαιωματικά του ανήκει.

Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει τα διοικητικά του όρια του και τις πατρογονικές εστίες των παππούδων μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 'Aλιμος - Ελληνικό: Τοπικός ''πόλεμος'' για τα διοικητικά όρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">