ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν.Παππάς: Το φάσμα δεν είναι απεριόριστο !!

Μια ολόκληρη αγορά 200 εκ. ευρώ, για τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής κ. Νίκο Παππά, καθώς και για την σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να περνά από τις τσέπες τεσσάρων καναλαρχών - τεσσάρων καναλιών. Αυτό ειπώθηκε στο κανάλι του ΚΚΕ, το οποίο πωλήθηκε στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Ν. Παππάς στο δελτίο ειδήσεων του ''Ε'' ανέφερε:« Οι άνθρωποι που υπηρετούν την τηλεόραση με όρους λογικής και μέτρου επιθυμούν να υπάρχει ένα καθαρό πεδίο. Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι θεωρούν διαρκώς και αενάως ότι πρέπει να συμπεριφέρονται ως αεροπειρατές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό ».


» Εμείς θέλουμε τη χώρα στο επίπεδο των υποχρεώσεών της σε σχέση με την κατανομή του φάσματος, το οποίο δεν είναι * απεριόριστο, παρ' όλες τις ανοησίες που ακούστηκαν και σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

» Η νέα δημοκρατία είχε μπεί σε αυτή τη συζήτηση δια των εκπροσώπων της οι οποίοι λέγανε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αδειοδότησης, και ότι μπορούν να είναι άπειρα τα κανάλια.

» Νομίζω ότι έχει γίνει μια συζήτηση και με την αρμόδια επιτροπή, την Ε.Ε.Τ.Τ, τις οποίας τα στελέχη βοήθησαν και θα βοηθήσουν και στον διαγωνισμό, τον οποίο πιστεύω πολύ σύντομα να διεξάγει το Ε.Σ.Ρ, και υπάρχει και ένα κρίσιμο σημείο το οποίο είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας.

» Είχαμε σταθμούς οι οποίοι είχαν μια φθίνουσα καμπύλη απασχόλησης, επιδεινόμενων σχέσεων εργασίας, και μια αύξουσα καμπύλη χρεών.

» Θα μπούμε στην συζήτηση με καλή πίστη, και αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις θα τις δεχθούμε. Υπερβολές και ανοησίες όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε.

Αναφορικά για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής υπογράμμισε ότι « Η διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει με βάση το ν. 4339/15 και ο νόμος αυτός είναι σαφέστατος παρ' όλο που μερικές ιδιοκτησίες τηλεοπτικών σταθμών αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της πολιτείας να νομοθετήσει για ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης» ενώ πρόσθεσε ότι «ο διαγωνισμός δεν θα καθυστερήσει γιατί κάθε μέρα που περνάει παρανομούμε». 

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Εσείς κ. υπουργέ, όπως και το σύνολο των κυβερνήτικών στελεχών, έχετε το βήμα σε σειρά από ραδιοτηλεοράσεις, κ.α., ενώ εμείς δεν έχουμε τίποτα, και αποδεικνύεται ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε σε κανένα βαθμό το καταργημένο σύνταγμα - δημοκρατία στη χώρα μας.

Το φάσμα συχνοτήτων σε όλες τις χώρες του πλανήτη είναι ακριβός το ίδιο, και σε αυτό το φάσμα λειτουργούν οι ραδιοτηλεοράσεις, καθώς και το σύνολο των υπολοίπων υπηρεσιών.

Γνωρίζετε ότι στις Η.Π.Α, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αγγλία, τον Καναδά, κ.α. λειτουργούν δεκάδες χιλιάδες ραδιοτηλεοράσεις χαμηλής ισχύος LOWER POWER, και κυρίως αδειοδοτημένες, σε πλήρη αντιδιαστολή της δικής μας χώρας, στην οποία λειτουργούν εκατοντάδες ραδιοτηλεοράσεις, στο σύνολο του φάσματος, είτε πρόκειται για ομίλους επιχειρήσεων, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις, είτε ακόμα καθαρά για πειρατές, λες και το φάσμα συχνοτήτων αποτελούσε περιουσία του παππού τους.

Ειδικότερα, έχοντας σειρά ομίλων, επιχειρήσεων, κ.α. οι οποίες καταλαμβάνουν σειρά από συχνότητες του φάσματος, και κυρίως με χρήση πέραν του ΕΝΟΣ (1) μέσου της ιδίας η άλλης μορφής, θεωρούμε ότι μας εμπαίζετε ως αστικά κόμματα δίνοντας έμφαση στην αδειοδότηση τεσσάρων, η ακόμα πέντε εθνικών τηλεοπτικών σταθμών, την ίδια χρονική περίοδο που δεν προτείθετε κανένα κόμμα στην Συνταγματική αποκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι όσα κόμματα αντιτίθενται στην τήρηση του συντάγματος, παρανομούν, και δεν αρμόζουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Θεσπίσατε ένα νόμο για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, στον οποίο αναφέρετε τη δημιουργία θυγατρικών της ΕΡΤ, και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μια, άρα για ποιούς λόγους υπήρξε η έμφαση στο συγκεκριμένο νόμο ;

Εμείς αιτούμαστε από το 2004 μια δημόσια δομή στα Νότια προάστια Αττικής, στα οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν άφησαν ούτε ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό, και αυτό σημαίνει απόλυτα καταργημένη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σημαίνει ένας Αλαφούζος και ένας Κυριακού να καθορίζουν τι θα ψηφίζουν οι κάτοικοι, αναφορικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, και να μας ''φυτεύουν'' τα κόμματα προτίμησής τους στο τόπο μας χωρίς να υφίσταται ορθή διαχείριση.

Όσα ισχύουν μέχρι σήμερα δηλώνουν βαθιά κοινωνικοπολιτική σήψη, η οποία διαμορφώθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και καλείστε άμεσα παράλληλα όσων μεθοδεύεται για τα εθνικά κανάλια να περάσετε ρύθμιση για μια δομή στα νότια προάστια Αττικής - ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ για αναλογική ισότητα. ( ΕΔΩ και ΤΩΡΑ) Σταματείστε να παρανομείτε.

Η Αριστερά που περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι του κεφαλαίου, και όλοι εμείς στη προβολή των εν λόγω για την διεύρυνση των κερδών τους χωρίς να έχουμε δημοκρατία καθώς και φωνή ; Μας αποστέρησαν τη φωνή μας και την δημοκρατία μας και τα οφελή τους είναι δεδομένα.

* Τι νοοτροπίες είναι οι συγκεκριμένες ; Εμείς πρωτοστατήσαμε για δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά στη χώρα μας. Δεν ήταν ούτε οι Αλαφούζοι, ούτε οι Κυριακού, ούτε οι Κουρήδες, ούτε οι Βαρδινογιάννηδες, κ.α. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν.Παππάς: Το φάσμα δεν είναι απεριόριστο !! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">