ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέλος Αυγούστου τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ

Στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα πάντα με την υπουργό η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα μπορεί να γίνει σε τέσσερις δόσεις από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο. Άφησε πάντως και ένα παραθυράκι να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ό,τι αφορά στην ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων, η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν αλλάξουν οι αντικειμενικές θα αλλάξουν και οι συντελεστές, ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό, η κ. Παπανάτσιου απάντησε: «Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο». 

Σημείωση του ''Γ'': Δεν παρέχετε λύση στο υφιστάμενο ζήτημά μας, ΓΛΥΦΑΔΑ FM, δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, και αν υπάρξει μια τροπή πλειστηριασμού, η οτιδήποτε άλλο, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας.

Τονίζεται δεν οφείλουμε ΤΙΠΟΤΑ. Επί δεκατρία χρόνια παρανομούν στο σύνολο των αιτημάτων μας. Όσοι έφαγαν τα χρήματα του Ελληνικού λαού, πολιτικοί, δήμαρχοι, και ημέτεροι, να πληρώσουν μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Να ξεκαθαριστεί κάποια στιγμή για ποιούς λόγους οφείλουμε ΕΝΦΙΑ, ενώ είμαστε κάθετοι από τη δεκαετία του 70 κατά της Ε.Ε, της νομισματικής ένωσης, της φούσκας του χρηματιστηρίου, των ολυμπιακών αγώνων, της διαπλοκής των ΜΜΕ, των κομμάτων παλαιοκομματισμού, και ουδέποτε δανειστήκαμε.

Για εμάς αποτελούσε ορόσημο μια κοινωνία των ανθρώπων της γνώσεως, οι οποίοι από κοινού να διαμορφώσουν τις πολιτικές της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, και της πραγματικής κοινωνικής ανάπτυξης, με όρους δικαιοσύνης, αντί των συμφερόντων γνωριζόντων, καθώς και της διευρυμένης κοινωνικής σήψης. 

Επί τέσσερις δεκαετίες, και κυρίως έπειτα από τη νομισματική ένωση, έμεις δεν φάγαμε τίποτα από τα χρήματα της Ε.Ε., άρα δεν οφείλουμε ΤΙΠΟΤΑ. Αντιθέτως μας λήστεψαν πάρα πολλά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέλος Αυγούστου τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">