ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρ. Σβίγκου: Να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Σύντομη παρέμβαση του Γιάννη Κουρδομένου

Η συμβολή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ήταν καθοριστική ώστε να μείνουμε χωρίς εργασία, ενώ εργαζόμαστε επί αρκετά χρόνια, και τα κέρδη μας τα θερίζουν οργανωμένα συμφέροντα τα οποία δεν πράττουν κάτι μοναδικό η ξεχωριστό.

Η κυβέρνηση η οποία μας είχε υποσχεθεί αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, δεν ξεκαθάρισε το πλαίσιο, και ενώ εμείς χάσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε, δεν υφίσταται ούτε η αποσαφήνιση του τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το μέλλον της ραδιοτηλεοράσεως, και συγκεκριμένα της Ραδιοφωνίας.

Εμείς αιτηθήκαμε το 1991 σύμφωνα του Ν.1730/87, ο οποίος δεν έχει καταργηθεί, ( καταθέτοντας αιτήσεις - παράβολα), την παροχή lower power άδειες τοπικών σταθμών, οι οποίες ίσχυσαν στις Η.Π.Α και σε σειρά άλλων χωρών από το 2000, και ενώ έχουμε αυτό το δεδομένο, στη δική μας χώρα επικρατεί μπάχαλο και αεροπειρατεία, καθώς και οι γνωστές διώξεις - κατασχέσεις, οι οποίες απόρροια της αδιαφορίας των πολιτικών - κυβερνήσεων οφελούσαν την διαπλοκή, ολιγάρχες, και οργανωμένα συμφέροντα, κατά της ζωής μας.

Θα μας παρασχεθούν ΑΔΕΙΕΣ από την κυβέρνηση, η ο αποκλειστικός τους γνώμονας είναι η συνέχιση όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ; Θα θεσμοθετήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα ;

Εμείς επικροτούμε να βρεθεί μια μόνιμη και οριστική λύση για τους συμβασιούχους , εσείς τι προτείνετε για την δική μας περίπτωση ; Στην κοινωνία θα απαντήσει κάποιος από το ΣΥΡΙΖΑ, η συνολικά είστε ομοϊδεάτες με τους τοπικούς  προέδρους  οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν ''τίποτα'' , ενώ έγιναν αρκετά γι' αυτούς ;

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ράνιας Σίγκου, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Β.Λυριτζής – Δ. Οικονόμου)

Για την απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου

Η τακτική της ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και σε άλλους τομείς όπου οι εργαζόμενοι κάλυπταν και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, είναι κάτι το οποίο το ξεκίνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με προφανή στόχευση οι εργαζόμενοι να εξαρτώνται από τους κυβερνώντες.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να βρεθεί λύση η οποία και θα αποπληρώνει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, αλλά και θα είναι προς όφελος των εργαζομένων.

Έχουν ήδη δρομολογηθεί – και αυτό υπάρχει στις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού- δυόμισι χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας.

Θα πρέπει να συζητηθεί και στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων, ώστε διακομματικά να βρεθεί μια λύση η οποία να λύνει μόνιμα το θέμα και να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος ο οποίος να είναι όμηρος και με κάποια απόφαση δικαστηρίου να ανατρέπεται με τέτοιο τρόπο η ζωή του.

Έχουμε δηλώσει ότι θα κάνουμε, στα όρια που ορίζει ο νόμος και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ό,τι το δυνατόν καλύτερο, και περιμένουμε και τις προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι σε αντισυνταγματικές, παράνομες και άδικες απολύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, είτε μιλάμε για τις καθαρίστριες, είτε μιλάμε για τους σχολικούς φύλακες, εφάρμοσε το νόμο και έφερε πίσω αυτούς τους ανθρώπους στις δουλειές τους. Οι μόνοι που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για αναλγησία ως προς την εργασία και προς τους ανθρώπους που κινδυνεύουν με την απώλεια της εργασίας τους είμαστε εμείς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό στα πλαίσια του νόμου, όπως κάναμε και την προηγούμενη περίοδο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πρέπει να διασφαλιστούν τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τα συμφέροντα των δήμων και των δημοτών – οπότε πρέπει να βρεθεί μια τέτοια λύση - και να μην θεοποιούμε τους ιδιώτες, όπως κάνει η ΝΔ, γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει και με διάφορες εργολαβίες – το είδαμε και με τον καθαρισμό - το πώς τελικά οι ιδιώτες επέφεραν μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο σε σχέση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι η ανάπτυξη και η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα θα έρθει μέσα από τις απολύσεις των εργαζομένων του δημοσίου. Χρειάζεται ένας ισχυρός δημόσιος τομέας και ένας ισχυρός ιδιωτικός. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, άνθρωποι που έχασαν από τη μια μέρα στην άλλη τη δουλειά τους και βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε καθεστώς απόλυσης, ανεργίας.

Για την εξεταστική στην υγεία

Αν κάποιος παρακολούθησε χθες και την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία και είδε την κατάθεση του Μαρτίνη μπορεί να καταλάβει πώς εννοεί η ΝΔ και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είχατε νωρίτερα στην εκπομπή σας και τον κ. Πουλακίδα που σας παρουσίασε το ρεπορτάζ σχετικά με τα ρουσφέτια των προσλήψεων που έκαναν πέντε προηγούμενοι υπουργοί Υγείας. Είναι ένα θέμα το οποίο γενικότερα δεν έχει τη δημοσιότητα που θα έπρεπε.

Και η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. Δεν τα έχει καν διαψεύσει αυτά που λέγονται.

Δεν θα κατηγορήσει η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παθογένειες που η ίδια φόρτωσε στο δημόσιο τομέα. Είστε ένα κόμμα το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του και με τα ρουσφέτια και με την πελατειακή λογική και με την οικογενειοκρατία.

Πηγή: Left.gr
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρ. Σβίγκου: Να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">