ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η Αριστερά είναι αγώνας εναντίον όλων των μορφών ανισοτήτων

Η Αριστερά είναι αγώνας για Δημοκρατία, ίσα δικαιώματα ,και εναντίον όλων των μορφών ανισοτήτων, τόνισε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης από το Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας.

Σε συνέδριο - συζήτηση για το μέλλον της Αριστεράς, το οποίο έγινε στο Διεθνές Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης ανέφερε: « Η Αριστερά όπως εγω την αντιλαμβάνομαι είναι αγώνας για Δημοκρατία, ίσα δικαιώματα , και εναντίον όλων των μορφών ανισοτήτων,και σε πλούτο και σε δικαιώματα, δεν είναι αγώνας μόνο για αριθμούς ».

Δείτε το βίντεο:


Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Το θέμα, σήμερα, είναι ποια Αριστερά. Η αριστερά των πρωτοκλασάτων στελεχών με τις μεγάλες αποδοχές και τα αξιώματα, η οποία απαξιώνει τις προτάσεις και τις αιτήσεις μας, η αναφερόμαστε στην αριστερά των από κάτω, των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία βιώνουν ακριβός τα αντίθετα των πρωτοκλασάτων στελεχών ;

Διαχρονικά η παθογένεια έγκειται σε όσους βρίσκονται ψηλά, ηγετικά κ.α., αδυνατώντας να καλύψουν τα δίκαια αιτήματα του λαού.

Συγκεκριμένα, έχουν περάσει χρόνια από τις δημόσιες διαβουλεύσεις για την Ραδιοτηλεόραση, στις οποίες καταθέσαμε σαφείς προτάσεις, καθώς επίσης, αιτηθήκαμε στον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά τήρηση του νόμου τον οποίο θέσπισε η κυβέρνηση, με δημιουργία θυγατρικών της ΕΡΤ, διότι αποτελεί τη μοναδική πρόταση εξισορρόπησης σε όσα διαμόρφωσαν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Τα οργανωμένα συμφέροντα των βαρόνων των ραδιοτηλεοράσεων είναι δεδομένα, και προασπίζονται από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και άλλων κομμάτων, η αδράνεια όμως από τη πλευρά της κυβερνήσεως να καλύψει τα δίκαια, και σαφώς αριστερά μας αιτήματα, θέτει αμφισβητήσιμο τον χαρακτήρα της σημερινής κυβερνήσεως.

Επί τρία χρόνια τα κυβερνητικά στελέχη δεν αντιλαμβάνονται την ανισότητα που διαμόρφωσαν τα κόμματα παλαιοκομματισμού επί 30 χρόνια, με υπηρέτηση πέντε οικογενειών με σειρά ΜΜΕ της ιδίας και άλλης μορφής, την ίδια περίοδο που οι πολιτικές τους έναντι του λαού ήταν διώξεις και κατασχέσεις αντί αδειοδοτήσεων και βεβαιώσεων λειτουργίας ;

Η σημερινή κυβέρνηση, και τα στελέχη της, δεν γνωρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα ο οποίος αποτελεί υφιστάμενη πραγματικότητα στη χώρα μας ; Δεν γνωρίζουν ότι στα Νότια προάστια Αττικής δεν υπάρχει ούτε ένα (1) Δημόσιο, δημοτικό, η ακόμα και ιδιωτικό ΜΜΕ στα ερτζιανά ; Τέλος, δεν γνωρίζουν ότι σε αυτή τη περιοχή βρίσκονται και λειτουργούν διαδικτυακά δεκάδες κάτοικοι για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί μια πολιτική ίσων δικαιωμάτων και πραγματικής δημοκρατίας ;

Γιατί αδράνησαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκταστάσεις αναφορικά με την περιοχή μας ; Προφανώς ειναι πολύ ίσο, και εναρμονισμένο με το Ελληνικό Σύνταγμα, επί 40 χρόνια στο δήμο Γλυφάδας να αμοίβονται με τα χρήματα του συνόλου πότε τα στελέχη και οι ημέτεροι της ΝΔ και πότε του ΠΑΣΟΚ, και πάντα οι διοικήσεις να παρανομούν επί των δικών μας αιτημάτων.

Το δικό μας ζητούμενο δεν είναι η διεύρυνση των δημοσίων υπαλλήλων, διότι οι αιτήσεις μας είναι σαφείς. Η πολιτεία μεριμνά για το πλαίσιο και τη δομή, και οι πολίτες φροντίζουν για την λειτουργία ενός συλλογικού και μαζικού μέσου. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ, και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ από τους κατοίκους μέσο, και σε καμία περίπτωση ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αν διαθέτω υπό την καθοδήγησή μου, τον σχεδιασμό, και την δομή λειτουργίας 30 - 50 από τους συμπολίτες μας, στα Νότια προάστια, οι οποίοι/ες αναλώνουν πολύ χρόνο στο διαδίκτυο, μπορώ να δημιουργήσω μια ανταγωνιστική δομή των ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων, η οποία να απολαμβάνει ένα ποσοστό της διαφημιστικής πίτας, και οι συμπολίτες μας, καθώς και ο τόπος μας , να αναβαθμιστούν συνταγματικά και δημοκρατικά, με πλουραλισμό και πολυφωνία σε όσα βρίσκονται στα ερτζιανά μας.

Ρωτήστε τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν πιστεύουν όσα λέτε, διότι τα πεπραγμένα τους καταμαρτυρούν το αντίθετο. Δεν συνέδραμαν την ουσιαστική αλλαγή, ούτε τις προτάσεις μας, και έδωσαν έμφαση σε όσα δίνουν και οι υπόλοιποι, κυρίως οι καπιταλιστές νεοφιλελεύθεροι. 

* Η αδράνεια ώστε να υπάρξει ένα μαζικό μέσο όλων των κατοίκων στα νότια προάστια Αττικής, με σεβασμό στο άρθρο 15, και κυρίως με αναλογική ισότητα, καταμαρτυρά διευρυμένη κοινωνικοπολιτική παθογένεια στη χώρα μας.

* Μη ξεχνάτε ότι επί 40 χρόνια όσα μας λήστευαν με διώξεις και κατασχέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέληγαν στην ΕΡΤ για την ευημερία των κομμάτων και των ημετέρων τους. Πως αντισταθμίζετε επί του παρόντος όσοι αναφέρεστε στην Αριστερά ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Παπαδημούλης: Η Αριστερά είναι αγώνας εναντίον όλων των μορφών ανισοτήτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">